Kylling

Fløtegratinerte poteter med fennikel og kyllingbiter

Hei alle sammen. Håper alle har hatt en fin dag, og fått svelget unna dagens middag. Jeg selv har innført siesta! Det er deilig å få en stille stund utpå ettermiddagen etter en dag med gjøremål og plikter.

Over til dagens middag: Fløtegratinerte poteter med fennikel og kyllingbiter. Har du ikke smakt gratinert fennikel i den berømte potetgratengen tidligere så anbefaler jeg deg å prøve. Fennikel gir en deilig aroma og dybde- en knall god kombinasjon.

Slik gjør du:

Fløtegratinerte poteter med fennikel og kyllingbiter
3 dl kremfløte
2 dl melk
3 hvitløksbåter, ta av skallet og knus de lett med siden på en kniv
1 finahkket vårløk
450 g poteter
1 fennikel
200 g vellagret jarlsberg

Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form eller som meg en stekepanne (tåler å stå i stekeovn, og jeg kjøpte min hos Traktøren på Byhaven i Trondheim).

Ha melk, fløte, vårløk og hvitløk i en kasserolle og varm det opp til kokepunktet. Når væsken begynner så vidt å koke, skrur av varmen.

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver, her er mandolin det perfekte kjøkkenredskap.  Skjær fennikel i tynne skiver, finhakk vårløk. Ha potetene, fennikel og vårløk i fløte/melken og la trekke noen minutter mens osten rives. Fordel en tredjedel av osten på bunnen av formen, og legg lagvis før det toppes med resten av ost. Krydre med litt maldonsalt og nykvernet pepper. Stek på 200 grader i 35 – 40 minutter til potetene er gyldne og møre.

Stek et kyllingbryst (Stange) omtrent 350 g som anvist på pakken. Etter endt steketid la kjøttet hvile noen minutter. Skjær så kyllingen i biter, og legg de i potetgratengen de siste minuttene av steketiden. La stå i noen minutter før servering. Serveres med noe grønt ved siden av. Ikke nødvendig med saus til denne retten, da potetegratengen er saftig.

 Velbekomme!