Kylling tapasboller i indisk tomat/currysaus

Dette en av de beste tapasrettene jeg har spist av kylling. Enig i at dette kan være litt råflott mandagsmat, men hvem bryr seg om det!  Hva med å planlegge å lage tapasretten til neste festlige anledning? Anbefales på det varmeste for de som liker tapas og kylling.

Nå er huset fullt av deilige krydder lukter: curry, gurkemeie, kardemomme, koriander, kanel +++. Tips: får kjøpt alle slags  krydder rimelig på innvandrerbutikker.

Til 16 kyllingtapasboller:

 • kvern 260g stange kyllingfilet (jeg kvernet omtrent 1/5 av skinnet- gir god smak)

Rør sammen:

 • 1/4 ts gurkemeie
 • 1/4 ts curry
 • 1/4 ts cayennepepper
 • 1/2 ts kummin
 • 1/2 ts malt koriander
 • 1 ts johannesbrødkjernemel
 • 1/2 ts salt + pepper
 • 2 fedd presset hvitløk

Hell kvernet kyllingkjøttdeig sammen med krydder og et 1/2 økologisk egg (pisket sammen). Rør for hånd eller sleiv (jeg bruker hansker- enkelt og renslig når jeg lager mat). Ha litt vann på hanskene- lett å forme bollene før steking. Stekes på middels sterk varme i smør eller olivenolje.

Nå kommer kronen på verket- nemlig sausen:
Indisk tomat/ currysaus:

 • finhakk 1/2 gul løk
 • 4-5 fedd hvitløk finhakkes

Surr løk og hvitløk i olivenolje på middels sterk varme (ikke brenn løken). Tilsett:

 • 2 ts garam masala
 • 3/4 ts grønn curry pasta
 • 1 ts cayennepepper
 • 1/2 ts malt koriander
 • 1/4 ts kanel
 • 1/4 ts kardemomme
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts gurkemeie

Rør kryddersortene inn i løken, og tilsett:

 • 300 g (3/4 boks) hermetiserte hakkede tomater
 • 1 ss finhakket fersk ingefær
 • 3 ss naturel youghurt
 • 2 ss sukker/ rårørsukker

La sausens koke i noen minutter, og smak til. Husk salt fremhever smakene, søtt får fram sødmen. Tilsett kyllingbollene og la koke på svak varme i 10 minutter. Hell tapasretten over på et flott serveringsfat, stikk i pinner, pynt med litt urter og server.

Nå er ikke dette hvilken som helst kylling. Dette er Stange kylling- kvalitetskjøtt. Der fôret som er gitt kyllingene er uten medikamenter og vekstfremmende stoffer. Dessverre er det ikke like enkelt å få tak i kvernet kyllingkjøtt i Trondheim, så jeg kvernet selv. Jeg unngår å kjøpe de gule kyllingeskene som er billig hele året (Prior).  Noen betaler for de billige prisene- nemlig kyllingene. Effektivisering er ikke alltid bra. Kyllingindustrien har et stort forbedringspotensialet. Anbefaler at flere etterspør produkter som er bra for omgivelsene som blant annet Stange er.  Jeg kjøper kun Stange, Holte eller annen kvalitetsbevisst produsent. Jeg betaler gladelig litt ekstra for å få en fantastisk råvare.

Håper tapasretten faller i smak.

 • Spennende! Jeg digger tapas! Disse skal jeg lage til kjæresten som liker både kylling og krydder! 😀

  • Elin Larsen

   Kose dere med maten sammen, og håper det faller i smak 🙂

 • Charlotta Winger

  Nam! Dette gleder jeg meg til å prøve. Endelig får jeg brukt kjøttkvernen min :O) men jeg lurer på hva slags curry pasta du bruker…. evt hvor stort glasset er når du bruker 3/4. Blir veldig inspirert av oppskriftene dine. Det er på en måte du som har lært meg å bake <3

  • Elin Larsen

   Uuups, det skal stå 3/4 ts! Takk for at du spurte, feilen er nå rettet på. Veldig hyggelig tilbakemelding Charlotta- ble kjempe rørt 🙂 Takk.

 • Maia

  Tusen takk for flott tapas oppskrift. Den skal jeg prøve å lage til helgen (familien er litt hekta på tapas).

  • Elin Larsen

   Håper familen liker kyllingtapasbollene 🙂 Velbekomme.

 • Heihei!:)
  Jeg lurer på om du kunne ha laget et innlegg om hvordan du bruker kameraet ditt og hvordan du redigerer bildene dine? Det hadde vært utrolig hjelpsom i og med at jeg kan null og niks om bilderedigering.
  Ha en fin dag<3

  • Elin Larsen

   Jeg gjør ikke så mye med bildene- redigerer kort i iPhoto. Det er alt. Ha en fin kveld Silje.

   • Ok, takk. Skal snuse litt nærmere på det programmet:)
    Ønsker deg en fin solfylt dag.

 • Dette er jo ikke akkurat mat jeg kan spise, men som alltid tar du vakre fristende bilder!! Og jeg kan «lukte for meg» hvordan det lukter når du laget disse- helt sikker helt nydelig!! 🙂
  Tapas er superhyggelig mat å både lage og spise!

  • Elin Larsen

   Kan fint lage en vegetarutgave- kanskje jeg skal prøve på det en dag 😉

 • Du lager så mye god mat – skulle ønske du drev restaurant her jeg bor 😉

  • Elin Larsen

   Tusen takk for tilbakemlding- kjempe godt å høre slikt. Takk Elisabeth.

 • Elsker indisk mat – ser nydelig ut 🙂

  • Elin Larsen

   Knall godt sammen med mangochutney og annet digg 😉

 • Gry

  Åhhh, deilig! Hvordan kverner du kjøttet, har du kjøttkvern? Dette fikk jeg monstruøst lyst på akkurat nå 😉

  • Elin Larsen

   Har kjøttkvern.

 • Takk for at du pinget bloggen din! Dette innlegget er på førstesiden av Grønn & Skjønn bloggen! http://www.gronnogskjonn.com

 • så deilig! elsker indisk. skal definitivt prøves iløpet av sommeren. etter at jeg er kommet på plass i den nye leiligheten:)

  • Elin Larsen

   Grattis med ny leilighet 😉

 • veronica

  Hei! Dette ser nydelig ut og jeg tenker å lage det på tapasaften. men har ikke johannesbrødkjernemel…kan johannesbrødkjernemel erstattes med noe?

  • Johannesbrødkjernemel fungerer som bindemiddel og kan erstattes med egg. Juster deretter da mengden kjøtt.

 • Pingback: Tapasretter – 67 Tips til Enkle Tapas Oppskrifter()