Torsk og skrei

Torsk med søtpotetpure, lettstekte asparges og soyasmør

Bakt torsk med sotpotetmos, lettstekte asparges og soyasmor

Utrolig lekker og snasen middagsrett: torsk med søtpotetpure, lettstekte asparges og soyasmør

Forrige uke fikk jeg en hendvendelse fra Adressa som ønsket et intervju om temaet blogging. Dette takket jeg ja til. I går formiddag kom de hjem til meg. Jeg ble både intervjuet, fotografert og filmet mens jeg kokkelerte og lagde denne middagsretten. Resultatet av intervjuet ser du på nettutgaven Adresse 11 mai.

Kombinasjonen torsk, søtpotetpure med lettstekte asparges og soyasmør er uten tvil smaker som harmonerer. Retten er veldig lett å lage, og fungerer bra som hverdagsmat. Middagen smaker i tillegg utrolig godt.

Rekkefølgen jeg jobber for å lage et raskt middagsmåltid uken er slik:

 1. Salte torsken.
 2. Rensk og kutt poteter i terninger. Kok potetene. Smør, chili og sitron er lagt til siden, og klar til å haes i blender så fort potetene er møre.
 3. Kutt alle ingredienser til saus. Bland alt sammen unntatt smør. Ha smør i en kjele.
 4. Skyll torsk og tørk. Legg i en ildfast smurt form og ovnsbak fisk.
 5. Når potetene er ferdig, hell av vann og mos til en fin pure sammen med de andre ingrediensene. Mos godt og være nøye med å smake til!
 6. Brun smør som tar 2-3 minutter på middels sterk varme.
 7. Sil brunet smør ned i soyasausblandingen og rør rundt.

Et tips er og ikke lage soyasausblandingen lenge før servering, men heller rett før. Ellers vil det salte fra soyasausen ødelegge de gode smakene fra urtene.

ovnsbakt torsk med lettstekte asparges

Her er oppskriften på enkel, sunn og god middag som passer ypperlig i uken- også som helgemat etterfulgt av deilig dessert som lun og nystekt sjokoladefondant!

Forvarm ovn på 200 grader. Salte 300 g torskeloin og la det virke i 15- 20 minutter. Tørrsalting gjør fisken fastere. Skyll av og tørk. Del loin i 4 deler og bak fisken i stekeovn omtrent i 8 minutter. Er fisken tykk så ovnsbak litt lengre.

Søtpotetpure

 • 3 [abbr title=»Søtpotet varierer meget i størrelse. Oppskriften er beregnet for ca 400 gram søtpotet og en middels potet på 50 gram.»]søtpotet[/abbr], skrelt og kuttet i terninger
 • 1 potet, i terninger
 • 4-5 ss smør
 • 1/3 rød chili
 • 1/3- ½ sitron, presset

Skrell potetene og kutt de til terninger. Kok potetene passe mør ca. 8 minutter- alt etter hvor store biter du har delt dem opp i. Sil av vannet og mos potetene sammen med chili, smør og sitronsaft til en fin mos i en blender eller med stavmikser. Smaksett med salt, eventuelt med mere smør- og eller sitron.

Soyasmør

 • 40 g usaltet smør
 • 0,3 dl soyasaus
 • 1/2 stk sjalottløk, finhakket
 • 1/3 rød chili, finhakket
 • 1 ts finrevet ingefær
 • 2 ss gressløk, finhakket
 • 2 ss bladpersille, finhakket

Bland soyasaus med finhakket sjalottløk, chili, ingefær og urter. Brun smøret og sil smøret umiddelbart over soyasausblandingen.

Bakt torsk med sotpotetpure og soyasmor

Stek asparges rask i en varm panne med olivenolje, og dryss over maldonsalt.

Enjoy!