Pulled pork- langtidsstekt svinenakke

Pulled pork- langtidsstekt svinenakke

Pulled pork langtidsstekt svinenakke
Pulled pork med coleslaw og hamburgerbrød

Pulled pork er langtidsstekt svinenakke som resulterer i et særdeles mørt, saftig og smakfullt kjøtt. Svinekjøttet rives fra hverandre «pulled». Pulled pork er en ny mattrend i Norge som opprinnelig kommer fra Amerika.

Kort fortalt:
Mariner en svinenakke (med flesk) aller helst 4- 6 timer. Langtidsstek svinet på lav varme. Dette er minimalt med arbeid men det krever tid. Gjør som meg og stek svinet om natten eller tidlig om morgen før du drar på jobb. Kjekt å komme hjem igjen til en spiseklar middag etter en lang og flott arbeidsdag!

Pulled pork er en amerikansk bbqrett som anbefales tilberedt på grill. Jeg er ikke den flinkeste når det kommer til langtidsgrilling fordi det krever både presisjon og kunnskap. Derfor har jeg laget pulled pork i «husmorutgaven». Stekt i ovn. Veldig enkelt og ujålete for sånne som meg.

Grilling i stekeovn funker bra. Jeg har laget pulled pork endel ganger og deler nå min beste oppskrift.

pulled pork saftig og godt svinekjøtt
Pulled pork- saftig og digg svinekjøtt

 Elins husmorutgave av pulled pork:

 • 1,2 kg svinenakke med flesk uten ben
 • 6 ss heinz tomat ketchup
 • 2 ss mørk muscovado sukker
 • 2 ss dijon sennep
 • 2 ss worchestersaus
 • 2 ss paprikapulver
 • 1 ts chilipulver (liker du ikke chili, tilsett deretter)
 • 3 fedd hvitløk, knust og finhakket
 • 3 ss hvitvinseddik
 • 1 ts salt og nykvernet pepper

Lag og bland marinade og smak til. Marinaden smaker litt sterk chili. Det ferdige resultatet som er omtrent 8 timer senere vitner om perfeksjon. Gni svinenakke godt inn og mariner minimum 4 timer. Jeg marinerte i 6 timer. Forvarm ovnen på 110 grader. Ha svinenakken i ildfast form med marinaden over. Hell 3 dl eplemost i formen. Sett et steketermometer på den tykkeste delen. Dekk med folie (kjøttet holder seg saftig). Jeg har stekt pulled pork uten folie og eplemost. Men tildekt svinenakke med eplemost i bunnen av ildfast form ga det beste resultatet.

Langtidsstek til termometer alarmerer eller viser oppnådd kjernetemperatur 86 grader. Steketiden tok litt over 8 timer. Forrige gang jeg lagde pulled pork veide svinenakken 1,8 kg, og da trengte svinet litt over 10 timer i stekeovn. Skrap av marinaden, og hell den over sammen med kraften i en kjele (ca 5 dl). Kok til kraften er halvert mens kjøttet hviler i minimum 15 minutter. Bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre. Når kraften er halvert helles kraften over kjøttet. Smak på kjøttet før kraften tilsettes. Om du liker det best uten kraft kan du droppe kraften.

Pulled pork servers med burgerbørd, coleslaw og bbq saus. Er ikke sikkert at bbq saus er nødvendig, men hjemme hos oss serverer vi med. Coleslaw anbefales tilberedt dagen før, og oppskrift finner du HER.

pulled pork langtidsstekt svinenakke

Etter endt steketid, la kjøttet hvile

pulled pork stekt svinenakke.psdSett to gafler i kjøttet

pulled pork langtidsstekt saftig svinenakke.psd

trekk/ riv kjøttet fra hverandrepulled pork langtidsstekt mør svinenakke.psd

del kjøttet rikelig opp, bruk god tidpulled pork langtidsstekt saftig og mør svinenakke.psdNår hele svinenakken er godt «pulled» hell resten av saus/marinade over og vend inn

pulled pork med burgerbørdLegg rikelig med pulled pork på hjemmebakt burgerbrød, enten fine eller grove eller glutenfrie

pulled pork med coleslaw

Toppes med bbq-saus og rikelig med hjemmelaget coleslaw

Pulled pork

Dette smaker utrolig godt. Måltidet er beregnet for 5-6 personer.

Pulled pork serveres tradisjonelt sammen med coleslaw, hamburgerbrød og bbq-saus. Har du ikke burgerbrød så prøv med ristet brød toppet med samme tilbehør. Det funker særdeles bra.

snapchat

Følg meg gjerne på → Facebook ← og → Instagram

 • Siv

  Dette ser fantastisk godt ut og er noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge! Er det enkelt å få tak i svinenakke, vil man f.eks finne det i ferskvaren på Ultra???:-)

  • Elin Larsen

   Spør om Ultra har svinenakke, for det viser seg at det nødvendigvis ikke ligger alltid i ferskvaredisken men på lager (som er mine erfaringer på Meny). Lykke til Siv 🙂

   • Siv

    Nå ligger det en flott svinenakke i kjøleskapet hjemme og venter på å bli langstidsstekt til helgen, du kan tro jeg gleder meg!! Fant svinenakke på Ultra:-)

    • Elin Larsen

     Da har du noe du kan glede deg til! 🙂

 • Marihøna

  Kjempefin blogg!!! Har kost meg med å lese noen dager nå – og her er det mye som skal prøves!!!
  Blant annet denne «humorutgaven» av Pulled Pork… he he….. 🙂 Må jo bli artig det!

  • Elin Larsen

   Hyggelig å høre Marihøna, og lykke til med Pulled pork 🙂

 • Linda

  Hei! Har prøvd dette noen ganger, og funker bra med nakkekoteletter! Billig kjøtt er det også. Har også prøvd med skank, og det ble nydelig kjøtt, men litt mer «motstand» i det. Fantastisk god mat 🙂

  • Elin Larsen

   Takk for tilbakemeldingen Linda 🙂

 • Dette så fantastisk ut, og må virkelig prøves til helga! 😀

 • Pingback: Ukemeny fra ElinLarsen.net()

 • Stig

  Hei!

  Muligens et dumt spørsmål, men.. Bruker du grillfunksjon på ovnen, eller over og undervarme?

  Stig

 • Trine

  Hei!

  Da prøver jeg på svinennakken din!
  Er oppe klokken 06 for å sette den i ovnen, og med en nakke på 2kg regner jeg meg til at jeg har middagen klar rundt16…
  Men allerede 12.00 er temperaturen på 97 grader, og den ser ferdig ut… Temperaturen på ovnen er 110 og jeg skjønner ikke hva jeg har gjort feil? 😮

  • Det kan være at din nakke er tynnere enn hva min var selv om de veer like mye.

 • ingvild

  hei!
  jeg har fire små nakkestykker a sekshundre gram som akkurat nå ligger og marinerer seg. hvordan skal jeg steke disse for at de skal bli «pulled»?? på forhånd takk for svar!

  • Stek de på lav varme en stund. Når du kan rive kjøttet fra hverandre er de ferdige- så følg med.

 • Vidar Grillogmatglad

  Den så bra ut og jeg har doblet og justert litt til en svinenakke på 2,4 kg. Pullled pork a la deg blir årets nyttårsmiddag her 🙂 Godt nytt år!

 • Hilde

  Hei! Hvor i Trondheim får du kjøpt/bestilt svinenakke?

 • Heidi

  Hei! Hvordan får du stekeskorpe på nakken om den hele tiden er under folie? Skal folien tas av mot slutten av steketiden, eller danner den stekeskorpe under folie? Håper på raskt svar da jeg har en nakke i ovnen nå 😉

 • Ola

  Jeg lurer også på det samme som Heidi her. Skal folien være på under hele steketiden?

  Og, må det etterfylles med eplemost, eller vil ikke dette fordampe?

  • Jeg skriver i teksten «Tildekt svinenakke med eplemost i bunnen av ildfast form». Med det mener jeg med folie, og det er ikke nødvendig å etterfylle med eplemost. Lykke til 🙂

 • Rune

  I følge de fleste amerikanske oppskrifter blir ikke kjøttet perfekt man er mellom 94 – 96, først da løses alt fettet tilstrekkelig opp.

 • Pingback: Pulled pork | Matpakke()

 • Mari-An

  Oppskriften din ble dagens middag. Marinerte svinenakken i går kveld, satte den i ovnen i dag tidlig før jeg dro på jobb og fikk min tenåringssønn som var hjemme for å lese til eksamen til å ta den ut. Ble nok litt mer enn 86 grader men fungerte suverent. Både kjøtt og marinaden/sausen ble kjempebra. Anbefales !

 • Liselotte

  Ok, lördag war det altså tid for pulled pork! Her I Tyskland får man kjöpt svinenakke hos slakter eller på supermarked og er noe av det rimeligste du kan kjöpe.
  Opp tidlig og marinerte kjöttet mens jeg var i byen og handlet. Inn i stekeovnen ca. kl. 1. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Lagde coleslawen slik at den fikk trekke godt . Der sto alt og putra og godgjorde seg mens jeg jobba i hagen, lå litt på solseng osv. Var inn på kjökkenet for å kontrollere og dra nesa full av temmelig nydelig lukt av og til. Hittil er alt „wunderbar“
  Kl 7 lar kjöttet seg pulle ganske lett og jeg heller den innkokte sjyen over.
  OG NȦ SYNS JEG IKKE DET SER LEKKERT UT LENGER. Og etter at hele sulamitten var kommet inn i brödet, fant jeg fort ut at dette kann man bare spise i enerom (var heldigvis alleine). Så höyt kan man jo ikke gape, det ramla ut kjött og coleslaw til höyre og til venstre og var etter min mening et svare griseri. Finnes det kanskje en „spiseanvisning“ for denne greia uten at en dummer seg alt for mye ut? Spisesmikke, masse kjökkenrull, ??
  I går spiste jeg det fra tallerken med bröd til, kanskje ikke stilekte, men “sivilisert”!!
  Kjöttet smakte ganske godt, men tror ikke jeg kommer til og lage dette igjen. Det fins bedre måter og tilbedede en svinenakke på – Just my opinion!

  • Fint du deler din erfaring, men slik er Pulled pork. Revet svinenakke og da er kjøttet løst! Jeg fyller ikke hamburgerbrødet (stappfullt) slik at det blir klissete og rennende, men det er mine erfariner 🙂

 • Pingback: Trykkoker: Pulled pork med pasta | lungoland()

 • Lotta

  Måtte finne en oppskrift, siden jeg bare har kjøpt ferdig (vacuumpakket ferdigstekt langtidsstekt svinestek fra Tulip) til nå. Liker ikke marinaden på den ferdiglagede, så jeg heller den av og lager en enkel ny (3ss Worchestershire-saus, 3ss honning, ca 1 ts pepper, en klype salt og tilsetter så litt vann – faktisk også veldig godt til svin). Jeg har bare brukt den til middag, varmer i en halvtime på 180 grader i marinaden (med folie over), «puller» den (visste du at man kan få brede spesialgafler til å gjøre det kjappere/lettere – litt som gamle afrokammer, LOL? Søk på «pork puller» på eBay) og har over endel av marinaden (smaker til). Har hatt ulike varianter av poteter og grønnsaker til (men lager ikke nødvendigvis saus, trenger det ikke).

  Så nettopp på TV poteter som forkokes en stund (ca 20 min for vanlig størrelse), dampes, skjæres et kryss i og så klemmes flate/knuses med baksiden en stor serveringsskje. Pensles så med litt olje og ha i stekeovn, stek til sprø… Så godt ut og lettvint, tror jeg skal teste det til dette snart! Men jeg liker også godt kokte poteter, har spist så lite poteter i årevis at det har endt opp med at jeg setter ekstra pris på dem! Må også ha tyttebær når jeg har det med poteter. Synes marinaden jeg bruker passer veldig godt til en slik «norsk variant» av pulled pork – langt fra grillmat-typen, det er sikkert! Perfekt til søndagsmiddag, synes jeg! Må forsøke coleslaw-oppskriften din selv til det en gang!

  Siden det nærmer seg jul, har jeg faktisk tenkt litt på pulled pork (man får faktisk også kjøpt «pulled turkey»). Da jeg var liten, hadde tradisjonen på min mors side av familien (nordfra) lenge vært svinestek til julemiddag – gjerne med pølse og medisterkaker. Altså var det ikke ribbe det gikk på der… Men siden den gang har vi gått helt over til kalkun, etter at min søster giftet seg med en brite og brakte kalkun inn i familien. Vi hadde nemlig flere som ikke var så veldig glad i svinekjøtt (særlig ikke fett sådant, og for 30-40 år siden var svinekjøttet man fikk MYE mer fett enn nå), og disse elsket kalkun fra første stund. Men som regel må vi likevel ha svinekjøtt en av juledagene.

  Jeg ville ikke blunket med å bruke slik langtidsstekt svinenakke/svinestek/pulled pork som et alternativ til dette, og da servert det med litt av stekesjyen/marinaden dynket over kjøttet og resten brukt i en lys fløtesaus med ripsgelé eller bare jevnet stekesjy, ovnsstekte poteter (roast potatoes), pølser og medisterkaker. Pølsene/medisterkakene kunne jeg gjerne også ha erstattet med et kjøttbrød basert på min oppskrift på stuffing til kalkun (denne steker jeg ofte i form ved siden av kalkunen – hvis kalkunen heller fylles med appelsiner/mandariner for å gi en mer saftig fugl). Og flere typer grønnsaker i kombinasjon med rødkål og/eller surkål.

  Forresten, hvis du eller noen andre skulle være interessert i en litt annerledes stuffingoppskrift… Denne elsker jeg (hater stuffing basert på norsk farse, slik mange bruker eller brødstuffing for den saks skyld – dette er SÅ MYE bedre). Jeg har servert denne alene flere ganger også, f.eks. i romjula – for den smaker absolutt JUL (med roast potatoes, se det også nedenfor, div. grønnsaker, rødkål og hjemmelaget brun saus med god kraft/fond, fløte og ripsgele – for meg må all god brun julesaus smakes til med ripsgele, det er supergodt og et greit alternativ til vin!)!

  Julekjøttbrød eller stuffing til kalkun:

  *4-500 gram karbonadedeig av okse
  *4-500 gram kjøttdeig av svin (eller medisterdeig – en gang alle butikkene var utsolgt for rett deig, blendet og brukte
  jeg tilsvarende mengde kokte julepølser)
  *3 hvitløksfedd (revet eller presset, etter hva du foretrekker)
  *ca 20 knuste/malte pepperkorn (bruk morter)
  *1 ts salt
  *Og tilsett en blanding av krydderurter f. eks. lett knust/malt timian og salvie og finmalt nellik (gjør alltid dette bare på slump, du ser hva som ser passe ut – kanskje ca 2-3 ts) –
  *Hakkede svisker (del dem i 3-4 deler – se til at du har godt med svisker – med jevne mellomrom i deigen)
  *En håndfull hakkede valnøtter (del hver i 5-6 biter – fordel på samme måten som sviskene, skal være endel nøtter)

  Bland alle ingrediensene godt og stek i kalkunen (legg da til 30 min ekstra steketid), i smurt brødform eller formet som et brød liggende i en langpanne (blir litt mer rustikt, med skorpe på hele – min favoritt). Hvis man kun lager denne, kan man veldig gjerne ha noen hele hvitløk og assorterte rotgrønnsaker (penslet med olje) rundt kjøttbrødet og selvsagt MÅ man ha «roast potatoes», som er den tradisjonelle typen potet som serveres til kalkun i Storbrittania (passer også veldig godt til mye annet!). Ovnsstekte rotgrønnsaker er knallgodt tilbehør, de blir sprø utenpå og silkemyke inni – med mye mer konsentrert smak enn når de er kokt/dampet! Hvitløkene kan enten serveres på siden (så man bare klemmer ut det søte/myke innholdet under måltidet) eller man kan også tilsette innholdet i sausen – sammen med stekekraften (kok ut formen). Jeg husker aldri hvilken temperatur/steketid jeg har brukt (og har ikke skrevet det opp!, men tror det er ca. 1 time på 180 el. 200 grader (ovnen jeg har nå er varm, jeg må alltid justere steketider litt). Ha folie eller bakepapir rundt underveis hvis den blir litt vel godt stekt utenpå.

  Roast potatoes:

  *Skrell potetene (store poteter deles i to). Kok potetene til de er litt over halvkokt (dvs underkokte, enda harde i midten).
  *Ha lokket på gryten og hold det ned med grytelapper. Rist gryten FORSIKTIG (dette gjøres for å «rufse til» overflaten på potetene, noe som vil bidra til å gi den supersprø overflaten man vil ha. Dette er et viktig triks!)
  *Pensle potetene med nøytral matolje (eller, har man hatt and eller gås og har tatt vare på det fantastiske fettet, er det FANTASTISK og det aller beste – gir de ultimate roast potatoes!) og litt salt (kan selvsagt las være hvis man er forsiktig med salt). Noen foretrekker også litt timian (jeg har aldri prøvd det selv). Skal man ha det til fugl, kan man også rulle potetene i stekesjyen/fettet i pannen (når man har fuglen ute av ovnen et øyeblikk for å øse over fuglen).
  *Ta kjøttet ut av ovnen og legg potetene rundt det den siste timen av steketiden. Har du mye grønnsaker i panna, legg dem oppå disse, så de ikke ligger i kraft. Skal du bare ha stuffing/kjøttbrød, tar du potetene med fra første stund.

  Tenkte noen kanskje ville ha nytte av dette… 🙂

  • Tusen takk for dine tips som jeg synes var flott å lese! 🙂

 • Arnold Olsen

  Takk for en suveren oppskrift blir like bra hverdag!

 • Cecilie Kristiansen

  Hei! Kom over oppskriften din og vil gjerne prøve den. Jeg har et kjøttstykke på ca 2,5 kilo – hvor lenge tror du den skal være i ovnen? Sist gang st oden i ca 12 timer men kjøttet var veldig vanskelig å «pulle». Hvis man setter ned temperaturen, kan man sette kjøttet inn i ovnen sent på kvelden før? Ellers må jeg stå opp mitt på natta tror jeg 😉

 • Borghild Reiestad

  Denne oppskriften er super. Brukte renskjærte nakkekoteletter og hadde det sammen med ingrediensene i ei leirgryte. På lav varme i noen timer. Serverte med heimelaga pitabrød og coleslaw 🙂

 • Terje Høiland

  Hei. Jeg «tørrmarinerte» nakke med gode krydder og urter, vakumpakket i to dager, deretter i fryseren. Tinte over natten i kjøleskap, brunet godt kl 08:00, stekepose i ovnen på 100gr. i 10 timer. Fri og bevare. Serverte med kraft kokt inn med Creme Fraiche og Bent Stiansens coleslaw.

  Takk for inspirasjonen