Frokost og lunsj Pannekaker + Vegetar

Frittata med squash og parmesan- smaken av Italia

Snart er det helg igjen, og jeg forbereder helgen med å bake valnøttbrød, se oppskrift HER. I dag laget jeg frittata en italiensk eggerett. Det finnes uendelige  mange kombinasjoner, og det ble en vegatarisk utgave som smakte fantastisk. Hemmeligheten ligger i korrekt steketemperatur. Et eksempel på dette er gul løk. I utgangspunktet er den sterk på smak og lar du den svette i stekepannen i en raus mengde olivenolje i ca 5 minutter, så er denne rimelige grønnsaken forvandlet til en søtsak- full av gode smaker.

LES OGSÅ: BLOGGENS HELGEFAVORITTER

Frittata med squash og parmesan

  • 80 g finhakket gul løk
  • 200 g grønn squash i skiver- så i mindre biter
  • 40 g revet parmesan
  • 100 g smakstomater i båter
  • 7 sammenvispede egg med nykvernet pepper og salt- smak til

Slik gjør du:
Varm panne og ha i rikelig med god olivenolje og tilsett ½ finhakket gul løk og la den svette- ikke frese og bli brent. Tilsett squash bitene og la de surre og steke i en god stund på middels varme uten å bli brent. Viktig at løk og squash får svette sammen en stund, det er det som gir retten en fantastisk smak + kombinasjonen av de andre gode ingrediensene.  Stek squash til den begynner å få litt gyllen farge (ikke løk) og hell over egg, og tomater og dryss over parmesan. Rør litt i bunnen, og nå skal eggene stivne. Slå ned varmen og se at det begynner å sivne. Sett pannen i stekeovn på forvarmet ovn på 200 grader, og sett øverst til eggene har stivnet. Ta pannen ut, og snu hele frittata og stek den andre siden på stekeplate.

Serveringstips:  Server sammen med litt peccorino ost, GODT GRYTEBRØD og olivenolje.

LIK  BLOGGEN PÅ FACEBOOK OG HOLD DEG OPPDATERT

snapchat

[typography font=»Just Another Hand» size=»50″ size_format=»px»]Til neste blogginnlegg ønsker jeg alle en riktig fin dag.[/typography]