Menyer og favoritter Tips og triks

Bloggens helgefavoritter

Beste helgefavoritter

Juhuuu, jeg har samlet bloggens helgefavoritter i et innlegg og du får over 50 tips- alt fra pizza, tex-mex, bakst, fisk-og kjøttretter, supper, frokosttips, pålegg og det som tenkes kan! 😉

Endelig fredag! Det er den dagen i uken jeg setter mest pris på. Husvasken er unnagjort, jeg har jobbet en hel uke, trent og fredags ettermiddag er min frisone. Det er behagelig å kjenne skuldrene senke seg samtidig som en innstiller seg på å ha fri. Beste av alt er å nyte et måltid mat som forener og gleder familien. Måltidet er i seg selv et midtpunkt der vi endelig får tid til å være sammen.

Vi spiser som regel sen middag både fredag og lørdag. Ofte er det litt ekstra god helgefrokost som ikke nødvendigvis trenger å preppes overstadig mye! Det er jo heldigvis opptil en selv hvor mye en ønsker å legge ned i arbeid på kjøkkenet. Mange vil ha lettvint helgemat mens mange synes matlagning virker avslappende og en kan få tid til å sortere ukas inntrykk og høydepunkt. Gjennom årene har jeg fått mine helgefavoritter.

ENCHILADAS MED KYLLING

Tex-mex er blitt nordmenns absolutte fredagsmat. Jeg liker veldig godt Kylling enchiladas, og da selvsagt med Hjemmelaget tacokrydder– lages på knappe 2 minutter.

Tacokrydder

Mens jeg er inne på tex-mex så er husets Tacopizza en fredagsfavoritt som smaker snasent digg. Saftig, smakfull og selvsagt med ekte italiensk tynn og litt sprø pizzabunn stekt på steinplate.

hjemmelaget tacopizza

Ellers er fredagspizza antagelig like populær fredagsmat i Norge som taco. HER kan du se fremgangsmåte for hvordan du kan bake ekte pizzadeig, eller ta en snarvei- lag Eltefri pizza dagen før. Smarte løsninger som gir tilnærmet lik pizza som originalen- dog mindre arbeid!

snapchat

Før jeg går til sengs fredag kveld så er jeg innom kjøkkenet i omtrent 3 minutter og rører sammen en eltefri deig som er til lørdagsfrokosten, nemlig Eltefrie rundstykker- enklere blir det ikke!

Beste eltefrie rundstykker

Eller jeg kan bruke 30 minutter på kjøkkenet, men da forbereder jeg også Pulled pork til neste dag. Er du et utpreget A-menneske kan du heller preppe pulled pork tidlig lørdag morgen.

pulled pork saftig og godt svinekjøtt

Et raust kjøttmåltid som pulled pork fortjener selvsagt de beste Burgerbrødene.

Best kjottburger med beste hamburgerbrod

Frokosttips:

Over til eltefrie rundstykker som jeg skrev om ovenfor. De er spiseklare 30 minutter etter du har våknet lørdagsmorgen. I mens kan du nyte en kopp kaffe, lese avisen eller scrolle deg gjennom dine favorittsider på nettet. Håper selvsagt bloggen er en av dem! 😉

Eller kanskje du har lyst på noe kjempesunt å tygge på til frokost! Sjekk ut oppskriften på Søtpotetscones som smaker nesten som gulrotkake. Oppskriften er en skikkelig godsak som er både sukkerfri og næringsrik.

SØTPOTET SCONES

Andre frokostfavoritter er:

Bananpannekaker oppskrift

Bananpannekaker med blåbær

Kjoleskapsgrot som smaker eplekake

Kjøleskapsgrøt som smaker eplekake (proteinrik og sunn frokost)

Paaskefrokost egg og bacon i terte

og Miniterte med egg og bacon.

Fortvil ikke om du oppdager at du mangler pålegg til dagens første måltid. Kanskje du er som meg, og har en pose med frosne bær på lur i fryseren? Da kan du lage sabla godt Skogsbærsyltetøy med stjerneanis på knappe 10 minutter.

Skogsbærsyltetøy med anis

Du kan tro at nystekte rundstykker med dette syltetøyet setter deg i megahumør lørdagsmorgen! Ønsker du et sunnere alternativ som lages i en fei? Frokostrundstykker på under halvtimen en glutenfri og god oppskrift.

SUNNE FROKOSTRUNDSTYKKER

Bloggen har en del glutenfri oppskrifter som du kan lese HER.

Når jeg skriver om pålegg må jeg selvsagt nevne Hjemmelaget eggsalat, som jeg ikke kan nok av! Anbefaler at du sikrer helgens brødmat blir til en høydearena 😉

eggsalat

Vel over til helgens lunsjmat. Jeg anbefaler:

Kyllingwraps med salat

Kyllingwraps,

Enkel laksewrap

Laksewraps og

omelett wraps med laks og sennepssaus

Omelettwraps med varmrøkt laks og sennepssaus. Dette er enkel og smart mat som du kan tulle rundt i matpapir, og ta med deg i vesken.

Kjottboller, tomatsaus og linguine

Til helgemiddagen kan du velge mellom så mye godt. Er du en ihugga pastaelsker så er Pasta med italienske kjøttboller i tomatsaus verdt å sjekke ut.

spansk kylling

Liker du fugl så er Spansk kylling med oliven og

Sitron, timian og hele fedd hvitløk tilsettes kyllingLangtidsstek hvitløkskylling nydelige ovnsretter.

Helgrillet kylling

Bloggens mest besøkte kyllingoppskrift er Perfekt helstekt kylling.

Krydderstekt and

Krydderstekt and med ovnsbakte søtpoteter er en fantastisk middagsrett.

Beste baconburgerOver til rødt kjøtt så er Saftig baconburger med

Perfekte pommes frites av Heston

 

verdens beste Pommes frites selvsagt en populær rett. Fritesene er en oppskrift hentet fra Heston Blumentahl og bedre enn dette blir det neppe!

Biff Stroganoff- rask helgemat

Biff stroganoff er en rask helgegryte med fantastiske smaker!

Braiserte lammeskanker med rotgrønnsaker

Skal du lage noe ekstra staselig så kan du sjekke ut Lammecarre eller Braiserte lammeskanker. Vann i munnen! 😉

Vi kommer ikke utenom havets delikatesser. Siden jeg var ei lita jente har fiskemat vært en av mine favoritter. Bakt torsk med chorizosalsa er en veldig populær fiskerett.

Skreigryte med chorizo

Skreigryte med tomat, oliven og chorizo er en favoritt.

Kremet torskesuppe med fennikel

Torskesuppe med fennikel er også noe som serveres tittt og ofte. Feiende flott laksegrateng er flott søndagsmiddag.

Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Når det kommer til skalldyr er Kremet jordskokksuppe med blåskjell superb! Når jeg først nevnte jordskokk…

Kremet Jordskokksuppe med kantareller

Jordskokksuppe med kantarell og jordskokkchips er en suppe som ufortjent har fått lite oppmerksomhet. En skikkelig godsak som jeg aldri blir lei av!

Jeg nevnte søndagsmiddag og hva er vel bedre enn mors Kjøttkaker i brun saus? Etterfulgt av en deilig dessert.

Panna cotta med krydderkokte multer

Kanskje Oreodrøm med bringebærsaus eller Sitron panna cotta med krydderkokte multer og sist men ikke minst Sjokoladefondant med limemarinerte bringebær kan friste?

Spro vafler

Over til de ultimate søndagsvaflene som er verdt hver eneste kalori- tro meg! Sprø vafler med skogsbærkrem og marsipan er himmelsk! En sunnere utgave er glutenfrie Mandelvafler.

Kanskje du har lyst å bake en kake til helgen?

Daimkake med gulkrem i langpanne

Daimkake med gulkrem går aldri av moten

Saftig-firkloverkake

ei heller Mammas firkløverkake, Marengseplekake

Sjokoladekake med myk nougatglasur og norske jordbær

eller bloggens desidert beste Sjokoladekake med myk nougat og sjokoladeglasur. En lettere og sunnere kakeversjon er Saftig sjokoladekake og Krydderkake.

Sist men ikke minst så er lørdagssnop noe de fleste unner seg på lørdag.

Sjokoladefudge

Min favoritter er Sjokoladefudge

Bounty konfekt-kuler

og Bounty for nybegynnere. Sjekk ut bloggens oppskrifter på snop HER (finnes også sunne alternativer).

Friterte løkringer

Friterte løkringer er uslåelig digg lørdagssnop som virkelig anbefales eller bytt ut potetchips med superdigg Fritert skorsonnerot. NAM! 😉

Dette er noen av mine helgefavoritter. Ønsker deg en riktig flott helg og legg gjerne igjen en kommentar der du forteller hva dine helgefavoritter er. Om du likte dagens blogginnlegg så del det gjerne videre.

Ha en matglad helg!