Sommermat med hjemmelaget potetsalat

Noe ved denne årstiden jeg forguder er varme solfylte dager, og ukompliserte lunsjer og middager. Av og til lager jeg  hjemmelaget potetsalat- mye potetsalat! Den oppbevares kjølig i dagesvis, og forenkler hverdagsmenyen hjemme hos oss.

Eggerøre, melon, potetsalat og serranoskinkeIdag hadde vi trøndere fantastisk sommervær, og da serverte jeg en av mine favoritter (noe jeg lager hvert år): eggerøre, melon, potetsalat, serranoskinke og flatbrød.

Like anvendelig til lunsj som til middag på varme dager. Sommerretten blir hevet betraktelig ved å servere hjemmelaget potetsalat. Her er en «hverdagsoppskrift» på potetsalat (mager). Ønskes en spenstigere variant, ta en titt HER, som er en oppskrift på potetsalat med kapers- smaker vidunderlig godt.

Potetsalat til hverdags

Potetsalat

850 gram potetbiter- skrelt, vasket og tørket. Kok opp vann og kok potetene så vidt møre. Sil vann, og damp vekk vann. Avkjøl.

 • 2 epler i små biter
 • 5-6 dl kesam mager
 • 2 1/2 ss sitron
 • 1/2 ts dijonsennep
 • 20 gram finhakket vårløk
 • 2 ss finhakket gressløk
 • 2 ts sukker
 • salt og hvit pepper

Rør alt sammen utenom eple- og potetebitene, og smak til. Dette er en enkel, mager og sunn potetesalat til hverdags. Vend tilslutt forsiktig inn potet- og eplebitene.

Enkel og mager potetsalat God middag! 🙂

 • grevlingen

  Dette så jo veldig godt ut!
  Men hvitløk, vårløk etc i gram…går det ikke an å bruke fedd, antall vårløk etc? Er ikke alle som har den digitale kjøkkenvekta fremme hele tiden…
  Alt under 100g er for meg i hvert fall lettere å ta med skje-mål, antall, eller lignende..

  • Elin Larsen

   Du kan ta 2 hele vårløk 🙂 Godt poeng, så jeg kan i framtiden prøve å skrive begge delene i oppskriftene. Jeg bruker gram fordi noen ønsker eksakt lik smak som meg, og da blir gram mer korrekt (råvarer kan variere i størrelse).

   • grevlingen

    Ok, takk 🙂
    Skjønner det. Jeg er i grunn ikke så nøye med å gjøre alt helt likt oppskriftene. Et fedd blir ofte til to osv 😉
    Men det var bare et innspill altså, jeg syns det er greiere å forholde seg til slike størrelser, i stedet for gram. Kanskje bare jeg som synes det 😉

    • Elin Larsen

     Takker meget for innspillet ditt. Ha en fin dag 🙂