Brød & rundstykker Eltefritt Frokost og lunsj

Eltefritt speltbrød til frokost

no knead speltbrød

Ønsker du å overraske noen med en god frokost? Nybakt eltefritt speltbrød med knasende deilig skorpe som smaker godt- vil nok de fleste bli begeistret for.

Hvis du aldri har bakt eltefritt brød tidligere så har du noe å glede deg til! Bedre bakst finnes nemlig ikke! Brøddeigen lages noenlunde raskt om kvelden-  tar 2-3 minutter å røre sammen. SÅ skal deigen heve i omtrent 12-18 timer. Deretter brettes deigen 4 ganger- se HER. Heves i to timer under bakebollen, så stekes brødet i 30 minutter i en jerngryte med lokk som er forvarmet på 250 grader i 30 minutter.

Eltefritt speltbrød

Eltefri brød er en genial og rask måte å bake brød. En slipper å klisse til hendene ved elting. Et av de beste brødene jeg kan få servert. Oppbevar eltefritt brød i et klede da bevares den knasende deilige skorpen, og det smaker fantastisk.

Eltefritt speltbrød med speltflakEltefritt speltbrød med speltflak:

  • 200 gram hvetemel
  • 280- 300 gram kvelde speltmel
  • 50 gram speltflak
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann
  • 0,5 dl appelsinsaft

Vei alle ingrediensene, og rør alt det tørre sammen. Ha i det våte og rør raskt sammen. Skal være litt bløt men ikke flytende. La deigen  heve i 14 timer- gjerne natten over. Legg et bakepapir på kjekkenbenk, dryss over mel, og brett deigen på hver side (4 sider). Hev under bakebolle i 2 timer. Etter 90 minutter slå komfyr på 250 grader og sett jerngryte med lokk på nederst rist. Stå i 30 minutter, og ta jerngryte ut. Vipp deigen over ved å løfte bakepapir, ha på lokk og stek i 30 minutter. Fjern lokk og stek videre i 5-10 minutter.

Se også: Skogsbærsyltetøy med stjerneanis

Søndagsfrokost med eltefritt brød

Smør en brødskive med philadelphia naturell, ha noen epleskiver på. Et glass ferskpresset juice er både forfriskende og godt.

Jeg kan også anbefale eltefritt solsikkebrød– vidunderlig godt.

[highlight]God frokost![/highlight]