Makiruller ypperlig til koldtbord

Hei og hopp alle sammen. Håper alt er vel med deg! Jeg har hatt endel annet å fokusere på de siste dagene, derfor har det ikke blitt noen blogginnlegg fra meg. Men nå kommer et innlegg. Har blogget om maki før, og jeg blogger om det igjen.
Maki er vel for de som liker smaken av litt alger, og det er meget sunt (som havets delikatesser er). Makiruller synes jeg er et fantastisk innslag på koldtbord- fryd for øyet!

Lyst på oppskrift, så får du den her:

Rispaté:
ca ½ blomkål
1 dl solsikkefrø
1 stor gulrot
1 ss rapsolje
1 ss sitronsaft
1-2 ts revet ingefær
2 ss tamari
3 cm rød chilli
en liten neve persille
1 ss næringsgjær
Kjør alt godt i foodprosessor. Smak til. Risen skal ikke bli for våt, så tilsett de våte ingrediensene litt etter litt. Smak til.

Fyll Maki:
1 avokado i skiver
staver av ½ rød parika
staver av 1/3 agurk

 Har du ikke laget makiruller før, så viser jeg framgangsmåten HER. Er det noe du lurer på så still meg gjerne spørsmål på kommentarfeltet, så skal jeg prøve etter beste evne å svare deg så raskt som mulig.
Lekker og smakfull mat. Tips: Rispaté er smakfull og kan fint serveres som ris, eller fyll til salatwraps- men da litt tørrere konsistens og biter av grønnsaker eller annet.

Ønsker alle en vakker dag 🙂

 

 • Ser nydelig ut! jeg synes rispate, er mye bedre i maki enn vanlig ris; mye mer smak, så blir det ikke så tørt heller 🙂 Ha en vakker dag du og<3

  • Elin Larsen

   Enig med deg i det. Takk, og nyt dagen din Hege <3

 • å dette fikk jeg lyst å prøve også siden jeg har så mye matallergier trenger jeg å få inspirasjon til annen mat men ikke for vanskelig 🙂 Inspirasjon 🙂

  • Elin Larsen

   Mye god mat i naturens spiskammer 😉

 • Gry

  Jeg elsker maki- du tar så nydelige bilder av maten at jeg blir sulten, selv jeg nettopp har spist 😉

  • Elin Larsen

   hihih, hyggelig å høre ^^

 • Michelle

  Elsker virkelig makirull og spiste seinest i dag til lunsj. kan liksom fylle det med hva man vil! rispapir er også en vinner 😀
  takk for oppskriften, rispate har jeg aldri laget før! må prøves

  • Elin Larsen

   Lærte denne oppskriften da jeg var i Nederland i sommer 😀

 • NAM ELIN! Dette så godt ut , ja et realt festmåltid 😀

  • Elin Larsen

   Ja, det er det absolutt.

 • Marianne

  Så himmelsk godt ut 🙂 aldri smakt rispaté, høres nydelig ut med alle de ingrediensene 🙂

  • Elin Larsen

   Smakfullt! 😉

 • Ser nydelig ut!!! 🙂

 • Åh, så herlig det ser ut Elin! Du er den flinkeste jeg vet! Bildene dine er virkelig nydelige!
  Har laget makituller med mandelpate før, men skal absolutt lage det med blomkålris neste gang! Lagde faktisk en «couscous»rett med blomkål-cpuscous i dag! Utrolig hva man kan lage med grønnsaker altså! 🙂
  Ha en fiin kveld søta <3

  • Elin Larsen

   Takk godeste Ragnhild 🙂

 • Merete

  Hei!

  Lurte på om du vet om noen plasser i Trondheim hvor de serverer raw-food/sukkerfritt eller lavkarbo ute? Kjedelig å aldri kunne ta noe annet enn en kopp te liksom!

  Vet om helt rå i Oslo, har dog aldri vært der. Har derimot prøvd rå-utvalget på Eger, noe som smakte veldig:)

  Fin og inspirerende blogg!

  • Elin Larsen

   Hei Merete. Beklager, men slike steder finnes ikke i Trondheim. Vi har et vegetarisk utested- Persilleriet, men tror de ikke er i tråd med dine ønsker. Enig i at Cafe Eger serverer god raw food. Har spist der ved flere anledninger, og jeg anbefaler stedet til alle 😀 Helt Rå i Oslo er dessverre lagt ned, men de holder fortsatt åpent i Sandvika.

 • Jeg er fullstendig hekta på sushi for tiden, MÅ ha det minst en gang i uka! Gjør det gjerne litt lettvint (bare hiver grønnsaker/frukt/spirer på et nori-ark og ruller), så kanskje dette er til en gang jeg ønsker å være litt «fancy»?

  • Elin Larsen

   Vet hva du snakker om 😉

 • For noen perfekte makiruller! Takk for tips om at Helt Rå i Oslo er nedlagt, nå har vi gjort om planene på lørdag til å inneholde en tur til Sandvika 🙂

  • Elin Larsen

   Gleder meg til å høre om den smaksopplevelsen! Kos deg masse i hovedstaden 🙂

 • Åh herlighet, så godt det ser ut! Så fristende bilder. Mat kan såvisst være vakker!
  Jeg har til gode å bruke blomkålris i sushien, men det må herved testes!

  • Elin Larsen

   Ja, mat skal både se vakkert og nytes…. i fulle drag 😉

 • MMMhhhh… det ser så godt ud! Og eeeelsker alt der har med sushi og gøre.. skal prøves snarest!

  • Elin Larsen

   Gled deg til denne smaksbomben 😀

 • Jeg gir meg helt over av oppskriftene dine, Elin! Du lager så mye gooodt!!! Dette ser helt NYDELIG ut! Jeg gleder meg til å prøve! 🙂

  • Elin Larsen

   Ojjj, så hyggelig å lese! Takk, tusen takk for den tilbakemeldingen 😀

 • Jeg måpte når jeg så disse nydelige fargerike bildene, trodde det var skikkelige proffe resturantbilder!=D Bare fortsett å poste sushibilder, jeg blir aldri lei!=P
  En riktig vakker dag til deg!<3

  • Elin Larsen

   hehe, så gøy å få slike herlige tilbakemeldinger Silje 😀 Siden jeg begynte å blogge for ca 9-10 måneder siden så har bilde kvaliteten endret seg- radikalt! Elsker å fotografere og kokklere <3

   • Ja, det har jeg lagt merke til!=) Hvordan kamera og linser bruker du? Og redigerer du bildene etterpå?=)

    • Elin Larsen

     Canon EOS 1100D, 18-55mm. Redigerer bildene etterpå 🙂

 • Åååh, vegetarmaki er noe av det beste som finnes! Den rispatéen din ser knallgod ut – den må jeg nok prøve en dag! 😀

  SV: Så fint å høre at du ikke sliter med din fibromyalgi. 🙂 Jeg sliter fortsatt med min fibromyalgi, og utmattelsen er verre enn smertene for min del. Jeg prøver å finne måter å føler meg bedre på, og både kosthold, kunnskap om sykdommen og å ta hensyn til meg selv har hjulpet meg et stykke på vei.

  Jeg sliter med å akseptere at jeg ikke greier å gjøre de tingene jeg har lyst til å greie – som å ha en jobb, bruke mer tid på andre mennesker og holde på med hobbyene mine. Jeg prøver å tenke positivt og har blitt flinkere til å fokusere på de tingene jeg faktisk får til, fremfor de jeg ikke får til – men det er vanskelig. Jeg håper at jeg kommer et skritt videre når jeg skal på lærings- og mestringsopphold på Lillehammer Revmatismesykehus i mars. 🙂

  Håper du får ei fin helg! 😀

  • Elin Larsen

   Det du skriver ble min vei til indre fred med meg selv: akseptere situasjonen, livet og kroppen akkurat som den er til enhver tid! Fant ut at det var mer energisluk-> ikke akseptere, enn å akseptere! Jeg er til tider svært sliten, men det er helt greit idag. Idag har vært en energiløs dag- men jeg har lært å se på slike dager med helt andre øyne enn tidligere. Nå er det vakkert at jeg kan gi meg selv annerkjennelse, istede for å kjempe imot.
   Hvordan skal hjelpeapparatet hjelpe, når mennesket jobber imot seg selv og ikke kan akseptere! Jeg lærte: vær min beste venn, tillat de energiløse dagene, og se de som gaver. Ved og akseptere og godta det som skjer- får jeg mye mere energi, og aller best fred med meg selv <3

   Jeg tror når vi kjemper en indre kamp med oss selv ved å ikke akseptere, bruker kroppen enormt mye energi på den indre krigen. Energi som er mer nyttig å bruke på andre ting. Motstand/ uenighet/ krig/ konflikter er kjente energisluk. Tror kroppen opplever det samme når sinnet skal "kjempe" imot kroppens naturlige mekanismer! Vi kan faktisk omprogrammere tankene til å tenke annerledes. Vi er ikke nødt til å være slaver av tanker som må kjempe imot!

   Ønsker deg masse godt i framtiden, og på din vei i smertene og energiløsheten. Håper at du finner det du vil oppnå uten at du skal kjempe. Du får ha fred og ro med deg på veien din, og jeg er sikker på at du finner flotte mestringsverktøy som vil gi deg mye glede og aha opplevelser :-)! Nyt helgen din <3 klem fra meg 🙂

 • Vilde

  Åh, de så jo bare supergode ut da! Skal garantert testes ut:D

  • Elin Larsen

   Nyt de 😉

 • Disse så gode ut! Jeg har kun smakt vegetarsushi en gang, og det likte jeg ikke. Men det er nå noen år siden, så gjerne jeg burde prøve igjen. Isåfall må det bli hjemmelagede slik som disse..mmmm! 🙂 Takk for oppskrift!

 • Disse må jeg lage asap! Lagde grønnsaksburgerne dine igår og de var megagode! Hadde ikke gulrøtter da, men det gjorde egentlig ikke noe. Du er til stor inspirasjon! Sjekker bloggen din så ofte jeg bare kan!

  • Elin Larsen

   Tusen takk for en skikkelig varm tilbakemelding 🙂 Er litt fraværende på bloggen i disse dager, da jeg utarbeider kurs i Trondheim. Men kommer sterkere tilbake snart 🙂 Ha en riktig fin helg.

 • Pingback: RAW MAKIRULLER | Linn()