Ovnsbakte småpoteter med maldonsalt

Ovnsbakte småpoteter med maldonsaltEn bit og jeg ble hekta! Jeg har fått dilla på årets sommerpoteter bakt i stekeovn. De er fantastisk gode, perfekt til grillmat både til fisk og kjøtt, og heldigvis meget enkle å lage (få ingredienser). Med riktig steketemperatur og tid, en god klunk olivenolje, maldonsalt og nykvernet pepper så blir potetene rett og slett perfekte så fremt de blir jevnlig snudd under steking (på tross av det manker både urter og annet digg).

Ovnsbakte småpoteter:

Forvarm ovn på 180 grader, skrubb  små amadine poteter eller aller helst små nypoteter. Legg de på stekebrett. Hell over litt olivenolje,  maldonsalt og pepper.  Masser olje og krydder inn. Stek potetene til er gyldne, litt brune.

Potetene er fantastisk gode. Det må sies at maldonsalt er det riktige valget når det kommer til salt, samt at jeg ristet stekebrettet endel under steking slik at oljen og krydderet ble stadig jevnt fordelt og potetene ble jevnt stekt. Stian sa at dette var de beste bakte potetene noensinne han hadde smakt, og jeg skjønner hva han mener. Potetene ble såpass gode at jeg kun kunne ha spist de alene som snacks!

Bakte småpoteter

Mellomstore poteter stekes slik:

Stekes i 50 minutter på 160-170 grader. Skru varmen opp til 220 grader de siste 5-10 minuttene. Husk rist stekebrett noen ganger under steking.

Ofte er pakninger med amadine poteter ulik i størrelse. Nå vet du hvordan de små og de mellomstore bør bakes.

Ovnsabakte småpoteter

Pimp gjerne potetene med det som enn måtte friste av favoritturter, hvitløk, chili og kanskje en skvis med sitron. Valget er ditt, og det er det bare kreativiteten som setter grenser.

Velbekomme :)

, , , ,

9 Responses to Ovnsbakte småpoteter med maldonsalt

 1. kristine 19 juni, 2013 at 22:56 #

  Småpoteter smaker helt herlig, godt tilbehør til det meste:D

  • Elin Larsen 19 juni, 2013 at 23:06 #

   Helt enig Kristine :)

 2. Caroline 19 juni, 2013 at 23:44 #

  Så dellig!

 3. Maren 20 juni, 2013 at 08:45 #

  Hei.
  Bildene dine vises ikke. Vet ikke om det er flere som har problemer med å se de, men de kommer iallfall ikke fram på iPad. :(

  • Elin Larsen 20 juni, 2013 at 09:50 #

   Hei Maren. Tusen takk for tilbakemeldingen (jeg skal dobbelsjekke). En leser ga en slik tilbakemelding i fjor. I ettertid fikk jeg beskjed at det noe feil med vedkommenedes innstillinger. Kan det samme gjelde deg? :) Jeg ser bildene, og det gjør også andre (så langt jeg vet).

 4. stian 20 juni, 2013 at 23:42 #

  Trodde aldri jeg skulle spise poteter som godteri på kvelden, men disse her var en egen klasse!

  • Elin Larsen 20 juni, 2013 at 23:50 #

   Godt sagt Stian :)

 5. Jane H. Johansen 23 juni, 2013 at 20:01 #

  Åh ja! Elsker bakte poteter, og spesielt amaldinepoteter! Og såklart maldonsaltet! Bedre enn potetgull, det er ihvertfall helt sikkert!!!

  • Elin Larsen 23 juni, 2013 at 20:18 #

   Godt sagt Jane :)

Legg igjen en kommentar