Brød & rundstykker Glutenfritt Småbrød

Saftige baguetter (glutenfrie)

Denne oppskriften så jeg på forsiden på ukebladet Hjemmet i forrige uke, og da måtte jeg kjøpe bladet. De hadde flere oppskrifter på glutenfri brødbakst, og jeg er på stadig jakt etter gode brødoppskrifter.
Denne oppskriften må du prøve hvis du ønsker en oppskrift på smakfulle og saftige baguetter uten gluten. Jeg bakte de i går kveld, og første kommentar til Stian var: «de er kjempe gode».
Du trenger (oppskriften gitt av Lene Simonsen):
250 g glutenfrie havregryn
100 g Jytte Orginal
100g Jytte Teff
50 g hirseflak (det hadde ikke jeg, så jeg tilsatte hakkede valnøtter)
1 dl solsikkerfrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø (var også tom for sesamfrø, men jeg hadde hampfrø- «man taver det man haver»)
1 ts salt
2 ss bakepulver
3 egg
1/2 dl ekstra olivenolje
3 dl eplejuice (jeg juicet eplene selv)
4-5 dl vann

Tilsett linfrø, sesamfrø og solsikkefrø i hurtigmikser sammen med eplejuice. Full speed i et minutt. Bland sammen resten av det tørre, med de knuste frøene, og våte ingrediensene i en bakebolle (jeg lot kjøkkenmaskinen min elte deigen noen minutter- til det ble en jevn røre). Lag baguetter med en sleiv og en slikkepott på bakepapir. Deigen er veldig løs. Strø over ønsket frø og kjerner (jeg varierte og brukte linfrø, solsikke- og gresskarkjerner). Stekes på 250 grader i ca 20 minutter.
Ha en fin dag 🙂