Slik spirer du økologisk hvetegress


Endelig er hvetegresset klart for å juices. Jeg sådde kornene for ca 12 dager siden, så det tar lengre tid å få gresset til å vokse på høsten/ vinteren, enn hva det normalt gjør om sommeren (varmt, mye dagslys og sol). Det er gøy at jeg fikk til på første forsøk, og i tillegg så digger jeg smaken av hvetegress. Det som er en liten nedtur er at jeg må kun drikke små shots- det går med mye hvetegress til en shot.


Jeg med min første hvetegressshot.


Hvetegress vokser raskt på noen dager. Slik så gresset ut på den 11 dag. Fått mest kunstig lys, og noen få dager i denne perioden hadde vi sol i Trondheim. Lurer du på hvordan jeg sådde hvetegress så kan du lese mere om det HER.
Etter at hvetegresset hadde stått mørkt (med lokk) i 3-4 dager tok jeg lokket av. Lot det stå i dagslys resten av vekstperioden og vannet etter behov.

Da er det bevist at Omega vert juicer hvetegress. Var litt usikker på dette men heldigvis gikk det greit 🙂

 

Veldig, veldig gult! Men det forandret seg fort.

Etter en uke har røttene vokst seg store.

Lekkert rotsystem! 🙂

Hvorfor valgte jeg å spire eget hvetegress? Jeg har i mange måneder ønsket å å spire hvetegress, men har ikke helt funnet motivasjonen til å gjøre det. Men etter at jeg begynte på raw chef utdannelsen, så får vi hjemmelekser, og da ble det lettere. Trodde i utgangspunktet at det kom til å bli dyrt, for på internett for en kjøpt utstyrspakker til en liten formue. Men jeg fikk tak i gratis økologisk kompost jord til noen som driver et økologisk jordbruk i Trondheim, samt at de ga meg 2 esker å dyrke kornene i. Så total kostnad for meg ble kun hvetekornene som kostet 22 kroner på en helsekostbutikk.

Hvetegress shots sies å være sunt (mineralrikt).  Helseklinikker innen raw food bruker hvetegress i stor skala.

Har du smakt hvetshots?

 • Wow så herlig! sikkert utrolig morsomt å lage sin egen hvetegress 🙂 (jeg ligger på latsiden og bestiller på nett) Men jeg har brukt byggress over lengre tid, og har kjent de herlige virkningene av den. Mer energi, mykere hud, deilig ansiktsmaske etc etc 🙂

  • Elin Larsen

   Ja, det er helt spesielt å dyrke gresset selv, så smaker det tusen ganger bedre! Liker aller best fersk mat <3

 • FOR en flott farge på shot’en!!! Så jo riktig deilig ut 🙂

  Jeg er også «lat» og bestiller fra nettet, men dette skal jeg jammen prøve på selv også en gang!

  Ha en riktig fin kveld!!! 🙂

  • Elin Larsen

   Ny juicet, fersk, økologisk hvetegress er vinnere for meg! Pulver kan aldri gjenskape smaken og næringen, men er veldig kjekk å ha 🙂

 • Skål! 😉 Blir spennende å høre hvordan effekt det har på deg.
  Jeg lurer på hvordan hvetegress virker på en som ikke tåler hvetemel så godt… Hmmm.

  • Elin Larsen

   Tror hvetegress er glutenfritt. Det blir spennede å se om det har noen effekt ja 🙂

 • Ah, det er så herlig! 😀 Lucky you!

  • Elin Larsen

   I know 😀

 • Ser helt herlig ut! 🙂
  Har smakt både juicepulver og ferskt gress, og må si at ferskt gress smaker så utrolig mye bedre! 🙂
  Til den ene kommentaren over her: Jeg blir kjempedårlig av hvetemel og annet næringstomt mel, men hadde ingen reaksjoner på hverken byggress eller hvetegress(men har bare smakt litt på hvetegress, ikke hatt det hjemme) 🙂

  • Elin Larsen

   Har aldri hørt at hvetegress inneholder gluten så tror det er meget allergivennlig. Ser og smaker godt ut ja 😀

 • Marianne

  Så deilig med egenspiret hvetegress 🙂 har smakt fersk en gang, og det er i en annen liga ja 🙂
  her går det i kamut-pulveret, ikke optimalt, men alt er bedre enn ingenting 🙂

  • Elin Larsen

   Enig 🙂 Ha en riktig fin helg Marianne.

 • å guri så fresht og sunt det så ut! jeg har bare brukt pulver,aldri ferskt gress!

  • Elin Larsen

   Lett å dyrke fram så det ikke skremmer, så smaker det utrolig digg 😀

 • Eva

  Så flott at det ble så vellykket. Herlig grønnfarge, en kan se at det er knallbra for kroppen. Ha ei flott helg. Hilsen Eva 🙂

 • Eva

  Fikk kamut hvetegress fra iHerb i dag i posten. Gleder meg tl å ha det i shot’en min i morgen tidlig 🙂

  • Elin Larsen

   Så fint 🙂 Håper Kamut hvetegress har en fin virkning på deg. Ha ei rikitg god helg Eva.

 • Marianne Bakken

  Må si du er flink som lager dyrker selv, der strekker ikke tiden min til dessverre. Men hvetegress er jo bare nydelig og sunt!!

  • Elin Larsen

   Takk Marianne. Det er kjempedigg 😀

 • Så flink du er! Jeg bestiller på nett bare jeg. Tok kamut hvetegress over en tid (ca 3-4 mnd), og faktisk litt usikker på om jeg merket noe forskjell. En ting var at jeg følte meg i mye bedre humør den tiden. Mulig det kan ha andre årsaker….Skal prøve det i en omgang igjen og prøve være litt mer observang i forhold til virkningene.

  • Elin Larsen

   Viktig poeng du kommer med der Solveig! Tror ikke supermaten har noen virkelig stor effekt på meg, untatt manuka honning som er superbra mot magesmerter. Så tror jeg chlorella eller spirulina var bra for huden. Tror mere på levende, fersk raw food, som hvetegress. Hittil har virkningen vært helt klar at den er rensende (går på do og tømmer meg).

 • Jeg har kjempelyst å dyrke eget hvetegress, da jeg fikk dette på alternativmessen hver morgen. Men har pr dd ikke råd til egen juicer til det. Vet du om det går ann å juice det i vanlig juicemaskin/saftsentrifuge ala denne; http://www.elkjop.no/product/hus-hjem/kjokkenapparater/kjokkenmaskin/HR1861DVD/philips-saftsentrifuge ?

  • Elin Larsen

   Beklager, men denne phillipsemaskinen juicer ikke hvetegress. men du kan få kjøpt litt enkle håndsveiver som presser saften ut av hvetegress.

 • Arnfinn Eikås

  Jeg dyrker og drikker hvetegrass, mens kona drikker pulver ettersom hun ikke liker smaken av hvetegrasset. Vi merker begge effekter av hvetegrasset, og ingen av oss kunne tenke å være foruten. Hvetegrasset jeg dyrker gir meg masse energi, mens kona merker ikke den effekten av pulveret. for at ikke virkningen av gresset skal gå ned, drikker jeg det bare 4 dager i uka.

  Min slowjuicer, som er samme type som din Omega, greier ikke å lage så mye hvetegrassjuice som jeg får ut av den manuelle hvetegrassjuiceren.

  Sopp er et stort problem når man dyrker hvetegrass, og jeg eksperimenterer med desinfisering av spirekassene, og innblanding av sjøvann i vannet jeg bruker til vanning for å unngå sopp på gresset.

  • Elin Larsen

   Fin å høre om dine erfaringer Arnfinn 🙂

 • kristin Cecilie

  Hei.

  Jeg liker bloggen din godt og er titt og ofte innom for å lese og få noen tips. Jeg har juicet og blendet i noen år nå og skal gå til innkjøp av ny juicemaskin og blender. Jeg er så usikker på om jeg skal gå for Omega Vert eller Omega 8006 på uk.juicer. Har du noen formening om det? Vet at du har Omega verten.
  Takker for svar 🙂
  Ps. Skal også prøve meg på hvetegressdyrking hjemme…alle tips mottas med takk. 🙂

  • Elin Larsen

   Hei Kristin. Jeg juicer sjelden juice (liker best å drikke hele planten derfor er smoothies min favoritt drikk), så jeg er vel ikke den rette personen til å råde deg til hva som passer deg best. Regner med at uansett valg så blir du sikkert fornøyd 🙂 Lykke til med kjøpet, og hvetegressdyrking.

 • Heidi Størholt

  Hei . Hva slags hvetegress frø har du brukt ? Har hørt at Kamut hvetegress er det mest næringsrike og også gir glutenfri juice. Jeg tåler ikke gluten og er på jakt etter frø som gir en glutenfri juice. Men det er ikke like lett å få tak i Kamut hvetegress frø her i norge så lurte på om «vanlig » hvetegress frø gir glutenfri juice ?