Snickerskonfekt med sukkerfritt karamellfyll

Snickers er en av mine favoritt sjokolader. Kombinasjonen sjokolade, karamell og salte peanøtter er uimotståelig. Orginal snickers er dessverre full av sukker og tilsetningsstoffer som jeg prøver å unngå. Men heldigvis finnes det håp og råd- hjemmelaget snickers som er fri for lumske tilsetningstoffer, og som har et sukkerfritt karamellfyll og naturlige ingredienser. Her deler jeg to av mine oppskrifter og framgangsmåter. Den første er den enkleste. Den andre er mere vrien å lage- men best på smak.

Oppskrift 1:

Lag 1:
Sukkerfritt karamellfyll:

(Les mere HER om hvorfor og hvordan handle på iHerb- fantastiske gode og rimelige ingredienser)

Bland alt sammen godt. Jeg rører lenge og smaker meg fram med riktig mengde salt- skaper den perfekte smaken. Husk etter 3 dager så har smakene smeltet sammen og det smaker deilig karamell.

Lag 2:

 • 35-40 g hakkede økologiske salte peanøtter (alternativ, kjøp usaltede peanøtter og rist dem i en tørr stekepanne og tilsett salt)

Lag 3:

 • 80 g peanøttsmør (rør godt slik at blandingen ikke er klumpete)

Smelt 400 g mørk sjokolade (Odense 70%). Ønsker du å benytte rå sjokolade finner du oppskrift HER. Husk å lage nok hvis du velger denne framgangsmåten. Jeg brukte mørk sjokolade da det er enklest- smelte i vannbad, og sørg for at den er klumpfri og flytende.


Bildene over: deilig flytende karamell med salte peanøtter og sjokolade- knallgod smakskombinasjon

 1. Avkjøl form ved å legge den i fryser. Smelt mørk Odense sjokolade og fyll sidene. Frys igjen til sjokoladen stivner og ha på et lag til med sjokolade. Sjekk at sidene er godt dekket med sjokolade. Jeg kjøpte min form på Traktøren i Trondheim, og den har disse målene: L: 8cm, B: 3 cm og D: 3 cm.
 2. Hell 1 ts (stor) karamellfyll i hver form. Avkjøl.
 3. Fordel peanøttfyllet og hell over 1 ts (stor) med peanøttsmør i hver form. Avkjøl.
 4. Hell over resten av den smeltede sjokoladen. Avkjøl.
 5. Vent minst 2 dager før prøvesmaking- aller helst 3 til 4 dager. Da smaker den aller best.

 

 

 Oppskrift 2:

Denne oppskriften er noe vanskeligere og mere klissete å lage enn den forrige- men du og du hvor god den er! Den har et tynt lag sjokolade (den første oppskriften har et tykt lag med sjokolade), masse karamellsmak og deilige knasende peanøtter. Kan en ønske seg mer til helgen!

Lag 1- karamellfyll:
Benytter de samme ingrediensene som i forrige oppskrift

 • 10 g lucuma
 • 40 g fettredusert peanøttmel
 • 2-3 ss ferskpresset appelsinsaft
 • 120 g yacon sirup
 • 2 ss palmesukker
 • 1-3 ts salt (smak deg fram under omrøring)

Rør godt og lenge. Slik får smakene komme fram mens en smaker til med salt. For å få perfekt smak, vær tålmodig- rør rundt og smak. Her er riktig mengde salt avgjørende som forrige oppskrift.

 Lag 2:

 • 60 g creamy peanøttsmør

Lag 3:

 • 50 g hakkede salte peanøtter (25 g i hver form)

Omtrent 250-350 g smeltet mørk Freia sjokolade (over 70%)

Slik gjør du:

Det som gjør denne framgangsmåten noe krevende er at fyllet er flytende. Derfor må hvert lag av fyll fryses slik at det er mest mulig stivnet til at en kan skjære/ kutte til snickersbarer. Da kan peanøttfyllet knekke litt, og karamellen kan flyte litt ut. Fortvil ikke, vi lager hjemmelaget konfekt og driver ikke proffesjonelt, så litt særpreg gir sjarm 😉 Husk: øvelse gjør mester, og jo kjappere en tilbereder, mindre søl og knøl. Det kan ta timer før karamellen er stivnet- så vær tålmodig. Selv om karamellen er litt stiv, kan fyllet flyte litt ut. Bruk en kniv til å legge karamellen på plass, og dypp så raskt som mulig i smeltet mørk sjokolade (over 70%). Du ser hvordan HER.

Liker du snickers?

 

Håper alle har en vakker førjulstid

 

 • Ah, nå fikk jeg vann i munn! Godt jeg har en kopp te iog to biter sjokolade forran meg 😉 Det ser kjempegodt ut Elin!!

  • Elin Larsen

   Takk for det Ragnhild. Jeg anbefaler den siste oppskriften til garvede deg 😉

 • WOW! Nå kan snickerskaken min ( http://www.melissaspania.no/snickerskake/ ) bare pakkes lett vekk. For HER snakker vi luksussnickers!
  Har ikke sånne typeformer, men skal se hva jeg kan trylle frem. Har heller ikke peanøttmel.. tror du det går an å bruke noe annet?

  • Elin Larsen

   Jeg anbefaler å bruke dette peanøttmelet. Det gir en fantastisk karamellsmak- må prøves. Når en først finner fram til en knallgod oppskrift er det viktig å benytte de samme ingrediensene- siden det er stor spennvidde når det gjelder smak ved en og samme råvare som feks yacon sirup. Hvis ikke kan du få en helt annen smaksopplevelse. Men, du kan jo selvsagt prøve deg frem 😉 Lykke til Melissa og nyte tiden fram til jul.

 • Hærlig 🙂 Skulle gjerne hatt et par av de snickersene her nå som lesepause snop! Har dessverre ikke rukket å lage noe snop i år, men håper jeg skal få skviset inn et lite brett med havreflarn om ikke annet… En flott jul ønskes deg Elin 😉

  • Elin Larsen

   Lykke til med lesingen Madeleine 🙂 God jul ønskes deg og

 • jeg har fått vann i munnen! tror du har overgått deg selv 😀 nam nam NAM!

  • Elin Larsen

   Hyggelig- snilt av deg.

 • Dette fikk jeg så lyst på nå! Jeg mangler litt ingredienser, men må få laget disse snart. Du er såå flink:D

  • Elin Larsen

   Takk Marie 🙂

 • Hei Elin!

  Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

 • Snickers er noe av det meste man kan få av sjokolade. Og takk for oppskrift, slik at en selv kan prøve å lage deiligheten. Ha ei fin jul da når den tid kommer 🙂

  • Elin Larsen

   Enig 🙂 God Jul Thomas.

 • Savner poster med linker til bloggen din på Google+, Elin!

  Sånn sett reduserer jo det mengden av sikkel på tastaturet mitt, men håper å se linker til nye artikler der oftere!

  • Elin Larsen

   Takk for påminnelsen Lars- har faktisk glemt det :p Skal oppdaterer så raskt som mulig.

 • anne-ma

  Hva er lucuma, ov hvorfor bruker du det? kan du bruke noe annet??

 • Liv

  Så utrolig godt ut. Tenkte jeg skulle prøve snickers nr 2, men får ikke frem fremgangsmåten. Det står bare et spørsmålstegn.. Takk for alle gode oppskrifter du legger ut og fantastisk inspirasjon!!

  • Elin Larsen

   Tusen takk for at du legger igjen en kommentar som gleder 🙂 Hos meg ser alt ok ut? Jeg ser oppskrift nr 2 og bilder- ingen spørsmål hos meg… Merkelig!

 • Liv

  Hmm. Her står det : Slik gjør du: ……
  så er det bare en stor tom firkant med et spørsmålstegn inni, ikke mulig å trykke noe sted.
  Deretter står det: Det som gjør denne fremgangsmåten osv.
  Kanskje jeg må spørre noen som kan mer om data enn meg.
  Hadde nemlig så lyst å lage disse i dag. Du er i tillegg til å legge ut flotte oppskrifter, en flink fotograf!!
  Utrolig flotte og farlig fristende bilder.

  • Elin Larsen

   hmm…. det var meget merkelig. Jeg aner ikke hva som gjør at du får opp en slik melding. Jeg prøvde å logge meg av og på flere ganger, både på min stasjonære og laptop, men for meg ser alt ok- uansett hva jeg gjør. Kan det være en innstilling på din pc? Så lenge alt er greit her hos meg, så kan jeg ikke endre noe. Håper du får det til Liv 🙂

 • Liv

  Skal høre med noen som kan mer om mac enn meg.( og det skal ikke mye til;) Takk for at du tar deg tid til å svare. Ønsker deg en riktig GOD jul og ALT godt i det nye året. Håper du fortsetter å blogge som før;)

  • Elin Larsen

   Håper du får ordnet det Liv. Ønsker deg en riktig fin jul. Takk for at du oppmuntrer meg til og fortsette å blogge. Alltid like hyggelig å få en slik kommentar 🙂

 • Lekkert og fantastiske bilder som alltid. Ønsker deg og dine en strålende jul også 🙂

  • Elin Larsen

   Tusen takk Marianne 🙂 God Jul.

 • Liv

  Hei igjen. Nå kan jeg se/lese der som det før stod et spørsmålstegn. Sønnen min lastet ned Firefox, så ordnet det seg. Gleder meg til å lage snickersene. Ønsker deg fortsatt fine juledager, og ALT godt i det nye året!! Og så håper jeg at du fortsetter å blogge!!! Får utrolig mye inspirasjon fra deg.

  • Elin Larsen

   Fint å høre at du nå fikk ordnet problemet, og lykke til med oppskriften. Tusen takk for at du gir en slik hyggelig tilbakemelding Liv- inspirerer meg til å fortsette å blogge 🙂 Godt Nyttår til deg og dine.

 • Hjelp! Den ser farlig (god) ut! 😀

  • Elin Larsen

   hihi, heldigvis er den ikke så «farlig» i forhold til orginalen! God er den i alle fall 🙂

 • T

  Palmesukker? Stiller det i samme klasse som palmeolje?

  • Nei. Palmesukker er laget av de søte blomstene til palmebladene fra kokosplanten.