ANNONSE Supper

BLOMKÅLSUPPE MED KREMFLØTE

Innlegget er skrevet i samarbeid med TINE.

blomkaalsuppe med TINE Kremflote Okologisk

Jeg glemmer aldri den gangen jeg spiste blomkålsuppe i et bryllup på Fosen. Den var unik på smak og jeg fikk lirket utav kokken hans yrkeshemmelighet senere på kvelden. Fløte, masse deilig helfet kremfløte fikk jeg som svar. Den helfete fløten gir nemlig en komplett fylde sammen med blomkålen. Han presiserte flere ganger at fløten måtte være helfet, noe jeg aldri tvilte på fra en stolt og svært dyktig fagmann!

Siden den gang har jeg aldri glemt blomkålsuppen som var laget med helfet kremfløte. Da jeg fikk en henvendelse om å lage en oppskrift med TINE sin nye økologiske kremfløte takket jeg selvsagt ja. TINE Kremfløte økologisk er produsert av høyeste kvalitet fra lokale, økologiske melkegårder rundt omkring i Norge. Det er svært hyggelig at det satses mer og mer på økologisk matproduksjon- noe jeg alltid har hatt sansen for.

TINE kremflote okologisk

TINE Kremfløte Økologisk inneholder hele 38% fett, og det i seg selv kvalitetsikrer smaken.

Det er ingen tvil om at kokken fra Fosen hadde rett. Med TINE Kremfløte Økologisk ble blomkålsuppen kjempegod på smak, og suppen passer like godt til hverdag som til fest. Oppskriften er en av de beste blomkålsuppene jeg frem til nå har smakt- det sier litt om betydningen av hva skikkelig god kremfløte kan trylle frem! 😉

blomkaalsuppe med TINE kremflote

BLOMKÅLSUPPE MED TINE KREMFLØTE FOR 4 PERSONER

  • 2 blomkålhoder, i buketter
  • 1 stor gul løk, finhakket
  • 7 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
  • 3 dl TINE Kremfløte økologisk
  • 1 purreløk, strimlet
  • 150 gram bacon, strimlet i terninger
  • salt og pepper
  • eventuelt godt brød som tilbehør (ikke nødvendig da suppen i seg selv metter godt og smaker nydelig)

Rens og vask blomkålen. Del den i jevnstore biter (benytt stilken som gir god smak på suppen). Hakk løk og purreløken (bruk kun det hvite på purreløken i selve suppen).

Omtrent to store never blomkålbuketter og litt finsnittet grønn purreløk skal benyttes som garnityr. Legg derfor litt til siden.

Varm en kasserolle og tilsett smaksnøytral olje. Surr løken blank 2-3 minutter. Tilsett purreløken (kun det hvite) og la dette surre i 3-4 minutter sammen med løken.

Tilsett blomkålbukettene, kyllingkraft, TINE Kremfløte økologisk og kok opp. La småkoke til blomkålen er mør. Koketiden varierer etter størrelsen på blomkålbitene. Jo mindre bitene er, desto kjappere blir blomkålen mør.

Mens blomkålen koker, stek baconet i en tørr stekepanne i små terninger til det er sprøtt. Legg baconet til side på matpapir. Tilsett olje i stekepannen (bruk den samme pannen med stekefettet fra baconet) og stek blomkålbukettene og purreløken. Fres til blomkålen får litt farge og er så vidt mør (litt tyggemotstand skal den ha).

Mot slutten av steketiden legg baconet tilbake i pannen og smak til.

stekt bacon, purre og blomkaalbuketter

Ønskes en vegetarsuppe benytt grønnsakskraft- eller buljong, og bytt baconet ut med sprøstekte kikerter.

Når blomkålen er mør (omtrent 12- 15 minutter koketid), mos suppen jevn og glatt enten med en stavmikser eller i en blender. Sistnevnte gir best kremet resultat. Smak til med salt og pepper. Korrekt mengde salt gir en fyldig, smaksrik og fantastisk deilig blomkålsuppe.

Server suppen med sprøstekt bacon, blomkålbuketter og purre som garnityr på toppen.

kremet blomkaalsuppe med TINE Kremflote

Enjoy! 🙂