Pekankuler med sjokoladetoffee

God søndag. Håper du har hatt en fin og avslappende helg. Jeg har vært i «sjokolademodus», og funnet på nye deilige oppskrifter. Hvem elsker ikke sjokolade, og det beste av alt dagens oppskrift er sunn og lett å lage. Visste du at mørk sjokolade blir betegnet som en grønnsak! Les mere om det HER.
Mens jeg lagde disse raw godiskulene fikk jeg besøk av fru pus.
Lyst å lage disse godiskulene?  Tjhoooo, her kommer oppskriften:

Pekankuler med sjokoladetoffee- Ekte raw godis!

(Farget skrift er direkte linker til produkter du får kjøpt på iHerb).
Du trenger til sjokoladetrekk:

Rør til det blir klumpfritt.

Pekankuler:

Slik gjør du:
Kjør fyll til pekankulene i matprosessor til det er klumpfritt men en klebrig og sammenhengende nøttedeig. Form like store pops (kuler), og stikk slikkepinner i. Sett til avkjøling (frys i 1-2 timer). Dypp pekankulene i det raw sjokoladetrekket. Sjokoladen stivner rimelig raskt, dypp en eller flere ganger.

Avkjøl litt og kos deg.
En liten bit mørk sjokolade er godt for immunforsvaret ditt. Den sjokoladen jeg lager er til og med sunnere enn den mørke du får kjøpt på butikken (den er kun 70% mørk og inneholder sukker). Hjemmelaget sjokolade kan en velge bort sukker og tilsette sunne ingredienser. Min sjokolade er: 100% mørk sjokolade, økologisk, fri for sukker, og andre ingredienser som kan være uheldig for helsen. I denne oppskriften har jeg ikke brukt kakaosmør, så da er den fri for mettet fett. Det er sant at kokosolje inneholder mettet fett, men det sies og hevdes så mye om det er sunt eller usunt.

 Enjoy!

 • Ser helt himmelsk ut! Du tar virkelig noen delikate bilder 🙂 Jeg digger selvsagt at de også er veganske.
  Nydelig pus også 🙂

  • Elin Larsen

   Hyggelig å høre Hege 🙂

 • Michelle

  Så kjempe deilige ut! må prøves ut. Prøvde forresten ut din raw blåbær kake i går. den ble super god og skrytt opp i skyene av de andre som jeg delte den med 😀

  • Elin Larsen

   Åhhh, så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen 😀 Om noen dager deler jeg den beste raw sjokoladen jeg noensinne har spist- raw snickers – Gled deg 😉

 • Hmmmm nammis! Disse må lages snarest! Så fantastisk gode ut! 🙂
  Og så søt pusekatt! 🙂

  • Elin Larsen

   Ja, gråpus var så skjønn atte 😉

 • Ser fantastisk godt ut, naaam. 😀

  • Elin Larsen

   Ja, dette er nam. hihi ^^

 • Så nydelig ut! selv er jeg ganske overbevist over at mettet fett fra kokos er sunt siden det er trege fettsyrer 🙂 fint innlegg! skal prøve meg på disse 🙂

  • Elin Larsen

   Ja, alle må spise etter sin egen overbevisning 🙂 Lykke til.

 • Så fint og glatt sjokoladetrekket ditt ble. Mitt blir oftre matt og så skiller det seg veldig lett. Hva gjør jeg feil?

  • Elin Larsen

   Jeg er sannelig ikke sikker. Men du kan kanskje prøve denne oppskriften, og se om det blir bedre!

 • Det er så lekkert det du lager! Holder på med linsesuppen nå, det lukter himmelsk her 🙂

  • Elin Larsen

   Håper linsegryten/ suppen faller i smak 😀

 • Å herlighet for noe lekre bilder! 😀

  • Elin Larsen

   Takk Hege ^^

 • hei Elin 🙂 Dette ser jo helt nydelig ut.:) Må spørre deg om en ting…bildene dine er så fine og klare i fargene…Hva slags kamera bruker du? Har et ganske nytt kamere her Sony speilrefleks..men er ikke så fornøyd med bilder og farger…
  klem fra meg og ha en fortsatt fin dag 🙂 <3

  • Elin Larsen

   Hei, og takk for tilbakemeldingen Ann- Cherie. Jeg tok et fotokurs i august 2011, og det hjalp meg veldig til og forstå kamera innstillinger. Kameraet jeg bruker er Canon EOS 1100D. Det aller viktigste jeg må ha for å ta et bra bilde er: dagslys!– Uten rikelig med dagslys så får jeg ikke de fine fargene. Jeg tar nesten aldri bilder av mat på kveldstid. Da er det nesten umulig å gjengi de riktige fargene.

 • ah, du er så flink elin! 🙂

  • Elin Larsen

   Tusen takk Sofie 🙂

 • Det ser helt nydelig ut!
  Når det er sagt er både kakao og agave to produkter jeg har begynt å stille spørsmålstegn ved helsegevinsten av i det siste. Anbefaler deg å google litt om de negative aspektene rundt disse, spesialt kakao.
  Jeg ble veldig ovverrsasket ( og en smule skuffa) selv…… Kakao er jo noe man veldig gjerne skulle ØNSKE var sundt 😉

  • Elin Larsen

   Ja, en kan finne et hav av ulik forskninger/ studier på google, og jeg har sette endel av det. Takk for tipset uansett 🙂 Skal jeg spise sjokolade, så lager jeg den selv. Hjemmelaget sjokolade er sunt i forhold til den en kjøper på butikken. Så er det viktig å ta med at sannheter er stadig i forandring- derfor skriver jeg en «liten» bit hver dag kan nytes, og ikke store mengder. Alt med måte, og det er opptil hver enkelt å velge 😉 Ha en fin fin dag.

 • fristende godiskuler ja!:)) jeg digger også Berit-bloggen 🙂
  Når det gjelder kokosolje blir jeg bare mer og mer overbevist om at det er bra for kroppen,så selv om jeg ikke liker å spise det rent så gjør jeg det nå i candida-diett perioden for det skal visst kunne bidra med å ta knekken på sopp og litt av hvert,samt hjelpe fordøyelsen og opptak av fettløselige vitaminer. Hvis det er forskning som viser at kokosolje er farlig så må det være bearbeidet olje,tror jeg. Men dette må man kjenne på selv 🙂

  Takk for lykkeønskning – ønsker deg en nydelig uke Elin!=D

  • Elin Larsen

   Takk for det, og det er så sant det du skriver: alle må få spise etter sin egen overbevisning 🙂 Ha en vakker dag Kine.

 • Å yumm!!!!!!! Pusekatten var fiin <3

  • Elin Larsen

   Ja, gråpus var så skjønn. Jeg elsker dyr, og da er det ekstra hyggelig at de kommer av og til å besøker meg 😉 Ønsker deg en fin fin dag.

 • Herre min så fristende, vakkert og delikat 🙂 Har tittet litt igjennom bloggen din, og du har virkelig mange flotte, inspirerende oppskrifter med utrolig fine bilder. Her skal jeg følge med videre. Ha en fortsatt fin dag 🙂

  • Elin Larsen

   Tusen takk for den flotte tilbakemeldingen. Alltid hyggelig å høre at en inspirerer. Ha en fin fin dag.

 • sv: Det er naturlig at man skal bli skeptisk til et kjemisk fremstilt stoff, men angående det du linker til så gjelder det REN methylcellulose.

  Jeg vet ikke noe mer om dette stoffet enn deg, for det er som du sier veldig dårlige, pålitelige kilder, men jeg er stor fan av Mats-Eric Nilsson som er forfatteren av «Den hemmelige kokken». Han har i boken tatt for seg alle E-stoffene og har ganske sikre kilder til alle som kan eller er helsefarlige. I boken har han ikke skrevet at det er noen kjente helsefarer med methylcellulose, så jeg velger å tro at det ikke er lagt frem noen sikre bevis på at dette stoffet er eller kan være helsefarlig, siden han er så kritisk som han er til E-stoffer.

  Likevel vil jeg gjerne si at grunnen til at jeg velger å bruke NO EGG i stede for egg er rett og slett fordi jeg heller vil bruke det enn egg så lenge det lar seg gjøre. 🙂

  • Elin Larsen

   Tusen takk for ditt innspill og kommentar 🙂 Det setter jeg stor pris på, fordi er en utfordring å bli kjente med ulike ingredienser når det finnes så mye å velge i mellom. Takk for tipset om boken.

 • Her var det mye godt! Måtte ha byttet ut agave med noe annet (gir meg cravings av en annen verden!). Lekre bilder! 🙂

  • Elin Larsen

   Takk for det. Vi reagerer ulikt på mat, så heldigvis finnes det andre gode erstatninger for agave.

 • Aww, for en nydelig pusekatt! Gi henne en klem fra meg! 😉

  • Elin Larsen

   hihi, det skal jeg gjøre neste gang jeg ser henne 😉

 • Disse så supergode ut. Ønsker deg en fin dag 🙂 klem 🙂

  • Elin Larsen

   Takk for klemmen. Ha en like fin dag ^^