Vegansk Raw Søtpotetpai

Jeg liker smaken av søtpotet, og da fikk jeg lyst til å lage en raw vegansk rett. Retten er allergivennlig (fri for blant annet nøtter).

Noen tips til de som har allergi:  Erstatt nøtter med bokhvete (gjerne spiret), solsikke eller andre frø og kjerner. Kanskje du tåler en type nøtter, så bruke den.

Denne retten inneholder alle regnbuens farger som vi blir oppfordret til å spise på daglig basis. Rød- tomat, oransje- søtpotet og gulrot, gul- sitron, grønn- avokado og ruccola, blå og lilla- oliven og rød løk, hvit-eple. Det er fargen som er inni grønnsaken og frukten som teller har jeg blitt fortalt. Uansett, denne retten er svært næringsrik- helse i hver bit. .

Til pai bunn
Mild Chilli Avokado Mousse
2 avokado
1 ss grønn chilli
6 ss fersk sitron
1/3 rød løk
litt salt og pepper
Mos til mousse med stavmikser. Smøres et tykt lag på paibunn.

Du behøver:
3 søtpoteter
1 gulrot
1/3 gul løk
1 eple
1 ss rå kokosolje

Jeg lar foodprosessoren min finraspe alt dette, deretter røres alt sammen og blendes godt i foodprossessoren (s-blad) sammen med 1 stor ss rå kokosolje.
Tilsett 3 ts fiberhusk og rør for hånd (binde deigen litt sammen). La deigen stå å trekke i ca 30 minutter. Legg bunnen på parraflex i en fin sirkel, litt tykk (synker under tørking, og dette skal bli pai ikke kjeks, så lag de passe tykk). Settes i dehydrator på 46 grader i en time, skru varmen ned etter en time til 41 grader. La stå i ca 3 timer, snu og fjern parraflex og tørk i ca 7 timer til den er passe tørr, ikke hard, men mere myk. Bruk pizzaskjærer og stykk opp i pai/pizza biter. Neste gang vil jeg tilsette et eple til i oppskriften- få mere den søte og runde smaken, samt litt surt (sitron, appelsin eller lime).

Smør på et tykt lag med mild chilli avokado mousse, tynne skiver av tomat, godt lag med ruccola salat og masse deilig økologisk og steinfrie oliven.
Tips til oliven elskere:
dryss på rikelig med oliven på paien, for det er kombinasjonen med alle ingrediensene som topper smaken perfekt med (masse) oliven. Uten oliven, blir retten litt smakløs. Søtpotetpaien smakte kjempegodt. Enkel å lage- lager seg nesten selv i tørkemaskinen, så det er kun bunnen og avokado moussen som må lages i maskin.

«Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer» utdrag fra bama.no.


Liker du pai og søtpotet?

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,

33 Responses to Vegansk Raw Søtpotetpai

 1. Ragnhild 9 januar, 2012 at 15:16 #

  Flinka!! Den er helt nydelig ut!
  Jeg er veldig glad i søtpoteter seg, så denne skal jeg absolutt lage en dag! Lager middag til mamma og pappa nesten hver dag for tiden, og har merket at jo godere maten SER ut, jo bedre liker de det også 😉 Og denne ser jo ut som et kunstverk, så jeg tror den vil falle i smak! Skal si fra hvordan det går :)
  Ha en god uke Elin<3

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 15:20 #

   Håper paien faller i smak og dynk på deilig, steinfrie, økologiske oliven. Himmelsk digg! <3 Ha en like fin uke Ragnhild.

 2. lovelyliller.com - 9 januar, 2012 at 16:45 #

  Mmmmmm dette må jeg jo prøve nå sm jeg er på søtpotetbølgen 😀

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 16:47 #

   Digger smaken av søtpotet :)

 3. Silje 9 januar, 2012 at 17:44 #

  Dette så utrolig godt ut også så artig med alle regnbuens farger!=) Elsker søtpotet, så når jeg en dag får den svært etterlenktede dehydratoren min, skal dette prøves!=D

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 18:06 #

   Håoer paien faller i smak gode Silje :)

 4. Sigrid 9 januar, 2012 at 17:58 #

  Uff, jeg føler jeg er den ENESTE raw fooderen som ikke har spist søtpotet!! Har liksom aldri våget meg ut på det, siden jeg HATER vanlige poteter og dermed i mitt hode koblet dem sammen med søtpoteter… Kanskje jeg skal ta spranget med denne? Den SÅ iallefall god ut! Men er det noe annet man kan bruke enn oliven? Har prøvd og prøvd, men får meg ikke til å like dem :'(

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 18:08 #

   Søtpotet smaker ikke potet så smak den! Tja, jeg vet sannelig ikke helt hva du kan erstatte oliven med…. Hell på rikelig med avokado mousse og ruccola da- får de er smaksrik. Kanskje det kan fønke uten oliven!

 5. Marianne 9 januar, 2012 at 20:26 #

  Mild chili avokadomousse, nam, skal prøves :-)

  Vakker mat å se på rett og slett :-)

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 20:31 #

   Ja, paien ble lekker å se på + at den smakte godt, og inneholder alle regnbuens farger <3

 6. Hege 9 januar, 2012 at 22:07 #

  For en utrolig fin og fargerik pai! jeg skal tørke støv av dehydratoren, alt for lenge siden jeg brukte den ^^

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 22:09 #

   Fantastisk med fargerik mat <3 Konsistensen på paien ble veldig god :-)

 7. Marita 9 januar, 2012 at 22:07 #

  Paien så rett og slett fantasktisk god ut! Ønsker meg veldig dehydrator :o)
  Jeg har fulgt bloggen din en god stund, og den er utrolig inspirerende! Har det siste året utfordret meg selv (og familien) med mye kjernesunn kost deriblant raw food (litt misunnelig på raw food chef utdannelsen din kjenner jeg…). Opplever at det kan være vanskelig å endre matvaner for barn (mine er 7 og 9), men maten du lager og viser frem på bloggen ville definitivt fått dem til å smake!! Kjenner tennene løper i vann her…
  Ønsker deg alt godt i 2012, og masse lykke til med alle dine spennende planer!!

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 22:15 #

   For en hyggelig tilbakemelding Marita, og takk for at du tar deg tid til å skrive noen ord :) Hyggelig at bildene og oppskriftene faller i smak. Jeg synes det er viktig at mat skal pent ut, og vekke appetitten. Endre barns matvaner kan være en utfordring, men det regner jeg med du får til 😀

 8. Silje Silje 9 januar, 2012 at 23:02 #

  Nå fikk jeg lyst på OLIVEN! Og søtpotet. Ah, mat! :-)

  • Elin Larsen 9 januar, 2012 at 23:03 #

   NAM! ;D

 9. jennifer ringsparr 10 januar, 2012 at 11:13 #

  hej elin!

  grattis till catering som var 😀

  Jag har aldrig smakat på sötpotatis förut och har fått höra av pappa att det inte smakar gott :( vad är skillnaden mellan vanlig potatis och sötpotatis?

  Men men, jag fick tag i Yogi Lotus te! 😀 på helios på majorstua! Och sen fick jag två böcker i present «spis deg yngre» & «boost din vitalitet» av thorbjörg hafsteinsdottir… vilka underbara böcker…

  jag har också ny blogg – http://photosbyjenniferringsparr.blogg.se

  • Elin Larsen 10 januar, 2012 at 20:12 #

   Smaken er så forskjellig, men jeg digger søtpotet. Den er søt på smak, og må ikke forveksles med vanlig potet. Prøv den og gjør deg opp en mening om den passer deg eller ei! Grattis med ny blogg- den skal jeg se på ikveld :)

 10. Jane H. Johansen @ VeganMisjonen 10 januar, 2012 at 15:41 #

  SULTEN! Denne ser rå-god ut 😀

  • Elin Larsen 10 januar, 2012 at 20:12 #

   Veldig god 😉

 11. ThisISmeThen 10 januar, 2012 at 16:37 #

  For en nyyydelig (men farlig fristende) blogg du har. Hit vil jeg komme tilbake 😉 Takk for herlig oppskrift. Søtpotet må være noe av det beste jeg veit, tror jeg… Denne skal DEFINITIVT prøves!

  • Elin Larsen 10 januar, 2012 at 20:13 #

   Jøss- kjempe hyggelig å høre slikt 😀 Jeg også elsker søtpotet, men så er jeg en søtmons <3

 12. Vilde 10 januar, 2012 at 20:43 #

  Åh, så fint det ser ut! Du lager så mye spennende mat :) Hva med å åpne en rawfoodkafé i Trondheim? Det synes jeg du skal!

  SV: Så moro at jeg vant! Det hadde jeg ikke ventet. Tusen takk ^^ Jeg har sendt deg mail nå. Si fra om den ikke skulle ha kommet fram, da :)

  • Elin Larsen 10 januar, 2012 at 20:57 #

   Takk for gode tilbakemeldinger Vilde :-) Vi får se hva som skjer. Har blitt spurt om jeg vil ha en åpen raw food kafe en gang i måneden, så vi får se 😉 Grattis som vinner :)

 13. Naviana 11 januar, 2012 at 08:44 #

  Du lager så mye fantastisk! <3 Og jeg blir alltid så glad av å gå innom bloggen din :)

  • Elin Larsen 11 januar, 2012 at 09:03 #

   Veldig hyggelig og koslig å høre. Takk <3

 14. Kine-getjuicing 13 januar, 2012 at 14:06 #

  Jeg elsker søtpotet!!! så vanvittig godt ut:)

  • Elin Larsen 13 januar, 2012 at 14:56 #

   Den er veldig :)

 15. Carita 18 januar, 2012 at 20:43 #

  Dæven! Den pizzaen ser jo himla god ut! Har spist en del søtpotet det siste året og man kan ikke bli lei 😉

  • Elin Larsen 18 januar, 2012 at 20:49 #

   Søtpotet er godt ^-^

 16. Ann -Cherie Kristoffersen 16 februar, 2012 at 14:22 #

  Hei Elin :) så på oppskriften at du skrev at de med nøtteallergi kan erstatte nøttene med andre frø og kjerner….Gjelder dette også kakene ?
  Paien så kjempegod ut :)
  Ha en fortreffelig dag:)
  klem

  • Elin Larsen 16 februar, 2012 at 14:32 #

   En må prøve seg fram og se hva som fungerer. Som regel så har mennesker nøtteallergi mot en bestemt type nøtter, og da kan en velge fra manga andre typer nøtter. Jeg har dessverre ikke prøvd så mye med frø og annet, men alt går an så lenge en prøver. Ser for meg blant annet at solsikker kan fungere :) Jeg skal prøve meg fram angående dette når jeg får bedre med tid. Promise!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Raw søtpotetsuppe « Mine tanker om alt som faller meg inn - 21 januar, 2012

  […] meg for å først prøve en raw suppe og deretter en søtpotetpizza som kjære Elin har laget (oppskriften på den ligger på bloggen hennes). Her er imidlertid oppskiften på suppen! Jeg ville nok hatt noe […]

Legg igjen en kommentar