Drikke Smarte tips

NØTTEMELK

Litt om hva Nøttemelk er:
Har en melkeaktig konsistens (basert på nøtter).  Nøtter og væske filtreres ved bruke av nøttemelpose slik at drikken blir flytende og jevn uten noe nøttepulp. Pulp kan brukes til bakst eller nøttesmør.

Hvorfor drikke nøtter?
Nøttemelk er genialt og en god drikk til alle laktoseintolerante og veganere som ikke drikker kumelk. Nøtter er mineralrikt, og en neve om dagen anbefales (Helsedirektoratet).

Oppbevaring av nøtter har jeg skrevet et eget innlegg om her. Det kan være meget nyttig, for det er ikke alle som vet hvordan nøtter bør oppbevares.

HVORDAN LAGE NØTTEMELK:

  1. En nøttemelkpose kan ofte være et smart innkjøp. Da unngår en masse søl, samtidig som man får ut væsken fra pulpen på en skikkelig måte.
  2. Blandingsforhold og nøttetyper: Mandler, hasselnøtter, paranøtter, cashew, hampfrø, macadamia, pecan kan brukes. En del nøtter til ca tre/fire deler vann. Prøv deg fram og smak.  Bruker du 2 dl nøtter blir det mellom 6 dl-  8 dl vann.
  3. Vask og skyll nøttene før bruk.
  4. Lag melk etter hvilke type nøtter som du vil ha. Blend nøttenevel og lenge.
  5. Mangler du smak! Tilsett litt salt og velg smaker utifra listen nedenfor:

Søtere smak på mylksen/ nøttemelken:
Agave, yaconsirup, honning, lønnesirup, dadler, fiken, rosiner, stevia, banan, yacon pulver. Mulighetene er mange så prøv deg fram. Jeg foretrekker dadler.
Smakstilsetninger:
Kanel, kakaopulver, vanilje, kardemomme, chili etc

SLIK GJØR DU:

  • Blend vann og nøtter + smakstilsetninger
  • Hell melken over i en bolle med nøtteposen i
  • Skvis væsken ut gjennom nøttemelkposen
  • Hell nøttemelken i en ren glassflaske. Holdbarhet ca i 2 dager.