Godteri og snacks

Bounty- hjemmelagd og sukkerfri

Bounty er sjokoladen for de som liker smaken av kokos. I dag ble det hjemmelagde saftige Bounty. Jeg har en annen og enklere oppskrift av Bounty HER. Dagens deilige oppskrift inneholder hverken sukker, smør, gluten og laktose. Alle ingrediensene er økologisk.

Selve tilberedingsmåte av kokosmassen lærte jeg på matkurs (hos Fristende Lavkarbo– takk for inspirasjonen). Oppskriften er nesten raw- unntak er sukrinmelis og kokosmelk.

Bounty uten sukker

  • 100g kokos
  • 4 5 ss sukrinmelis (eksperimenter og finn ønsket søtsmak)
  • 4 5 ss kokosmelk (hvor saftige)

Rør i kokosmelken slik at det harde og det myke blander seg.
Bland kokos, sukrinmelis og kokosmelk sammen, og smak til. Jeg liker søtet kokos. Finn fram din smak og tilsett eventuelt mer eller mindre sukrinmelis. Kle en liten firkantet form med plastfolie, og hell kokosmassen i formen og press ned. Sett massen i fryseren i 1 time mens sjokoladen lages.

Hjemmelaget sjokolade uten sukker

  • 100 g kakaosmør
  • 8 ss rå kakaopulver
  • 1/3 ts salt
  • 4 ss kokosblomstmelis (økosjokolade- fåes kjøpt på helsekost)
  • 1 ts ekte vanilje bourbon

Smelt kakosmør på svak varme, og rør godt inn alle ingrediensene. Smak til. Riktig mengde salt er avgjørende for å få god sjokolade.  Det ble endel sjokolade til overs, så en kan doble oppskriften av kokosmassen, eller hell resterende av sjokoladen i sjokoladeform med en bit hasselnøtt- Helnøttsjokolade.

Framgangsmåte:
Når kokosmassen er avkjølt og litt stiv, kutt opp i små egnede firkanter. Dypp kokosmassen i sjokolade med en gaffel. Legg over på en annen gaffel. Slik får en vekk sjokolade som er overflødig ved å la sjokoladen renne av på gaffel. Legg bounty på bakepapir og la stivne. Volia- hjemmelagde Bounty er serveringsklar.

Tips: Hjemmelaget raw snacks/sjokolade blir mer smaksrik med tiden. Tips: lag store porsjoner og nyt godisen noen dager senere, som er både sunn og smaksrik.

Har du ikke alle ingrediensene til å lage sjokolade! Kjøp mørk sjokolade (over 70%) på dagligvaren og smelt i vannbad, og følg framgangsmåte som beskrevet.

Liker du Bounty?