Godteri og snacks

Brente mandler og kjerner til godis (sukkerfri)

Sukkerfri brente mandler og kjerner med kanelsmak er utrolig godt. Hvem sier at brente mandler må ha sukker! Heldigvis finnes alternativer- nemlig den sunne og gode varianten. Jeg lagde brente mandler til en salat jeg spiste igår (oppskrift på salat kommer senere), men jeg skjønte raskt at dette egner seg godt som godis.

Slik gjør du:

  • Vask 100 g mandler og 30 g gresskarkjerner og tørk de godt
  • Varm en stekepanne og legg nøtter og kjerner i og rist (tørr panne) noen minutter på middels sterk varme, mens du rører rundt.
  • Hell over 1 dl ferskpresset sitronsaft og dryss 3 ss xyla og ½-1 ts kanel. La koke til væsken forsvinner nesten helt.
  • Legg til avkjøling og husk og rør mens de avkjøles (ellers stivner de fast til hverandre)

Smaker en deilig kombinasjon av søtlig kanel med litt mild sitron- knallgodt for smaksløkene.

Enkelt og grei godis, samtidig som den er både sunn og god (rik på mineraler og c-vitamin). Etter min mening er Xyla (naturlig xylitol og hevdes egnet for diabetikere) den perfekte og beste erstatning for sukker. Jeg har tidligere blogget om «best i test» et alternativ til sukker- altså sunn og naturlig søterstatning. Jeg personlig synes sukrin smaker litt kjemisk og er ikke så søt som sukker, og dessverre virker norsk bjørkesøt lakserende på meg. Men aller best på smak og mest likt sukker er den amerikanske bjørkesøt Xyla, som fåes kjøpt rimelig på iHerb. Har du ikke prøvd den, så anbefaler jeg deg å gi den en sjanse. Mest likt sukker både på smak, konsistens og utseende.

Er du førstegangskjøper på iHerb så anbefaler jeg at du tar en titt på min iHerb guide. Her får du gode tips, og du kan spare mange penger årlig ved å shoppe på mange favoritters internettbutikk.

Idag kommer VG liste til Trondheim, og jeg skal snart møte ei venninne i byen. Vi skal spise middag ute i sommersolen, nyte god musikk og god stemning. Har du noen planer for dagen?

Vel, håper dagens oppskrift på godis falt i smak.