R.E.G.N Salater og småretter Supper Vegetar

Gulrotsuppe med linser

spicy gulrotsuppe med linser

God mandag alle sammen 🙂

Det er ikke lenge siden jeg delte en oppskrift på gulrotsuppe, og nå kommer en fornyet versjon. Den forrige er tilsatt appelsin som gir et utrolig friskt preg, og passer kanskje best som en forrett.

Om du følger meg på snap så fikk du kanskje med deg at jeg lagde dagens oppskrift direkte på snapchat forrige uke. Jeg digger snapchat fordi det er en direkte, nær og enkel måte å formidle hvordan lage mat, dele både nyttige tips og triks. Om du ikke vet det så har jeg skrivevansker, og derfor unngår jeg og skrive lange blogginnlegg av den enkle grunn at det krever tid med feilretting. Det er ofte krevende å skrive tekstene, men jeg elsker mat, så derfor blogger jeg. Det skal sies at i disse årene jeg har blogget har jeg lært noen teknikker som forenkler skriveprosessen… heldigvis!

Snapchat en enkel måte å formilde min lidenskap til mat siden jeg slipper skrivingen. Det kan være en av grunnene jeg liker snapchat så mye som jeg gjør, i tillegg til at jeg får endel snaper fra dere som følger meg. Toveis synes jeg er mye gøyere enn enveis-kommunikasjon!

snapchat

Over til dagens oppskrift som passer utmerket på kjøttfri mandag. Jeg digger supper og de metter ekstra godt om en tilsetter en snasen proteinkilde. Her har jeg brukt røde linser av den enkle grunn at grønn krasjer fullstendig når suppen skal moses når det gjelder farge.

Retten går under betegnelsen R.E.G.N. som er forkortelsen av:

 • R- rask
 • E- enkel
 • G- god
 • N- næringsrik

Jeg synes at hverdagsmaten bør inneholde disse enkle prinsippene. Du kan høre mer om R.E.G.N da Nrk Radio P1 intervjuet meg ->  «Hun skapte sin egen diett», punkt 5.

Ulike teksturer bidrar til en bedre matopplevelse, derfor lager jeg sprø brødpinner på knappe 4 minutter. Du kan tro det er digg å dyppe noe sprøtt i suppen! Garnityr må en ha, og da klinker jeg til med en rømmeklatt, deilig frisk koriander og litt chiliflakes. Alle disse delene blir til en perfekt mandagssuppe- masse smak, næring og gir super god energi.

linse- og gulrotsuppe

GULROTSUPPE MED LINSER FOR 4:

 • 700 gram gulrøtter
 • 1 gul løk, grovhakket
 • 4 hvitløkfedd, grovhakket
 • 2 ss finrevet fersk ingefær
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 rød chili, grovhakket
 • 10 dl kyllingkraft (eventuelt buljong)
 • 200 gram røde linser
 • 1/3- 1 ts cayennepepper
 • salt og kvernet pepper
 • saften av 1 sitron
 • 1/2 brød, skåret i pinner (jeg fjerner skorpen)

Slik gjør du:

Skyll linsene godt under kaldt vann. Grovhakk løk og hvitløk. Fjern frøene i chilien og grovhakk den. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Varm rikelig med olje i en gryte. Fres løk noen minutter til den blir blank. Tilsett hvitløk, ingefær, spisskummen, gurkemeie, chili og gulrot, La dette surre noen få minutter. Pass på at krydderne ikke blir brent. Tilsett linsene og kyllingkraften. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 15- 20 minutter (til gulrøttene er møre).

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender, og tilsett ønsket styrke av cayennepepper. Avslutt med å smake til med sitronsaft, salt og pepper.

Varm en stekepanne på middels sterk varme. Smørstek brødpinnene til de blir gyldne og sprø.

Ønskes vegetarsuppe så bruk grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong.

Følg meg gjerne på -> Instagram <- og -> Facebook <-

Gulrot- og linsesuppe

Garnityr:

 • rømme
 • fersk koriander
 • chiliflakes
 • sprø brødpinner (kan utelates)

Gulrotsuppe med rode linser

Server suppen toppet med deilig garnityr og sprø brødpinner ved siden av.

ENJOY! :)