Spirer

Ferskt hvetegress innen 14 dager!

Tjohoo, mine aller første hvetekorn falt i fantastisk næringsrik økologisk jord idag. Nå blir det fresh juice om kort tid.


Hvete skal stå i vann natten over før de såes.

Er utrolig spent på om jeg får til dette! Har aldri tidligere spiret hvetegress, men nå er jeg i gang. Jippiiii, og endelig 🙂 Hvetegress er fantastisk superhypersunt (glutenfritt), og helseklinikkene all over (raw) bruker hvetegress til sine pasienter.

Vil selvsagt skrive mye mere om slutt resultatet– forhåpentligvis innen 14 dager. Hvetegress trenger stort sett ikke mere enn 7 dager for å vokse seg ferdig, men nå har jeg hverken drivhus eller lamper som er beregnet for dette. Regner med det vil ta endel lengre tid da det er få timer med riktig dagslys per døgn. Det aller beste er å sette hvetegresset ut i en varm solskinnsdag. Men, jeg prøver likevell. Et must: for å dyrke sitt eget hvetgress så må en ha en spesiell juicer som presser gresset. Min Omega Vert juicer sies at den presser hvetegress, så da gjenstår det å se om påstanden er sann!

Jeg kjøpte hveten på helsekost (Saltå Vete), og jorden fikk jeg gratis samt brettene til noen jeg visste dyrker økologisk mat. Lurt å være kreativ og finne gode løsninger. Dermed ble min totale utgift kr 22.- (hvete). En kan få kjøpt hele pakker på internett. Pakkeløsningene: økologisk hvete, jord, brett å så i, 2 brett, samt lampe, og dette koster 2500,- (noe jeg hørte i helgen). Dette er kostbart, så det kan være lurt å sjekke muligheten til lokale gartneren når det gjelder brett og økologisk jord. Mye penger kan spares!

HUSK: at ca 98% av mineralene og næringen henter hvetegresset fra jorden (vokseperioden) så for alle del-> så i økologisk jord! Det finnes internettbutikker som selger hvete som skal såes på en matte (ikke jord) og gresset vokser, men er lutfattig på næring i forhold til det blir sådd i naturlig jord.

Jeg digger hvetegress-shot. Drakk det daglig i Nederland i sommer og det er en deilig, deilig start på dagen ♥

 

Har du sådd hvete før, eller drukket hvetegress?