Pulled pork- langtidsstekt svinenakke

Langtidsstekt svinenakke resulterer i et særdeles mørt, saftig og smakfullt kjøtt. Svinekjøttet rives fra hverandre «pulled».  Dette er fantastisk god mat.Pulled pork langtidsstekt svinenakke

Mariner en svinenakke (med flesk) aller helst 4- 6 timer. Langtidsstek svinet på lav varme. Minimalt arbeid som tar noe tid. Vel, ventetiden er det verdt. Hvorfor ikke gjøre som meg og stek kjøttet om natten, eller grytidlig om morgenen!

Pulled pork er en amerikansk bbq- rett som anbefales tilberedt på grill. Jeg er ikke den flinkeste når det kommer til langtidsgrilling, som krever både presisjon og kunnskap. Derfor har jeg laget pulled pork i «husmorutgaven». Stekt i ovn. Innmari enkelt og ujålete for sånne som meg ;)

Grilling i stekeovn funker superbra. Jeg har laget pulled pork endel ganger, og deler nå min hittil beste oppskrift.

pulled pork saftig og godt svinekjøtt

Elins husmorutgave av pulled pork:

 • 1,2 kg svinenakke med flesk uten ben
 • 6 ss heinz tomat ketchup
 • 2 ss mørk muscovado sukker
 • 2 ss dijon sennep
 • 2 ss worchestersaus
 • 2 ss paprikapulver
 • 1 ts chilipulver (liker du ikke chili, tilsett deretter)
 • 3 fedd hvitløk, knust og finhakket
 • 3 ss hvitvinseddik
 • 1 ts salt og nykvernet pepper

Lag og bland marinade og smak til. Marinaden smaker litt sterk chili. Det ferdige resultatet som er omtrent 8 timer senere vitner om perfeksjon. Gni svinenakke godt inn, og mariner minimum 4 timer. Jeg marinerte i 6 timer. Forvarm ovn på 110 grader. Ha svinenakke i ildfast form med marinaden over. Hell 3 dl eplemost i formen. Sett et steketermometer på den tykkeste delen. Dekk med folie (kjøttet holder seg saftig). Jeg har stekt pulled pork uten folie og eplemost. Ingen tvil om hva som ga best resultat! Tildekt svinenakke med eplemost i bunnen av ildfast form.

Langtidsstek til termometer alarmerer (anbefales), eller viser oppnådd kjernetemperatur 86 grader. Steketiden tok litt over 8 timer. Forrige gang jeg lagde pulled pork veide svinenakken 1,8 kg, og da trengte svinet litt over 10 timer i stekeovn. Skrap av marinaden, som helles over sammen med kraften i en kjele (ca 5 dl). Kok, halver kraften imens kjøttet hviler i 15 minutter. Bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre. Når kraften er halvert (smaker forøvrig sinnsykt digg) helles kraften over kjøttet. Smak på kjøttet før kraften tilsettes. Kanskje du ønsker det slik som det er, eller kun med litt kraft!

Pulled pork servers med burgerbørd, coleslaw og bbq saus. Er ikke sikkert at bbq saus er nødvendig, men hjemme hos oss serverer vi med. Coleslaw anbefales tilberedt dagen før, og oppskrift finner du HER.

pulled pork langtidsstekt svinenakke

Etter endt steketid, la kjøttet hvile

pulled pork stekt svinenakke.psdSett to gafler i kjøttet

pulled pork langtidsstekt saftig svinenakke.psd

trekk/ riv kjøttet fra hverandrepulled pork langtidsstekt mør svinenakke.psd

del kjøttet rikelig opp, bruk god tidpulled pork langtidsstekt saftig og mør svinenakke.psdnår hele svinenakken er godt «pulled» hell resten av saus/marinade over og vend inn

pulled pork med burgerbørdlegg rikelig med pulled pork på hjemmebakt burgerbrød, enten fine eller grove eller glutenfrie

pulled pork med coleslaw

toppes med bbq-saus og rikelig med hjemmelaget coleslaw

Pulled pork

Nam dette lover jeg smaker utrolig godt. Måltidet er beregnet for 5-6 personer.

Pulled pork serveres tradisjonelt sammen med coleslaw, hamburgerbrød og bbq-saus. Har du ikke burgerbød så prøv med ristet brød toppet med samme tilbehør. Det funker særdeles bra.

 

, , , , , , ,

30 Responses to Pulled pork- langtidsstekt svinenakke

 1. Siv 13 august, 2013 at 12:58 #

  Dette ser fantastisk godt ut og er noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge! Er det enkelt å få tak i svinenakke, vil man f.eks finne det i ferskvaren på Ultra???:-)

  • Elin Larsen 13 august, 2013 at 13:39 #

   Spør om Ultra har svinenakke, for det viser seg at det nødvendigvis ikke ligger alltid i ferskvaredisken men på lager (som er mine erfaringer på Meny). Lykke til Siv :)

   • Siv 29 august, 2013 at 11:23 #

    Nå ligger det en flott svinenakke i kjøleskapet hjemme og venter på å bli langstidsstekt til helgen, du kan tro jeg gleder meg!! Fant svinenakke på Ultra:-)

    • Elin Larsen 29 august, 2013 at 19:51 #

     Da har du noe du kan glede deg til! :)

 2. Marihøna 14 august, 2013 at 14:52 #

  Kjempefin blogg!!! Har kost meg med å lese noen dager nå – og her er det mye som skal prøves!!!
  Blant annet denne «humorutgaven» av Pulled Pork… he he….. :) Må jo bli artig det!

  • Elin Larsen 14 august, 2013 at 15:02 #

   Hyggelig å høre Marihøna, og lykke til med Pulled pork :)

 3. Linda 20 august, 2013 at 13:24 #

  Hei! Har prøvd dette noen ganger, og funker bra med nakkekoteletter! Billig kjøtt er det også. Har også prøvd med skank, og det ble nydelig kjøtt, men litt mer «motstand» i det. Fantastisk god mat :)

  • Elin Larsen 20 august, 2013 at 23:52 #

   Takk for tilbakemeldingen Linda :)

 4. Kjersti 8 oktober, 2013 at 20:23 #

  Dette så fantastisk ut, og må virkelig prøves til helga! :D

 5. Stig 6 november, 2013 at 00:31 #

  Hei!

  Muligens et dumt spørsmål, men.. Bruker du grillfunksjon på ovnen, eller over og undervarme?

  Stig

 6. Trine 24 november, 2013 at 11:45 #

  Hei!

  Da prøver jeg på svinennakken din!
  Er oppe klokken 06 for å sette den i ovnen, og med en nakke på 2kg regner jeg meg til at jeg har middagen klar rundt16…
  Men allerede 12.00 er temperaturen på 97 grader, og den ser ferdig ut… Temperaturen på ovnen er 110 og jeg skjønner ikke hva jeg har gjort feil? :o

  • Elin Larsen 26 november, 2013 at 01:33 #

   Det kan være at din nakke er tynnere enn hva min var selv om de veer like mye.

 7. ingvild 13 desember, 2013 at 18:31 #

  hei!
  jeg har fire små nakkestykker a sekshundre gram som akkurat nå ligger og marinerer seg. hvordan skal jeg steke disse for at de skal bli «pulled»?? på forhånd takk for svar!

  • Elin Larsen 13 desember, 2013 at 20:17 #

   Stek de på lav varme en stund. Når du kan rive kjøttet fra hverandre er de ferdige- så følg med.

 8. Vidar Grillogmatglad 30 desember, 2013 at 22:23 #

  Den så bra ut og jeg har doblet og justert litt til en svinenakke på 2,4 kg. Pullled pork a la deg blir årets nyttårsmiddag her :-) Godt nytt år!

  • Elin Larsen 30 desember, 2013 at 22:24 #

   Velbekomme og riktig godt nyttår.

 9. Hilde 9 januar, 2014 at 14:16 #

  Hei! Hvor i Trondheim får du kjøpt/bestilt svinenakke?

 10. Heidi 19 januar, 2014 at 14:52 #

  Hei! Hvordan får du stekeskorpe på nakken om den hele tiden er under folie? Skal folien tas av mot slutten av steketiden, eller danner den stekeskorpe under folie? Håper på raskt svar da jeg har en nakke i ovnen nå ;)

 11. Ola 4 mars, 2014 at 11:44 #

  Jeg lurer også på det samme som Heidi her. Skal folien være på under hele steketiden?

  Og, må det etterfylles med eplemost, eller vil ikke dette fordampe?

  • Elin Larsen 4 mars, 2014 at 13:11 #

   Jeg skriver i teksten «Tildekt svinenakke med eplemost i bunnen av ildfast form». Med det mener jeg med folie, og det er ikke nødvendig å etterfylle med eplemost. Lykke til :)

 12. Rune 5 mars, 2014 at 02:28 #

  I følge de fleste amerikanske oppskrifter blir ikke kjøttet perfekt man er mellom 94 – 96, først da løses alt fettet tilstrekkelig opp.

 13. Mari-An 11 juni, 2014 at 20:00 #

  Oppskriften din ble dagens middag. Marinerte svinenakken i går kveld, satte den i ovnen i dag tidlig før jeg dro på jobb og fikk min tenåringssønn som var hjemme for å lese til eksamen til å ta den ut. Ble nok litt mer enn 86 grader men fungerte suverent. Både kjøtt og marinaden/sausen ble kjempebra. Anbefales !

 14. Liselotte 16 juni, 2014 at 11:03 #

  Ok, lördag war det altså tid for pulled pork! Her I Tyskland får man kjöpt svinenakke hos slakter eller på supermarked og er noe av det rimeligste du kan kjöpe.
  Opp tidlig og marinerte kjöttet mens jeg var i byen og handlet. Inn i stekeovnen ca. kl. 1. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Lagde coleslawen slik at den fikk trekke godt . Der sto alt og putra og godgjorde seg mens jeg jobba i hagen, lå litt på solseng osv. Var inn på kjökkenet for å kontrollere og dra nesa full av temmelig nydelig lukt av og til. Hittil er alt „wunderbar“
  Kl 7 lar kjöttet seg pulle ganske lett og jeg heller den innkokte sjyen over.
  OG NȦ SYNS JEG IKKE DET SER LEKKERT UT LENGER. Og etter at hele sulamitten var kommet inn i brödet, fant jeg fort ut at dette kann man bare spise i enerom (var heldigvis alleine). Så höyt kan man jo ikke gape, det ramla ut kjött og coleslaw til höyre og til venstre og var etter min mening et svare griseri. Finnes det kanskje en „spiseanvisning“ for denne greia uten at en dummer seg alt for mye ut? Spisesmikke, masse kjökkenrull, ??
  I går spiste jeg det fra tallerken med bröd til, kanskje ikke stilekte, men “sivilisert”!!
  Kjöttet smakte ganske godt, men tror ikke jeg kommer til og lage dette igjen. Det fins bedre måter og tilbedede en svinenakke på – Just my opinion!

  • Elin Larsen 16 juni, 2014 at 12:51 #

   Fint du deler din erfaring, men slik er Pulled pork. Revet svinenakke og da er kjøttet løst! Jeg fyller ikke hamburgerbrødet (stappfullt) slik at det blir klissete og rennende, men det er mine erfariner :)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ukemeny fra ElinLarsen.net - 20 oktober, 2013

  […] svinenakke i ovn. Neste dag er middagen klar for servering. Den berømte amerikanske retten Pulled Pork, saftig, mør og velsmakende svinekjøtt som rives fra hverandre. Serveres med coleslaw og […]

 2. Pulled pork | Matpakke - 29 mai, 2014

  […] Ingredienser (oppskriften fant jeg her. En annen oppskrift er her): […]

 3. Trykkoker: Pulled pork med pasta | lungoland - 26 august, 2014

  […] Krydre og tilbered kjøttet i en trykkoker: les her ELLER i ovnen som Elin gjør her. […]

Legg igjen en kommentar