Brød & rundstykker Eltefritt Frokost og lunsj

ELTEFRITT BRØD- VERDENS BESTE

Eltefritt brød- verdens beste og enkleste bakeoppskrift 🙂

eltefritt brod

Riktig god tirsdag godt- folk!

Eltefritt brød, grytebrød eller teknikken som internasjonalt ble kjent som no knead bread, er en uhyre populær brødbakingsteknikk som krever litt planlegging, men minimal innsats. Belønningen: perfekt nybakt brød som er både luftig og saftig, med en superdigg sprø skorpe som de fleste kan bare drømme om! Jeg pleier som regel å bake eltefritt brød i helgene og i feriene- en real kickstart om morgenen som setter enhver i godt humør. Prøv selv, og la deg overbevise en gang for alle (hvis du fremdeles har tilgode å bake eltefritt brød). Kjempegodt- I promise! 😉

eltefritt grytebrod

ELTEFRITT BRØD- VERDENS BESTE:

  • 500 gram hvetemel
  • 1 ½ ts. salt
  • ½ ts. tørrgjær
  • 4 dl vann

Tilsett alt det tørre og rør. Ha i lunkent vann og rør til en klebrig og litt klissete deig. Dekk til med plastikk eller lokk. La heve natten over (ca. 12-20 timer).

Legg deigen på godt melet bakepapir. Brett deigen 4-8 ganger. Du må tilsette mel underveis (deigen skal mettes). Dekk til med klede i 2 timer.

Etter 90 minutter sett en gryte med lokk som tåler varme på nederste rille i ovnen på 250 grader. La stå i 30 minutter. Ta gryten ut og vipp deigen over i gryten. Ha på lokk og stek brødet i 30 minutter. Ta av lokket og senk temperaturen til 225 grader. La steke 5- 15 minutter til brødet har fått en gylden farge. Avkjøl på rist.

eltefritt finbrod

Nyt verdens beste brød til dagens frokost, lunsj eller kvelds!

Førstkommende torsdag gleder jeg meg til å dele nok en godbit med deg. Det er noe jeg lagde for 2 uker siden, og som passer perfekt nå som det er sommer og sol. GLED DEG! 🙂

snapchat

Følg Elin Larsen på Facebook og Instagram