Slik spirer du brokkolispirer.

Spiring er gøy!

Du kan lage din egne spirer i løpet av noen dager.
Ha på salaten/ knekkebrødet, middagen eller tilsett smoothies med en stor neve brokkolispirer, så beskytter du deg samtidig mot astma, allergi og andre luftveisproblemer. Good deal! ;-p

Etter 6 dager er spirene klare til å spise.

 En nyere undersøkelse viser at brokkolispirer inneholder stoffet sulforafan, som øker produksjonen antioksidantenzymer som kan forebygge pustelidelser. Disse antioksidantenzymene inneholder 20-50 ganger så mye sulforafan som vanlig brokkoli! Ikke småtteri skal jeg fortelle deg.  Spirer gir uten tvil  et svært godt og nyttig tilskudd i kosten. Samtidig viser studier at  brokkolispirer også beskytter mot kreft og hjertekarsykdommer. Hvis du synes grønnsaker er dyrt, kjøp deg spirer, og sett frø jevnlig til spiring, da har du kjernesunt tilskudd i din daglig kost. Husk kjøp økologiske frø, de er uten tvil mye mere næringsrik. Er du usikker om økologisk er et sunnere alternativ så er det mange studier som tyder på det (for meg er dette logisk). Du kan lese litt om emnet HER. Brokkoligspirer inneholder vitamin A,B,C,E og K. Annet innhold denne superspiren har:  jern, klorofyll, magnesium, kalsium, kalium, zink, karoten, sporelementer og antioksidanter. Spirer er en skikkelig mineral og vitaminbombe 😀

Slik spirer du brokkoli

Bløtlegg frøene over natten . Legg deretter frøene over til en spirepose/ spirekasse/spirekrukke, eller bruk et vanlig dørslag. Min erfaring med spireposene er at spirene begynner å vokse inn i posen og det er ikke ønskelig. Min favoritt er spireglass. Enkelt å rengjøre, skylle, og lett å holde i orden med spiringen.
Skyll frøene godt dagen etter. Frøene vil øke ca 4 ganger i volum, så bruk kun litt frø, selv om de er bittesmå. Oppbevares i romtemperatur på en plass med godt dagslys- ikke direkte sol. Skylles 2-3 ganger daglig, og etter ca 4-6 dager er spirene klare til å spises. Ønsker du mere grønnfarge på spirene, så sett de i svært godt dagslys noen timer den siste dagen, da danner spirene mere klorofylll. Husk alltid å sørge for god drenering under spireperioden, så ikke frøene blir liggende i vann. Etter endt spireperiode skal spirene se freshe, lukte friskt og knase godt! :o)

Liker du spirer?

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,

4 Responses to Slik spirer du brokkolispirer.

 1. Monica 7 mai, 2014 at 19:27 #

  Hei,
  Hvor kjøper du brokkolifrø?

 2. Mari 23 oktober, 2014 at 22:24 #

  Har prøvd å spire brokkoli uten hell endel ganger og de begynner alltid å mugne før det blir noe ordentlig spirer ut av det. Har du noe tips for å unngå dette?

  • Elin Larsen 9 november, 2014 at 19:11 #

   Antagelig for tett under spiring. La de få mere luft, feks spire i et dørslag, men pass på at de holder seg jevnt fuktig.

Legg igjen en kommentar