Pizza & pasta Pølse Svinekjøtt

Eltefri pizza med stekt chorizo, oliven og hvitløk confit

Eltefri pzza med confit hvitløk og stekt chorizo

Aldri mer den gamle tradisjonelle måten å bake pizza! Jeg er blitt 100% overbevist. En ting er at eltefrie brød er knall lett å bake og smaker fortreffelig. Men dette er helt fantastisk. Eltefri pizza er optimal lik italiensk pizza, og det smaker sabla godt!

Jeg mener det jeg sier at det skal innmari mye til å bake pizza på den gamle måten etter dene erfaringen. Jeg sier det til deg- prøv eltefri pizza, og prøv confit hvitløk og confit tomater. Dette er pizzaen som får meg til å stønne av velbehag. Ja, som du kanskje oppfatter så er jeg en smule glad etter å ha oppdaget 3 ting (som er blitt uunnværlig):

 1. jeg digger all slags eltefri bakst- størst av alt eltefri pizza
 2. hvitløk confit er og blir et must her i huset- kan ikke leve uten!
 3. tomat confit- en symbiose sammen med confit hvitløk i pizza

Med disse tre lager jeg den beste pizzaen jeg noensinne tidligere har smakt. Noe utstyr kreves for å lage verdens beste eltefrie pizza: steinplate og pizzaspade (les mere HER).

løvtynn eltefri pizza

Bildet over viser hvor løvtynn pizzaen er som smaker kjempegodt. Sprø skorpe på lik linje med italienske pizzaer bakt i steinovn.

Eltefri pizza med stekt chorizo, oliven og hvitløk confit:

 Pizzadeig (3 porsjonspizza)

 • 400 gram mel
 • ½ ts (2 gram) tørrgjær
 • 1 ½ ts salt
 • 300 gram vann- litt over 3 dl

Rør det tørre sammen, og rør inn vann. Deigen skal være klissete, men ikke flytende. Dekk til med plast. Hev i romtemperatur i 10 timer. Se DENNE linken hvis du lurer på hvordan bake ut en eltefri pizza. Jeg studerte denne video av Jim Lahey som er geniet bak no knead= eltefri bakst, og jeg skjønte etterhvert hvordan behandle deigen riktig ved utbaking. Det anbefales å se teknikken for å få en deilig god pizza deig.

Etter 10 timer er deigen doblet i størrelse. Det er små bobler i deigen som betyr den fermenterer, og den er nå fluffy og fin. Legg mel på bakeplate og på pizzaspade. Forvarm ovn på 300 grader med en pizzastein inni. Har du en varmere ovn så sett den enda høyere. Legg deigen på melet bakeplate, og del deigen i 3 like deler.

Bruk hendene som vist på video og tøy og strekk deigen i kantene- i en sirkel. Strekk den litt lengre enn du behøver og legg den rett på melet pizzaspade. Det tok meg knapt 30 sekunder å lage en pizzaform- mon tro hvor lenge en kjevler for å få et godt resultat! Når du først legger på fyllet så vær rask. Saften kan trenge gjennom og kan «lime» seg fast til pizzaspaden som gjør det vanskeligere å skyve pizza over til steinplate. Derfor ha alt fyll klart foran deg når du først har på pizzafyll.

Vel, så over til det enkle, men fabulous pizzafyll (1 pizza):

 • mos  5-6 fedd confit hvitløk med 2-3 ss av confit oljen. Smør hvitløken utover pizzabunn med en spiseskje. Det aller beste pizzafyll du kan drømme om!
 • bryt og dryss over buffalo mozzarella – omtrent 1/4- 1/3 av en hel mozzarella
 • stek chorizo dulce (40- 50  gram i biter). Stek i litt olje fra hvitløk confit og dryss over pizza
 • 5 røde oliven delt i 2
 • confit tomater deles og haes over pizza- dette smaker GODT, så ikke vær grådig!
 • sist men ikke minst hele basilikumblader drysses over rett før steking
 • PS: jeg hadde gul paprika stimler forrige gang jeg lagde pizza- ANBEFALES

eltefri pizzadeig på pizzaspade

Skyfle pizza over på steinplate som er rykende varm. Stek pizza i noen minutter til den blir gylden. Omtrent i ca 5 – 8 minutter. Følg med! Bruk pizzaspade når pizzaen er ferdigstekt. Spises umiddelbart. Detta er digg det! 😉

No knead pizza med chorizo og oliven

Ønsker du et annet og enklere fyll, se oppskrift på denne deilige eltefri vegetarpizza.

Velbekomme.