Supper Torsk og skrei

Enkel potet og purreløksuppe med nystekte torskebiter

Jeg er en i hugga fan av supper- så fremt den er hjemmelaget med gode råvarer! Supper kan smake fantastisk, og med noen smarte triks samt tilsette noen fiskebiter, så kan du glede deg over et nok godt måltid på budsjett.

Gi purreløk og potetbitene litt tid sammen med en klunk olivenolje på middels varme. Det er nemlig her hemmeligheten for selve den gode smaken kommer til sin rette. Jeg lover at de ekstra minuttene gir uttelling!

Resultatet lar ikke vente på seg: enkel, rimelig, knallgod og næringsrik potet- og purreløksuppe med torskebiter.

Potet og purreløksuppe med stekte torskebiter for 2:

  • finhakk 400 g purreløk (omtrent 2-3 hele purreløk- kommer an på størrelsen)
  • 350 g asterix potet- kuttes i små terninger

Varm en stor kjele, og hell i en god klunk med ekstra virgin olivenolje. Hell purre- og potetbiter i kjelen, og la surre til alt blir blankt og det lukter godt. Gi det tid- da blir det en smaksrik suppe. Tilsett:

  • 1 dl eplemost (kan droppes- erstatt med lik mengde vann)
  • 5 dl vann

La suppen småkoke i 15- 20 minutter. Mos i blender eller med stavmikser- sørg for at suppen er klumpfri og kremete. Tilsett 8 g maldonsalt. Visp godt, og smak til. Tilsett mere salt etter behov.

Varm en stekepanne, og tilsett litt olivenolje og 1 ss usaltet smør. Tilsett 150 g torskebiter (fersk torskefilet). Stek på middels varme og dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper.

Server suppen rykende varm med stekte torskebiter og finhakket purreløk (til veganere dropp fisken- suppen smaker like godt med noen dampede grønnsaksbiter).

 

[typography font=»Just Another Hand» size=»50″ size_format=»px»]Velbekomme[/typography]