Cupcakes & muffins Glutenfritt Sjokoladekaker

Halloween mini cupcakes

Halloween vaniljecupcakes

Dagen er kommet og jeg har bakt halloween mini cupcakes med spindelvev til i kveld. Jeg velger selvsagt knask framfor knep hvis noen barn besøker oss. Som tegn på at vi har noe godt å spise (forutenom cupcakes får de også litt godteri), så setter jeg gresskarhodet ved utgangsdøren min.

Dagens oppskrift er gluten/ sukker- og smørfri (unntatt litt sukker i sjokoladen). Jeg fikk en e-post fra en mor som etterspurte en slik oppskrift til halloween, så her er den. Ønskes tradisjonell vaniljecupcakes så finner du oppskrift HER (som jeg også har laget i dag). Her er det mini spindelvev-cupcakes med vanilje og sjokolade for alle og enhver- med eller uten allergi 🙂

 Halloween mini vaniljecupcakes med spindelvev

Forvarm ovn på 180 grader.

  • 4 egg
  • 4 ss [abbr title=»Amerikansk bjørkesøt som jeg bruker framfor sukrin. Fåes kjøpt rimelig på Iherb»]xyla[/abbr]/ sukrin
  • 130 gram siktet mandelmel
  • 1-2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 vaniljestang, skrap ut frøene
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss honning

Visp egg og [abbr title=»Smaker nesten som sukker, men i motsetning til sukker så er xyla snilt mot blodsukkeret»]xyla[/abbr] i 3-5 minutter til tykk eggedosis. På slutten tilsett vaniljeekstrakt og vaniljefrø og visp inn. Sikt inn det tørre og vend inn med en visp. Tilsett tilslutt flytende honning. Hell røren i mini muffinsformer, og stek 8 minutter (små muffinsformer) 10-12 minutter mellomstore muffinsformer.

mini vaniljecupcakes gluten og sukkerfri

Bilde over: et lite knep- lag et hulrom i cupcake og fyll med flytende sjokolade som surprise for barna.

Slik pynter du Halloween mini cupcakes:

Glasur: Smelt 100 g mørk sjokolade og 50 g hvit sjokolade hver for seg i vannbad. Dypp ca 2-3 cupcake ned i mørk sjokolade (toppen skal dekkes med et tynt lag sjokolade). Jeg dypper noen få cupcakes av gangen slik at sjokoladen ikke stivner før jeg får laget spindelvevet.

Hell hvit sjokolade i sprøytepose med wilton 5-tip. For de som ikke har wilton tip, så lag en sprøytepose med bakepapir. Poenget er og lage en tynn stråle. Lag en prikk i midten og deretter 2-3 sirkler rundt prikken.
For å lage spindelvev må du ha et tynt redskap som feks en tannpirker. Dra tannpirker fra prikken og ut til kanten. Den samme framgangsmåten gjør du rundt hele cupcakes.

happy halloween

[typography font=»Just Another Hand» size=»44″ size_format=»px»]Happy Halloween![/typography]