Halloween mini cupcakes

Halloween vaniljecupcakes

Dagen er kommet og jeg har bakt halloween mini cupcakes med spindelvev til i kveld. Jeg velger selvsagt knask framfor knep hvis noen barn besøker oss. Som tegn på at vi har noe godt å spise (forutenom cupcakes får de også litt godteri), så setter jeg gresskarhodet ved utgangsdøren min.

Dagens oppskrift er gluten/ sukker- og smørfri (unntatt litt sukker i sjokoladen). Jeg fikk en e-post fra en mor som etterspurte en slik oppskrift til halloween, så her er den. Ønskes tradisjonell vaniljecupcakes så finner du oppskrift HER (som jeg også har laget i dag). Her er det mini spindelvev-cupcakes med vanilje og sjokolade for alle og enhver- med eller uten allergi 🙂

 Halloween mini vaniljecupcakes med spindelvev

Forvarm ovn på 180 grader.

  • 4 egg
  • 4 ss xyla/ sukrin
  • 130 gram siktet mandelmel
  • 1-2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 vaniljestang, skrap ut frøene
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss honning

Visp egg og xyla i 3-5 minutter til tykk eggedosis. På slutten tilsett vaniljeekstrakt og vaniljefrø og visp inn. Sikt inn det tørre og vend inn med en visp. Tilsett tilslutt flytende honning. Hell røren i mini muffinsformer, og stek 8 minutter (små muffinsformer) 10-12 minutter mellomstore muffinsformer.

mini vaniljecupcakes gluten og sukkerfri

Bilde over: et lite knep- lag et hulrom i cupcake og fyll med flytende sjokolade som surprise for barna.

Slik pynter du Halloween mini cupcakes:

Glasur: Smelt 100 g mørk sjokolade og 50 g hvit sjokolade hver for seg i vannbad. Dypp ca 2-3 cupcake ned i mørk sjokolade (toppen skal dekkes med et tynt lag sjokolade). Jeg dypper noen få cupcakes av gangen slik at sjokoladen ikke stivner før jeg får laget spindelvevet.

Hell hvit sjokolade i sprøytepose med wilton 5-tip. For de som ikke har wilton tip, så lag en sprøytepose med bakepapir. Poenget er og lage en tynn stråle. Lag en prikk i midten og deretter 2-3 sirkler rundt prikken.
For å lage spindelvev må du ha et tynt redskap som feks en tannpirker. Dra tannpirker fra prikken og ut til kanten. Den samme framgangsmåten gjør du rundt hele cupcakes.

happy halloween

Happy Halloween!