Skalldyr Supper

Blåskjellsuppe til hverdags

Blåskjellsuppe til hverdags- rask og næringsrik middag

En enkel og lynrask suppe som smaker fantastisk godt, som også er næringsrik. Det som tar litt tid er rengjøring av blåskjellene, men du kan få kjøpt skjell som er klargjort.

Start alltid med å sjekke om blåskjellene er spiselige (altså levende). Åpne blåskjell gir du en liten kakk på kjøkkenbenken. Lukker de seg, så kan de brukes, og skjell som forblir åpne må kastes (de er altså døde).

Når alle ingrediensene er veid og kuttet, så er middagen ferdig i løpet av 10 minutter.

Blåskjellsuppe til hverdags (ca. 2 porsjoner):

  • 1 kg levende blåskjell skrubbes og vaskes
  • 10 g finhakket og knust hvitløk
  • 30 g finhakket gul løk
  • 40 g hakket purreløk
  • 2 dl eplemost (eplemost fungerer ypperlig til hverdags, mens til fest kan den erstattes med hvitvin)
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:
Varm en stor kasserolle og hell en god klunk olivenolje. Viktig at kasserollen er varm før olje haes i. Tilsett løk og surr/ stek noen minutter, men ikke la løken bli brun. Ha i eplemosten, og kok opp. Når væsken koker tilsett blåskjellene. Rør rundt, og ha på lokk. La koke i ca. 4 minutter (til blåskjellene åpner seg). Det er nå den deilige kraften lager seg selv. Blåskjellene inneholder væske som frigjøres når skjellene åpner seg. Etter 4-5 minutter er skjellene åpnet, ta av lokket og hell i kremfløten. Rør inn fløten. Ikke kok lengre enn oppgitt for da kan blåskjellene bli tørre gummiaktig. Jeg kokte også skivet gulrøtter og litt erter som jeg tilsatte suppen.

Servere blåskjellsuppe rykende varm sammen med baquetter og aioli.

Ønsker dere en fin og matglad dag 🙂