Morgengrøt med friske bær

Denne deilige frokosten lager seg praktisk talt selv. Alt som skal til er chiafrø, nøttemelk, frosne bær, bjørkesøt eller xyla og litt kanel.

Lag din favoritt nøttemelk. Jeg brukte denne nøttemelken (har som regel alltid nøttemelk i kjøleskapet): 100g mandler og 150 g hasselnøtter godt vasket og bløtlagt i 10 timer. Blendes godt med ca 8 dl vann, ca 3-4 dadler og kanel. Nøttepulpen (mandelmel) tørket jeg i dehydratoren og skal bruke den til å bake brød.
Chiagrøt  til en person: Legg 1/2 dl chia i ca 2 dl nøttemelk før du legger deg om kvelden. Rør chiafrøene godt inn i melken. La trekke til neste morgen i romtemperatur.

Omtrent 4ss frosne skogsbær skal tines natten over i kjøleskapet. Bærbandingen inneholder: bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær. Skikkelig god saker for kroppen!
Neste morgen: Rør inn litt xyla/ bjørkesøt i skogsbærblandingen til den er passelig søt for din gane. Hvis chiagrøten er litt for tykk, tilsett litt mere nøttemelk og rør godt. Hell over den friske bærblandingen på grøten og dryss litt kanel over. Nom, og kos deg med morgenstunden som har chiagrøt og bær i munnen! 😉

 

 • Eva

  Mmmm – når kommer Elins kokebok? Da skal jeg stå først i køen. Jeg har oppdaget disse sunne og herlige chiafrøene så dette skal jeg lage. Skal snart ha en uke fri – avspasering og lesedager til eksamen – og da skal jeg lage denne til frokost. Må bare få prøvd å lage nøttemelk, eller mandelmelk for mitt vedkommende for jeg tåler ikke hasselnøtter. Ha en flott søndag. Hilsen Eva 🙂

  • Elin Larsen

   hehe, noen kokebok blir det ikke i den nærmeste framtid, men tusen takk for komplimentet 🙂 Lag din egen komponerte nøttemelk som du digger! Masse, masse lykke til med eksamen- snart får du en velfortjent juleferie. Sender deg masse god overskudd, og vibber til leseuken <3 Ha en vakker søndag Eva.

 • var sikkert nydelig. Bær gjør alt helt fantastisk. lagde selv scones med bær i dag 🙂

  • Elin Larsen

   Nom! 😉

 • Kjempelurt! Har masse chiafrø, så dette skal jeg prøve. Har lagd chiapudding før og digget det…

  • Elin Larsen

   Enkelt å lage, og veldig godt 🙂

 • Marianne

  Nam, chiapudding er kjempegodt 🙂

  Bruker kanel og søtning på, men bær skal også med i neste runde, så nydelig ut 🙂

  • Elin Larsen

   En deilig start på dagen <3

 • Nydelig! Chia pudding er så godt! Tenker faktisk å ha det som dessert på juleaften i år, når familen spiser riskrem! Føler det ligner litt 😉

  • Elin Larsen

   Et godt valg! 😉

 • Nomnom, dette så veldig godt ut!=) Selv laget jeg meg sjokolade-bananis til frokost, YUM!=D

  • Elin Larsen

   Så deilig start på dagen! <3 🙂

 • Jeg misunner deg ditt kamera, du må ha en super linse!? Mitt gikk adundas tidligere i høst- det merkes på bildekvaliteten, gitt- når et kompaktkamera må duge- til kontoen fylles opp….

  • Elin Larsen

   Bildene ble utrolig mye bedre etter at jeg tok et fotokurs ei helg i august i år. Det gjorde virkelig susen. Elsker å knipse og redigere 😉

 • May

  Alt satt i kjöleskap og ser frem til å nyte i morgen tidlig!IAng jule dessert;) og riskrem prövde jeg meg litt fram og fant ut att spiret (blöt en natt og evt spiret i ett dögn)bokhvete i cashewkrem med appelsinsaft og bär saus(kirsebär/törket aprikos eller bare ta Tart Cherry til,ble en perfekt «riskrem» 🙂 Bokhveten ble kjempegode og som «ris korn» :))

  • Elin Larsen

   Nam, det hørtes nydelig ut! Takk for tipset 🙂 Kose deg i morgen med deilig raw frokost <3

 • May

  Det gjör jeg!!!!Takk selv Elin 🙂 Önsker deg en god solfylt dag <3

  • Elin Larsen

   🙂

 • Chia grøt <3 Liker det veldig godt, selv om jeg ikke lager det hver uke 🙂

  • Elin Larsen

   Greit med varasjon med mat og 🙂

 • Jeg liker ikke å spise hele bløtlagte chiafrø, det er sånt je heller neppå for å bli ferdig med det, hehe. Men hvis de er knust i en smoothie (mye frø) så det blir mer som en pudding, da liker jeg det.