Brød & rundstykker Eltefritt Glutenfritt Småbrød

ENKEL OPPSKRIFT PÅ PROTEINBRØD

Se Reels video for fremgangsmåte HER.

Etter at jeg begynte i full jobb som sykepleier så foretrekker jeg lettvint hverdagsmat som aller helst inneholder gode byggeklosser for kroppen. Enkle matoppskrifter er gull verdt for meg når hverdagen til tider kan være både hektisk og krevende. Enkel oppskrift på proteinbrød er nettopp en slik oppskrift.

Jeg har tidligere delt en oppskrift som heter NÆRINGSRIKE PROTEINRUNDSTYKKER– som jeg vet er manges favoritt bakst til hverdags. Oppskriften er veldig enkel. Ulempen er at det blir litt for lite rundstykker. Derfor har jeg nå laget en enkel oppskrift på proteinbrød.

En enkel oppskrift på proteinbrød tenker jeg er kjærkomment for mange av oss. Grunnoppskriften til proteinbrødet inneholder eksakt de samme ingrediensene som jeg benytter i proteinrundstykkene. Jeg har justert mengdene slik at brødet blir luftig og det beste av alt- proteinbrødet får en knasende deilig skorpe ved steking.

GRUNNOPPSKRIFT PROTEINBRØD:

  • 450 gram havregryn (ca 10 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ts salt
  • 6 egg, pisket
  • 1 1/2 store bokser med cottage cheese (600 gram)

Sett stekeovnen på 180 grader.

Rør alt det tørre sammen. Tilsett pisket egg og cottage cheese. Rør godt til du får en klebrig deig. Dekk en brødform med bakepapir. Jeg benytter en 2L brødform. Hell deigen i brødformen. Klapp deigen godt sammen. Dryss gjerne litt frø på toppen. Dekk til et klede og la deigen hvile i minimum 10-15 minutter.

Stekes på nederste rille i stekeovnen i ca. 80 minutter- til brødet får en gyllen og sprø skorpe.  La brødet avkjøle i brødformen eller på rist (tildekket av et rent klede). Proteinbrødet må være helt avkjølt før du begynner å skjære i det.

TIPS:
Jeg tilsetter alltid grunnoppskriften litt ulike ingredienser.

JEG TILSATTE DAGENS PROTEINBRØD:

  • 1 neve med solsikkekjerner
  • 2 gulrøtter, finrevet
  • sesamfrø, strø på toppen

En kan bytte ut gulrot og variere med ulike grønnsaker, eksempelvis squash. Squash inneholder mye væske så sil vekk væsken før den tilsettes brøddeigen. Ved å tilsette finrevet grønnsaker er dette en smart måte å få i seg litt ekstra grønnsaker. Jeg liker også å variere med å tilsette hakkede nøtter, frø og kjerner. Så drysser jeg alltid litt frø på toppen før steking.

Ønsker du å bevare den sprø deilige brødskorpen så pakk brødet godt inn i rent klede og oppbevar i romtemperatur. Brødet er holdbart i 4-6 dager.

Dette proteinbrødet bakte jeg i forrige uke. Denne deigen ble tilsatt mandler, hasselnøtter og valnøtter.