Smarte tips

Av 300g hasselnøtt kan du lage:

Her kommer noen flotte tips om hva du kan bruke hasselnøtter til. Utrolig hva en kan lage av nøtter, og det gjelder å se verdien i all slags mat. En kan lage mange matretter så lenge en er litt kreativ og oppfinnsom.

Her er en rask oversikt hva jeg bruker hasselnøtter/ pulp til:
– Nøttemelk
– Tørk puplen-> flott hasselnøttemel som kan brukes til baking.
– Nøttemel blandes og forvandles til deilig karamellfyll til sjokolade
– Nøttemel forvandles til nøttesmør.

Jeg lager daglig nøttmelk. Jeg har fått dilla på denne deilige oppskriften som er ypperlig til jul. Mild, søt og smaker kanel. Liker du nøttemelk og ønsker litt julesmak så prøv denne. Jeg drikker fort et glass utenom måltidene. Slik lager du den:

Her viser jeg hvordan en kan lage hjemmelaget nøttmelk (bruk gjerne litt mindre vann til å lage melken fordi det gir mere smak).  Det er ikke nødvendig å bløtlegge nøttene. Jeg synes nøttene får en mye bedre aroma ved bløtlegging, derfor gjør jeg det. Vil du lære maksimalt og utnytte pulpen? Se hva du kan gjøre med pulpen som er filtrert i melken.
Pulpen legger jeg på paraflexx og tørker i noen timer (helt tørt) i dehydratoren, eller i stekeovn 50 grader med åpen dør. Da ser det slik ut:

Hell tørket pulp i blenderen- da bli det seende slik ut:

Her er hjemmelaget hasselnøttmel. Det bruker jeg i baking. Hell feks litt i muffins og annet, sammen med litt annet mel. Utnytt ingrediensene slik unngår en svinn. Mat er dyrt og økologiske hasselnøtter er verd og utnytte. Mye fin og god næring i nøtter.

 

 

 Istede for å kjøpe nøttesmør- hvorfor ikke lage ditt eget!

Her har du en kjapp og god oppskrift, og i denne oppskriften mener jeg tørket pulp:

 

Håper du fikk noen nyttige tips.