Godteri og snacks Lunsj Middagstilbehør Salat Salater og småretter

GRØNNKÅLCHIPS MED PARMESAN

Hei alle sammen og takk for sist. Det er jammen lenge siden jeg kom med et blogginnlegg. Årsaken til det er at jeg har vært veldig opptatt på min kant, som du kan lese mere om HER. Vel, her kommer det endelig en ny oppskrift fra meg til deg. Dette er en snasen oppskrift som er en genial erstatning for potetgull. Grønnkålchips er en grønnsak som er full av godsaker til kroppen samtidig er oppskriften enkel å lage som selvsagt smaker godt.

Basis oppskrift på grønnkålchips inneholder ofte flaksalt, pepper og litt god olje. Ønsker en å pimpe oppskriften så kan en som i denne oppskriften tilsette parmesan og litt oregano. For 14 dager siden da min kjære sønn Stian kom på besøk, lagde jeg en blanding av salt, gurkemeie og en pinch kjennepepper. Stian syntes det smakte veldig godt, og han jafset i seg hele porsjonen på null-komma-niks! Første gang jeg laget grønnkålchips er for 10 år siden, og du kan lese mere om mitt første forsøk HER.

GRØNNKÅLCHIPS MED PARMESAN 1 PORSJON:

  • 150 g grønnkål (jeg kjøper grønnkålen ferdig vasket og rensket for stilker)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss oregano (tørket)
  • 2 ss rapsolje

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 170 grader (over-og undervarme) . Fjern eventuelle stilker fra grønnkålen (de blir ikke sprø ved steking). Mål opp ingrediensene. Bland sammen revet parmesan og oregano. Hell over olje, ost og krydder over grønnkålen. Bland dette godt. Som du ser på bildene så kan 150 gram grønnkål se mye ut. Når en blander/ masserer osteblandingen inn så faller grønnkålen sammen.

Fordel grønnkålen over et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen omtrent 10-12 minutter. Til grønnkålen er sprø. Avkjøl før du hugger innpå.

Avkjøles før grønnkålchipsen med parmesan kan nytes med god samvittighet 🙂