Raw food dessert

Hjemmelaget sjokoladeis med pistasjnøtter og kakaonibs!

I går kveld laget jeg sjokoladeis med pistasjnøtter. Da var det ekstra hyggelig å våkne til en deilig is som ventet på meg i fryseboksen idag.

Alle kan lage is, såfremt de enten har en iskremmaskin eller fryseboks. Jeg har det siste, og denne isen er lett å lage. Du trenger en blender og noen gode råvarer.
Bildet over: Fløyelsmyk vegansk sjokoladeis med kakaonibs.

Hjemmelaget is er enkelt å lage, men en trenger noe tid da den må fryses (såfremt en ikke har iskremmaskin som står høyt på ønskelisten min!).

Sjokoladeisen er allergivennlig og vegansk. Fri for sukker, laktose og egg, og har du nøtteallergi- dropp pistasjene. Isen smaker fortreffelig godt- fløyelsmyk med kakaonibs og pistasjbiter. Beste av alt dette er sunt og godt for deg- NAM!

Sukkerfri, Sunn, Sjokoladeis
2 bananer
6 ss rå kakao
1/2 vaniljestang
1 ss sitronsaft
4 ss kokosmelk krem (i boksen) økologisk
2 dl hasselnøtt/ nøttemelk
1 ss lecithin
4 ss palmesukker
Litt salt
Hurtigblend alt godt til røren blir kremete og fin. Smak til! Legg isen i en boks med lokk, og legg i fryseren. Rør i isen noen ganger under innfrysning (hvert 30 minutt). Rør godt for å unngå iskrystalisering.
Hakk pistasjnøtter og litt kakaonibs og dryss over. Skjær gjerne noen banaskiver (jeg liker banan sammen med is= banansplit).

Tips for velfortjent egenpleie: Tenn noen lys, legg deg gjerne på sofaen inntullet i et godt varmt pledd, og nyt livet i fulle drag sammen med en deilig fløyelsmyk sjokoladeis.

Ønsker deg en vakker dag.