Garnityr Pizza & pasta Svinekjøtt

Eltefri pizza med parma, mozzarella og persille med hjemmelaget pizzasaus

Pizza er helgens høydepunkt for mange, og hjemme oss er det intet unntak. Eltefri pizza har uten tvil blitt min absolutte favorittpizza som er optimal lik den italienske (som jeg er en stor tilhenger av). Begeistringen stopper ikke der, for i tillegg synes jeg eltefri pizza er enklere å bake enn den tradisjonelle, så blir resultatet i en egen klasse (bortimot perfekt)!

Det smaker rett og slett nydelig- ikke noe blyghet her hos meg når vi snakker om dette temaet. Jeg er overbevist- elterfri pizza er enklest, best på smak og har perfekt konsistens, og krever både mindre og kortere utbaking og tilbereding (hvis en trekker fra hevetiden da så klart).

Eltefri pizza med parma, mozarella og persille

Bildene over viser hvor løvtynn pizzabunnen er, og den er litt crunchy i ytterkantene. Mmmmmeget godt! 🙂

Trinn1: Begynn å lage pizzadeig. Den skal heve omtrent i 10 timer, så ønskes pizza i morgen, lag den sent ikveld. Tar knappe 2 minutter og røre ingrediensene sammen.

 Trinn 2: Pizzasaus lages omtrent 45 minutter før utbaking av selve pizzadeig.

Trinn 3: forvarm komfyr på 300 grader 30 minutter før utbaking. Eltefri pizza skal stekes i en glovarm ovn på en pizzastein inni (som er uunværlig for å få det perfekte resultat).

Eltefri pizzadeig lager du slik (3 porsjonspizza):

 • 400 gram mel
 • ½ ts (2 gram) tørrgjær
 • 1 ½ ts salt
 • 300 gram vann- litt over 3 dl

Hev i romtemperatur i 10 timer. Se denne linken hvis du lurer på hvordan bake ut en eltefri pizza.

Etter 10 timer er deigen doblet i størrelse. Det er små bobler i deigen, som viser den fermenterer. Deigen er nå fluffy og fin. Legg mel på bakeplate og på pizzaspade. Forvarm ovn på 300 grader med en pizzastein inni. Har du en varmere ovn så sette den enda høyere. Bruk hendene i kantene for å tøye pizzadeigen- i en sirkel. Strekk den litt lengre enn du behøver, og legg den rett på melet pizzaspade. Les mer HER om pizzastein og spade.

Pizzasaus for kresne ganer

 • 2 finhakket sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk- finhakket
 • 1 boks knuste tomater 400 gram
 • 0,5 dl rødvin
 • 10-15 blader finhakket frisk basilikum og litt timian

Varm en kjele og ha i 2 ss god olivenolje. Tilsett sjalottløk og surr blank, og tilsett hvitløk og gjør det samme. Ha i 1 boks knuste tomater og en skvett rødvin. La putrre på svak varme i 2o minutter. Avslutt med å tilsette frisk basilikum og litt timian. Smak til med litt salt og pepper. Pizzasaus kan fryses ned, og dette er nok til mer enn 3 porsjonspizza. Ønskes en pizzasaus uten vin, finner du det HER.

Pizzasaus

Nå som pizzadeig ligger på pizzaspade ha raskt på fyllet (unngår at saus trekker igjennom og kleber seg til pizzaspade, som kan gjøre det vanskeligere å skyfle av pizza over til stein)

Pizzafyll for 1 porsjonspizza:

 1. Ha på et tynt lag med pizzasaus.
 2. Bryt deler av (1/3) av buffalo mozarella.
 3. Noen friske persilleblad.
 4. Litt parmaskinke (revet i biter).

Skyfle pizza med et rask rykk over til den gloheite pizzastein i ovnen og stek noen få minutter. Følg med, dette går raskt!

Når pizza er ferdigstekt riv litt fersk parmesan, og dryss gjerne 1-2 ss sitronsaft over. Veldig saftig, smakfullt og juicy- perfekt sammen med den løvtynne crunchy pizzabunnen.

No knead pizza med parma og mozarella

Eltefri pizza med stekt chorizo, oliven og hvitløk confit er blitt en av de mest populære pizzaoppskriftene på bloggen. Ta en titt HER. Jeg har også en vegetar eltefri pizza med hvitløk og tomat confit som er innmari god. Oppskriften finner du HER.

[highlight]Enjoy! :-)[/highlight]