Multeiskake med daimcrunch

Multe-iskake med daim

Om noen få dager er det nyttårsaften. Jeg skal feire kvelden og det nye året sammen med gode venner, der alle sammen bidrar med et innslag til årets koldtbord. Mitt bidrag er multeiskake med daimcrunch.

Jeg er veldig glad i multer som har fått navnet «skogens gull». Jeg forbinder multer med enten høsten eller julen. Tidligere har jeg laget daimiskake, og jeg tenkte multer og daim kunne bli en god kombinasjon. Tradisjonelt benyttes ofte krokan til multeiskake. Jeg ville altså prøve noe nytt. Det funka meget bra!Multeiskake med daim La kaken tine ca 15-30 minutter før den serveres.

Multe iskake

Multeiskake med daimcrunch

Bunn:

 • 4 eggehviter piskes stive og tilsett underveis
 • 120 gram melis, litt etter litt
 • 120 gram malte hasselnøtter vendes forsiktig inn i marengs
  Forvarm ovn på 175 grader. Smør en kakeform på 24 cm i diameter, stekes midt i ovn i ca 30 minutter. Avkjøl.

Multefyll med daim:

 • 4 eggeplommer piskes sammen med
 • 120 g melis- til eggeplommene blir til en tyktflytende masse
 • 4 dl kremfløte piskes stiv, og tilsett 1 ss neskaffe
 • 300 g tinte multer, moses med stavmikser sammen med 30 g melis
 • knus 2-4 plater daim, alt etter smak

Vend forsiktig sammen, og hell multefyllet med daim over kakebunn. Dekk kakebunn med folie og plastikk. Frys. Jeg laget iskaken om kvelden, og neste dag var den spiseklar. Tror 4 timer i fryseren er nok.

Multe-iskake med daimcrunch

Pynt kaken med tinte multer og rikelig med daimkuler.

Iskake med multer og daimServer og nyt! 🙂

Iskake med multer og daimcrunch

Ønsker alle sammen et

Riktig Godt Nyttår!

 • Nå tror jeg du har overgått deg selv (igjen) 😀 Så himmelsk ut! 😀

 • Kathrine

  Er det mulig å lage bunnen uten hasselnøttene?

  • Du kan benytte mandler istede for hasselnøtter.

 • Andre Nilsen

  Hei,

  Da har jeg gitt meg ut på å lage denne kaken. Håper det blir suksess. Det jeg lurer på er om kakebunnen skal kjøles ned før fyllet helles over? 🙂

 • Marte Bleken

  Hei Elin.
  Jeg har egenlaget multesyltetøy, men vet du hvordan jeg evt. skal justere sukker/søtningsmengden når jeg skal bruke syltetøy isteden for multer?