Annet enn oppskrifter Ukemeny

Årets 17. mai-meny

Synet av bunader og ballonger, lyden fra hundrevis, ja tusenvis av mennesker som roper feststemt «hurraaaaaa» i tog med korpsmusikk. Lukten og smaken av festmat, kaker og is er et sikkert tegn på at dagen er kommet. Hurra for 17. mai og nasjonaldagen vår.

17-mai meny 2013

Er du ennå usikker på hva du ønsker å servere på 17. mai? Da kan kanskje denne festmenyen falle i smak, og inspirere i selve planleggingen.

Til forrett serveres en kremet Jordskokksuppe med blåskjell.  En lekker delikatessesuppe, og kraften fra blåskjellene gir en fantastisk aromatisk smak.

Kremet jordskokksuppe med blåskjellTil hovedrett smeller vi til med Krydderstekt andebryst med ovnsbakte søtpoteter og delikatesseløk. Dette er en rett som krever presisjon angående riktig varme og steketid. Krydderne gir den perfekte «finish» på kjøttet som i tillegg er svært mørt og saftig.

Krydderstekt andebryst med bakt søtpotet og delikatesseløk

Vi trøndere er heldige da det er meldt sommer og sol til 17 mai. Til dessert kan da lune skogsbær med hjemmelaget vaniljeis virke forfriskende.

skogsbær med vaniljeis

Hvis is ikke frister, og noen har både viltert, uregjerlig og kaldt vær, da anbefaler jeg  Oreodrøm med bringebærsaus. En absolutt innertier når det kommer til smak, konsistens og det ser unektelig flott ut.

Oredrøm og bringebærsaus

Til kaffe og kakebordet serveres selvsagt gårdsdagens kåring: Norges beste 17-mai kake. Oppskriften får du her: Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og sommerens bær.

Skjermbilde 2013-05-15 kl. 11.02.23

[highlight]Jeg ønsker alle en riktig fin 17 mai feiring, med en fantastisk festmeny.[/highlight]