Sukkertest fra naturlige produkter

Sukkertesten er uti fra hvilke produkter jeg har i huset per dags dato som er best på smak og konsistens når det gjelder sammenligning fra hvitt, raffinert sukker. Mangler dessverre Bjørkesøt, så den er ikke med i testen. Produktene jeg har testet er naturlige alternativer. Linker direkte til hvert enkelt produkt så du selv får se hva produktene inneholder og er laget av. Jeg mangler et bilde at produktet Sukrin (ga min Sukrin til min sønn i går, fordi han likte det best).

Valgte ikke å ha med naturlig søte ingredienser som jeg daglig bruker som blant annet: daddler, rosiner, agave og yacon sirup, yaconpulver, steviadråper, lucuma, palmesukker og annet som smaker søtt eller karamellaktig. Jeg kan lage en liste over hvilken søte smaksingredienser jeg bruker en annen gang for å gi variasjon og valgmuligheter.

NuStevia smaker VELDIG søtt, så vær forsiktig ved bruk. Har ikke sukkerkonsistens men er pulveraktig. Har den med i test fordi den er veldig søt, trenger lite i matlagning siden den er mange ganger søtere enn vanlig sukker. Stevia er ikke lovlig og spise for mennesker i Norge, men blir antagelig godkjent i 2012. Laged av planten Stevia. Fåes kjøpt på iHerb HER.

Now Foods Erythritol fåes kjøpt på iHerb HER, og du kan lese mere om det på iHerb.  Ligner veldig på sukker i konsistens. Ikke like søt som sukker, men mildere (likt sukrin). Anbefales til de som leter et godt alternativ og som ikke vil ha det så søtt. Sies at det er laget av mais.

Sukrin finner du HER.  Etter min smak ikke best i test, men et godt, søtt og sunt valg. Smaker ikke så søtt som sukker, og har mindre sukkerkorn. Fordelen er at det er lett tilgjengelig. Fåes kjøpt på helsekost butikker, og hos noen dagligvarebutikker.

Her er min «sukkerfavoritt» og kjøpes HER på iherb, og er  lik Bjørkesøt som fåes kjøpt i Norge. Naturlig god søt smak og fin «sukker» konsistens.

Førstegangskjøper på iHerb? Bruker du koden SOG801 får du 5$ rabatt på ditt første kjøp. Du kan lese mere om hvordan HER.

 

 

 

Hva er ditt favoritt naturlige «sukker» produkt?

 • Min favoritt er sukrin og sukrinmelis til baking. Ofte liker jeg å blande stevia og sukrin 😀

  • Elin Larsen

   Eb god blanding 🙂

 • Har samme favoritt som deg!

  • Elin Larsen

   Så gøy 🙂

 • Marianne

  Super guide 🙂

  tror jeg har vært igjennom alle sukkerestatninger som fins, hehe, men den du anbefaler har jeg ikke prøvd,
  men den smaker muligens som den norske bjørkesøten, og den har jeg prøvd og fikk ikke helt til 🙂
  Bruker non-bitter stevia når jeg kan i matlaging, sukrin og xylitol fikk jeg ikke helt til å stemme med mine smaksløker heller,
  men har nå funnet den som mulig funker best for meg- http://www.tagatose.no
  De har har akkurat begynt å selge den på helsekosten, jippi 🙂

  • Elin Larsen

   Åhhh, tusen takk for et kjempe nyttig tips. Må prøves 😀

 • Jeg foretrekke rnustevia,men blir fri etter bare noen dager. det jeg bruker mest er natreen.

  • Elin Larsen

   Nustevia er veldig søt og god (alt etter hvor mye en bruker). Natreen vel ikke naturlig, er det? 🙂

 • Har veldig lyst til å teste ut stevia, men har en følelse av at jeg kommer til å synes det blir alt for intest. Liker søte ting altså 😛 Men ikke når det blir veldig søtt 🙂 Holder meg for det meste til yacon, honning og palmesukker!

  • Elin Larsen

   Pamlesukkeret til Sana Bona digger jeg og er en av mine favoritter, men tok den ikke med i testen fordi den ligner smaker søt karamell 🙂 Honning er jo ganske søtt, så liker du det litt- kan stevia være noe du liker. Må bare være forsiktig i bruk 😉

 • Oj, den favoritten din der har jeg ikke prøvd. Liker bjørkesøt, så da vil jeg sikkert like dette også :D. Takk for tipset, skal bestilles! Det er forresten lov å spise Stevia i Norge, det er bare ikke lov å selge det for mat til mennesker ennå 😉 Så de må selge det som dyrefor. Ironisk… 😉 Kommer uansett til å fortsette å bestille det fra iherb, så for meg spiller det liten rolle at norske produsenter får selge det som menneskeføde….

  • Elin Larsen

   Den er god, så er det billig å handle på iHerb 🙂

 • May lise Guttormsen

  Xyla….den ser ut og er som vanlig sukker.

  • Elin Larsen

   Stemmer, men xyla er ikke skadelig som sukker er- xyla er lik bjørkesøt. Jeg liker smaken av Xyla bedre enn bjørkesøt, samt at den er mye rimeligere på iHerb enn Bjørkesøt som kjøpes i Norge.