Slik spirer du økologisk hvetegress


Endelig er hvetegresset klar for å juices.
Jeg sådde kornene for ca 12 dager siden, så det tar lengre tid å få gresset til å vokse på høsten/ vinteren, enn hva det normalt gjør om sommeren (varmt og mye dagslys og sol). Men det er gøy at jeg fikk det til på første forsøk, og i tillegg så elsker jeg smaken av hvetegress. Det som er så trist at jeg må kun drikke små shots for det går med mye gress for å juice fram en. Drikker mellom to til tre for dagen.


Her er jeg med min første hveteshot.


Hvetegress vokser raskt på noen dager. Slik så gresset ut på den 11 dag. Fått mest kunstig lys, og noen få dager i denne perioden hadde vi sol i Trondheim. Lurer du på hvordan jeg sådde hvetegress så kan du lese mere om det HER.
Etter at hvetegresset hadde stått i mørket med  lokk på, i 3-4 dager tok jeg lokket av, og lot det stå i lys siden. Vannet etter behov.

Da er det bevist at Omega vert juice maskinen min juicer hvetegress. Var litt usikker på dette, men heldigvis gikk det greit.

 Veldig, veldig gult! Men det forandret seg fort..

Etter litt over en uke har røttene vokst seg store.

Løfter opp hele planten og vanner under for å unngå råte eller sopp. Utrolig lekkert rotsystem 😀

Hvorfor valgte jeg å spire eget hvetegress? Jeg har i mange måneder ønsket å å spire hvetegress, men har ikke helt funnet motivasjonen til å gjøre det. Men etter at jeg begynte på raw chef utdannelsen, så får vi hjemmelekser, og da ble det lettere. Trodde i utgangspunktet at det kom til å bli dyrt, for på internett for en kjøpt utstyrspakker til en liten formue. Men jeg fikk tak i gratis økologisk mat og kompost jord til noen som driver økologisk jordbruk, samt at de ga meg 2 esker å dyrke kornene i. Så total kostnad for meg ble kun hvetekorn som kostet 22 kroner på en helsekost.

Hvetegress shots sies å være mega sunt, svært mineralrikt og rensende for kroppen og mye annet.  Helseklinikker innen rå mat bruker hvetegress i stor skala.

Jeg valgte hvetegress fordi jeg vil finne ut hvordan dette virker inn på kroppen min. Ønsker ikke å adoptere andres erfaringer, men finne min egen. Nå har jeg noen dager på å finne ut hvordan hvetegresset virker på min kropp. Spennede :)

Har du prøvd hvetshots i over lengre tid og funnet ut om det har noe virkning på deg?

 

 

 

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,

27 Responses to Slik spirer du økologisk hvetegress

 1. Hege 10 november, 2011 at 20:18 #

  Wow så herlig! sikkert utrolig morsomt å lage sin egen hvetegress :) (jeg ligger på latsiden og bestiller på nett) Men jeg har brukt byggress over lengre tid, og har kjent de herlige virkningene av den. Mer energi, mykere hud, deilig ansiktsmaske etc etc :)

  • Elin Larsen 10 november, 2011 at 20:48 #

   Ja, det er helt spesielt å dyrke gresset selv, så smaker det tusen ganger bedre! Liker aller best fersk mat <3

 2. Barnematbloggen 10 november, 2011 at 21:18 #

  FOR en flott farge på shot’en!!! Så jo riktig deilig ut :)

  Jeg er også «lat» og bestiller fra nettet, men dette skal jeg jammen prøve på selv også en gang!

  Ha en riktig fin kveld!!! :)

  • Elin Larsen 10 november, 2011 at 21:54 #

   Ny juicet, fersk, økologisk hvetegress er vinnere for meg! Pulver kan aldri gjenskape smaken og næringen, men er veldig kjekk å ha :)

 3. Jane H. Johansen 11 november, 2011 at 01:11 #

  Skål! 😉 Blir spennende å høre hvordan effekt det har på deg.
  Jeg lurer på hvordan hvetegress virker på en som ikke tåler hvetemel så godt… Hmmm.

  • Elin Larsen 11 november, 2011 at 02:17 #

   Tror hvetegress er glutenfritt. Det blir spennede å se om det har noen effekt ja :)

 4. Silje Silje 11 november, 2011 at 09:37 #

  Ah, det er så herlig! 😀 Lucky you!

  • Elin Larsen 11 november, 2011 at 09:47 #

   I know 😀

 5. kristine 11 november, 2011 at 12:38 #

  Ser helt herlig ut! :)
  Har smakt både juicepulver og ferskt gress, og må si at ferskt gress smaker så utrolig mye bedre! :)
  Til den ene kommentaren over her: Jeg blir kjempedårlig av hvetemel og annet næringstomt mel, men hadde ingen reaksjoner på hverken byggress eller hvetegress(men har bare smakt litt på hvetegress, ikke hatt det hjemme) :)

  • Elin Larsen 11 november, 2011 at 19:22 #

   Har aldri hørt at hvetegress inneholder gluten så tror det er meget allergivennlig. Ser og smaker godt ut ja 😀

 6. Marianne 11 november, 2011 at 16:12 #

  Så deilig med egenspiret hvetegress :-) har smakt fersk en gang, og det er i en annen liga ja :-)
  her går det i kamut-pulveret, ikke optimalt, men alt er bedre enn ingenting :-)

  • Elin Larsen 11 november, 2011 at 19:22 #

   Enig :) Ha en riktig fin helg Marianne.

 7. lovelyliller.com - 11 november, 2011 at 18:43 #

  å guri så fresht og sunt det så ut! jeg har bare brukt pulver,aldri ferskt gress!

  • Elin Larsen 11 november, 2011 at 19:23 #

   Lett å dyrke fram så det ikke skremmer, så smaker det utrolig digg 😀

 8. Eva 11 november, 2011 at 21:17 #

  Så flott at det ble så vellykket. Herlig grønnfarge, en kan se at det er knallbra for kroppen. Ha ei flott helg. Hilsen Eva :-)

 9. Eva 11 november, 2011 at 21:17 #

  Fikk kamut hvetegress fra iHerb i dag i posten. Gleder meg tl å ha det i shot’en min i morgen tidlig :-)

  • Elin Larsen 11 november, 2011 at 21:20 #

   Så fint :) Håper Kamut hvetegress har en fin virkning på deg. Ha ei rikitg god helg Eva.

 10. Marianne Bakken 12 november, 2011 at 16:54 #

  Må si du er flink som lager dyrker selv, der strekker ikke tiden min til dessverre. Men hvetegress er jo bare nydelig og sunt!!

  • Elin Larsen 12 november, 2011 at 16:59 #

   Takk Marianne. Det er kjempedigg 😀

 11. Solveig 13 november, 2011 at 20:40 #

  Så flink du er! Jeg bestiller på nett bare jeg. Tok kamut hvetegress over en tid (ca 3-4 mnd), og faktisk litt usikker på om jeg merket noe forskjell. En ting var at jeg følte meg i mye bedre humør den tiden. Mulig det kan ha andre årsaker….Skal prøve det i en omgang igjen og prøve være litt mer observang i forhold til virkningene.

  • Elin Larsen 13 november, 2011 at 23:04 #

   Viktig poeng du kommer med der Solveig! Tror ikke supermaten har noen virkelig stor effekt på meg, untatt manuka honning som er superbra mot magesmerter. Så tror jeg chlorella eller spirulina var bra for huden. Tror mere på levende, fersk raw food, som hvetegress. Hittil har virkningen vært helt klar at den er rensende (går på do og tømmer meg).

 12. Anita Husevåg/Helsefranaturen.no 7 mai, 2012 at 13:52 #

  Jeg har kjempelyst å dyrke eget hvetegress, da jeg fikk dette på alternativmessen hver morgen. Men har pr dd ikke råd til egen juicer til det. Vet du om det går ann å juice det i vanlig juicemaskin/saftsentrifuge ala denne; http://www.elkjop.no/product/hus-hjem/kjokkenapparater/kjokkenmaskin/HR1861DVD/philips-saftsentrifuge ?

  • Elin Larsen 8 mai, 2012 at 00:37 #

   Beklager, men denne phillipsemaskinen juicer ikke hvetegress. men du kan få kjøpt litt enkle håndsveiver som presser saften ut av hvetegress.

 13. Arnfinn Eikås 26 juni, 2012 at 16:32 #

  Jeg dyrker og drikker hvetegrass, mens kona drikker pulver ettersom hun ikke liker smaken av hvetegrasset. Vi merker begge effekter av hvetegrasset, og ingen av oss kunne tenke å være foruten. Hvetegrasset jeg dyrker gir meg masse energi, mens kona merker ikke den effekten av pulveret. for at ikke virkningen av gresset skal gå ned, drikker jeg det bare 4 dager i uka.

  Min slowjuicer, som er samme type som din Omega, greier ikke å lage så mye hvetegrassjuice som jeg får ut av den manuelle hvetegrassjuiceren.

  Sopp er et stort problem når man dyrker hvetegrass, og jeg eksperimenterer med desinfisering av spirekassene, og innblanding av sjøvann i vannet jeg bruker til vanning for å unngå sopp på gresset.

  • Elin Larsen 26 juni, 2012 at 19:24 #

   Fin å høre om dine erfaringer Arnfinn :)

 14. kristin Cecilie 10 januar, 2013 at 22:10 #

  Hei.

  Jeg liker bloggen din godt og er titt og ofte innom for å lese og få noen tips. Jeg har juicet og blendet i noen år nå og skal gå til innkjøp av ny juicemaskin og blender. Jeg er så usikker på om jeg skal gå for Omega Vert eller Omega 8006 på uk.juicer. Har du noen formening om det? Vet at du har Omega verten.
  Takker for svar :)
  Ps. Skal også prøve meg på hvetegressdyrking hjemme…alle tips mottas med takk. :)

  • Elin Larsen 10 januar, 2013 at 23:52 #

   Hei Kristin. Jeg juicer sjelden juice (liker best å drikke hele planten derfor er smoothies min favoritt drikk), så jeg er vel ikke den rette personen til å råde deg til hva som passer deg best. Regner med at uansett valg så blir du sikkert fornøyd :) Lykke til med kjøpet, og hvetegressdyrking.

Legg igjen en kommentar