Annet enn oppskrifter

En hyllest til norske jordbær

JordbærlykkeJeg synes de norske jordbærene fortjener en hyllest, og derfor vil jeg i en hel uke dele ulike jordbæroppskrifter med dere lesere. Jeg har valgt den mest kjente og kjære jordbærsorten av dem alle, nemlig Korona. Jeg hadde selvsagt kunne skrevet om andre sorter, men her i Trøndelag så er korona fra Lensvik i særklasse! De er rett og slett vidunderlige, og er best når de spises slik som de er, eller sammen med en fløteskvett eller vaniljeis.

Jordbærselgere med bær fra Lensvik er på Trondheim torg hver dag, og jordbærene blir rimelig raskt solgt unna- «førstemann til mølla prinsippet» som gjelder her. Jeg har vært flere turer og handlet. På fredag fikk jeg ikke til og dra innom torvet, og da dro jeg heller innom Solsiden. De var tom for norske bær, og de ansatte beklaget veldig. Det er ikke så lett å få tak i norske korona bær her i Trøndelag i år. Ofte annonseres det årlig med selvplukk, men en selger fra Lensvik mente at i år kom det ikke til og skje. For lite bær rett og slett. Jeg vil likevell hylle denne delikatessen som vi all har grunn til å være stolte av.

Jeg mener norske jordbær er noen av de beste bærene i verden, og jeg er nok ikke alene om å hevde det. Kombinasjon kjølige netter med varme sommerdager med mye dagslys gjør at bærene modnes  langsomt som bringer fram den fantastiske søte sødmen i bærene. Ergo- aller best i verden! 🙂

Norske jordbær korona

Den kommende uken vil jeg hver dag dele en jordbæroppskrift der vår norske stolthet korona er i sentrum. Håper oppskriftene gir både glede og inspirasjon. Jeg synes alle er utrolig gode, men det er opp til deg å finne din favoritt! Dette er oppskriftene jeg kommer med den kommende uken- gled deg 🙂

Søndag: Sitronkake med skivede jordbær
Mandag: Pannekaker med jordbærsirup
Tirsdag: Jordbærmarmelade med vanilje og sitron
Onsdag: Sommerens beste jordbærsalat
Torsdag: Minipavlova med lemonfrosting, jordbær og korkanstrøssel
Fredag: Surprise!
God jordbærlykke ønskes deg den kommende uken 🙂