Stekt salmalaks og ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker er alltid like kjærkomment hos meg. Det smaker fortreffelig godt, er fargerikt, sunt og skaper matglede.

Lage middag for 2 da trenger du:

Grønnsaksseng:

 • 1 grønn squash i skiver
 • 5 sjalott løk i båter
 • 5 hvitløk båter
 • 1 tomat i båter
 • 1 gul paprika i skiver
 • 1 bukett brokkoli- bryt til mindre buketter (benytt stilken)
 • 2 tørket aprikos skåret i små biter
 • 1/2 fennikel i båter

Smør en form med olivenolje og legg grønnsakene i. Hell godt med olivenolje over grønnsakene, dryss litt salt og nykvernet pepper. Bakes midt i ovn på 180 grader i omtrent 15- 20 minutter. Prøv deg litt fram, for lenge stekte grønnsaker er ikke godt (grønnsakene skal ha motstand i seg).

 • 2 stykker 200g salmalaks

Kvern pepper og litt maldonsalt på laksen, og stek på middels sterk varme i 1-2 minutter på hver side. Bedre for lite stekt enn for mye. Husk at salma kan spises rå- fantastisk god, mør og smakfull fisk.

Bildet over: smør et lag med hjemmelaget pesto og cottage cheese på salmalaks, og press litt sitronsaft. Hever smaken betraktelig, og server byggryn eller ris ved siden av.

I forrige uke spiste jeg på et utested, og det ble servert pesto på glass ved siden av salaten (den som kjøpes i dagligvaren). Jeg tenkte at den smakte sikkert greit, så jeg helte pesto på salaten min. Folkens: Lag pesto selv, det tar knapt 2 minutter. Pesto som kjøpes på butikken er vemmelig på smak, og den hjemmelagde varianten er kjempe god og lett å lage. Jeg klarte ikke å spise salaten, så den ble kastet (ille opplevelse).

Liker du ovnsbakte grønnsaker?

 • Dette så smakfult ut:)
  Salmalaks synes jeg er den beste type fisk en kan få, så god på smak og konsistens.

  • Elin Larsen

   Helt enig Silje-fantastisk smak og konsistens 😀

 • For et deilig måltid! ovnsstekte grønnsaker er en stor favoritt hos meg!
  Og jeg kunne ikke vært mer enig- kjøpt pesto er laangt fra så godt som hjemmelaget! Jeg har smakt en god kjøpt pesto (husker ikke merket), men resten har vært usmaklige, rett og slett! Jeg holder meg til hjemmelaget 🙂

  • Elin Larsen

   Enig, og så enkelt det er å lage pesto! 😉

 • for noen saftige bilder! 😀 lenge siden jeg har spist laks nå, så takk for inspirasjonen!

  • Elin Larsen

   Takk det samme 😀

 • Stekt salmalaks er en superfavoritt her hjemme også. Vi bruker å steke den i litt soyasaus, det smaker helt fortreffelig! 🙂

  • Elin Larsen

   Enig Tonje- soyasaus sammen med laks er smashing 😀

 • Sv: Tusen takk<3 Har lavt stoffskifte (og i tillegg angst som jeg har hatt over lengre tid) som det gikk minst et år før jeg fant ut at jeg hadde, så det har gjort sitt med kroppen. En time av gangen er absolutt greit når det er tøffe tak ja.

  • Elin Larsen

   Høres meget fornuftig ut. Sterkt av deg å stå åpent fram om slikt. Du er sterk og sårbar på samme tid og det oser det respekt av <3 Lykke til 🙂

 • Namnam, ser godt ut! Pesto på glass er fælt, må lage den selv! jeg liker best den raw varianten! 🙂

  • Elin Larsen

   Ja, pesto på glass er usj ;p Basic pesto er vel stort sett raw.

 • Salmalaks på bloggen min i dag også 🙂 Fantastisk god sommermat!

  • Elin Larsen

   Knalldigg! 😀