Grønnkål chips til lørdagssnacks

Etter at jeg fikk Excalibur Dehydrator i hus, så måtte jeg finne ut hva alle skrev om når det gjaldt denne rå grønnkål chipsen. Hver høst så blogges det om en kål som altså heter grønnkål, og som tørkes og som da blir meget god og crispy- lik chips. Jeg tenkte i mitt stille sinn «er det mulig at grønt kan bli så skjønt…» Så da fikk jeg få tak i en grønnkål, rettere sagt to stykker. Slik ble resultatet:


Resultatet ble en meget crispy grønnkål som overhodet IKKE smaker lik en grønnsak pleier. Dette ble chips!

 

Slik lager du Ostefyll: 

2 dl bløtlagte cashewnøtter
0,75-1 dl kaldt vann
1 fedd hvitløk

Ca 1/4 ferskpresset sitronsaft
Salt og litt pepper
Blend alt godt i en blender, og smak til.

Her ser du fyllet av «ost» som jeg marinerte chipsen i.

Konklusjon: jeg har smakt bedre lørdagsdigg som er mye enklere å lage enn dette. Dette blir ikke noen ofte gjentagelse for min del. Tidkrevende, men et sunt alternativ til sunn chips.

,

2 Responses to Grønnkål chips til lørdagssnacks

  1. asta 12 november, 2011 at 11:39 #

    Hei! Hvor mange gram ferdig chips blir det utav denne oppskriften?

    • Elin Larsen 12 november, 2011 at 15:18 #

      Omtrent 300 g :)

Legg igjen en kommentar