Brød & rundstykker Vlog

ELTE- OG HEVEFRITT VØRTERØLBRØD (VIDEO)

NYHET! Elte- og hevefritt vørterølbrød med video

Elte- og hevefritt vorterolbrod

Riktig god morgen 🙂

Jeg har gledet meg til å dele dagens blogginnlegg med dere noen dager. Jeg har nemlig fått øynene opp for en ny oppskrift- som jeg regelrett digger!

Når en trodde en hadde sett alt innen smart og kjapp brødbaking, så må en tro om igjen. Mange av dere kjenner sikkert til den eltefrie bakemetoden, som med god grunn har tatt nordmenns hjerter med storm. Har du først fått øynene opp for eltefri bakst, så er det vel ingen vei tilbake! Baksten blir alltid perfekt. Du kan bake nær sagt hva du måtte ønske:

Har du derimot glemt å sette deigen (som eltefri bakst krever), kommer jeg med en kanonbra nyhet til dere i dag. Nå kan en nemlig bake elte- og hevefritt vørterølbrød på timen! Hevetiden oppheves altså fra og med i dag. Smart ja! 🙂

Metoden er suveren og resultatet blir meget bra med tanke på at dere kun skal steke brødet. Jeg digger å bake elte- og hevefritt vørterølbrød de dagene jeg er tom for brød/ knekkebrød. Det er så enkelt som å røre alle ingrediensene sammen til en klebrig deig (SE VIDEO), så stekes vørterølbrødet 1 time- før det nytes til en av dagens måltider.

ELTE- OG HEVEFRITT VØRTERØLBRØD:

  • 380 gram siktet speltmel
  • 2 ss. sukker/ sukrin gold
  • 2 ss. linfrø (kan utelates)
  • 2 ss. solsikkekjerner (kan utelates)
  • 2 ss. bakepulver
  • 1 ts. salt
  • 1 flaske vørterøl

Tilsett alle ingrediensene i en bakebolle og rør til en klebrig deig. Hell deigen over i en smurt brødform (gjerne kledd med bakepapir). Stek brødet på nest nederste rille i en forvarmet ovn på 190 grader i 1 time. Avkjøl brødet i formen før brødet avkjøles ytterligere på rist.

Jeg har fått egen You Tube kanal. Abonner gjerne, slik at dere får med siste nyhetene på matfronten hjemme hos meg.

Se dagens video hvordan du enkelt kan lage supergodt elte- og hevefritt vørterølbrød på timen.

Oppskriften er nesten for god til å være sann, og jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har bakt brødet. Best resultat får du om du benytter vørterøl, øl, eplemost og- eller kullsyrevann.

Riktignok, baksten blir ikke like perfekt som den eltefrie metoden. Vørterølbrødet blir derimot meget bra med tanke på at du slipper å sette deigen et halvt døgn i forveien! Faktisk, imponerende bra 😀

NYHET! Elte- og hevefritt vorterolbrod

Håper dere likte dagens oppskrift 🙂

Sees på Snapchat!

snapchat