Garnityr Salater og småretter Vegetar

Asiatisk wok pak choy

Wok pak choy

I dag handlet jeg grønnsaker og urter på en asiatisk butikk. Jeg synes det er utrolig inspirerende og gøy å se ukjente grønnsaker og lese om dem. Utvalget er enormt og herligheten er i alle tenkelige farger, og det unike er at hver plante har sin egen duft og smak.

Mitt ærend på butikken var å kjøpe pak choy. Den er dessverre sjelden å få tak i dagligvaren, men innvandrerbutikker har som oftest den der + annet spennende eksotisk utvalg som norske butikker dessverre ikke har!

Wok pak choy passer både som tilbehør til middag (ypperlig til fisk) og salat (sistenevnte: ha gjerne i noen squash biter og kikerter for å fylle på til et mettende og fullverdig måltid). Selve retten tar vel knappe 5 minutter å lage. Jeg lover den smaker helt sinnsyk digg, med den typiske runde balanserte smaken som så ofte asiatisk mat har- med litt pirrende tilfredsstillende chilismak mildt kamuflert av sødmen fra sitrongresset.

Start med å kutte alle ingrediensene, og varm wok på middels sterk varme. Ha i:

  • 1 1/2 ss peanøttolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • litt revet ingefær (1 ts)
  • 1 stilk sitrongress skåret i tynne strimler
  • 1 stor rød chili, finhakket
  • 1 ss fish sauce

Rør og wok alt godt sammen i noen minutter. Tilsett 2 store pak choy delt på langs i fire eller seks deler og ha i 2 ss vann. Wok til bok choy faller litt sammen (2-4 minutter).

Asiatisk wok bok choy

[highlight]1-2-3= server! Nyt et raskt og velsmakende måltid :)[/highlight]