Brød & rundstykker Eltefritt

Eltefritt solsikkebrød

Eltefritt brød eller bedre kjent som no knead brød er en enkel måte å bake brød på. Du slipper å klisse til hendene med elting, og grunnoppskriften inneholder kun få ingredienser (mel, gjær, vann og salt). Jeg satte deigen i går kveld, og stekte den idag tidlig. Nybakt lunt solsikkebrød med deilig skorpe servert søndagsmorgen… ahhhh- hvilken herlig start på dagen!

Eltefritt solsikkebrød

Eltefritt solsikkebrød

 • 250 gram hvetemel
 • 230 gram fullkorn hvetemel
 • 50 gram solsikkekjerner
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 4 dl romtemperert vann
 • 2 ss honning

Solsikkebrød eltefritt

Sett deigen om kvelden. Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Rør honning ut i lunkent vann og tilsett det tørre. Rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være nokså løs- ikke flyte utover så juster med mer mel om nødvendig. Dekk over med et lokk eller plast. La deigen heve i romtemperatur natten over- ca 14 timer.

 1. Neste dag er det små bobler i deigen
 2. Legg et bakepapir på kjøkkenbenk, og dryss jevnt med mel
 3. Ha deigen på bakepapir, og brett hver siden en gang – 4 sider (jeg bruker en slikkepott)
 4. Dekk til deigen og hev i 2 timer (jeg setter en bakebolle over deigen). Etter 90 minutter setter du en jerngryte med lokk nederst i komfyr på 250C
 5. Etter 2 timer heving ser deigen slik ut. Nå er deigen klar for steking
 6. Løft bakepapir, og vipp det over slik at deigen snues opp-ned i den rykende varme jerngryten

Slik baker du eltefritt brød

Stekes på 250 grader i 30 minutter under lokk. Senk deretter varmen til 220 grader, ta av lokket og stek i 10-15 minutter. Bank på brødet for å få en hul lyd- da er brødet ferdigstekt. Avkjøles på rist.

No knead solsikkebrød

Et fantastisk solsikkebrød med crunchy skorpe. Har du ennå ikke bakt no-knead brød, så har du en gylden anledning idag. La deg begeistre over hvor lett det er! Eltefritt speltbrød er også en oppskrift som jeg varmt kan anbefale.