Lun eplekake med vaniljeis

Jeg har alltid vært glad i eplekake. Favoritten er å nyte kaken mens den fremdeles er nystekt og varm, gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis. Får jeg en kopp kakao servert ved siden av, ja da er lykken fullkommen 🙂

LES OGSÅ MARENGSEPLEKAKE

Årets norske epler er å få kjøpt i butikken, og jeg fikk lyst å bake eplekake. Oppskriften er økologisk, og jeg har brukt siktet speltmel og rørsukker. Eplekaken ble kjempegod.

Lun eplekake med vaniljeis

 • 3 egg
 • 3 dl sukker
 • smelt 75 gram smør
 • 1,5 dl fløte
 • 5 dl siktet speltmel
 • 2,5 ts. bakepulver

Pisk egg og rørsukker hvit. Sikt inn og rør vekselvis det tørre og det våte. Smør en springform på 26 cm i diameter og hell røren over.

Eplefyll:

 • 2 epler skjæres i båter, aller helst syrlige epler
 • 3 ss. sukker
 • 1 ½ ss. kanel
 • ¼ ts. nellik

Ha alt sammen i en brødpose og bland godt. Legg epleskivene på kaken og dryss over restene av krydder. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 55- 60 minutter.

Triks for å teste om kaken er ferdigstekt: stikk en fyrstikk eller strikkepinne i kaken. Er pinnen tørr da er kaken ferdig stekt, og er pinnen litt våt så stek litt til.

Serveringstips: server eplekaken mens den fremdeles er varm med litt vaniljeis ved siden av.

Enjoy! 😉

 • andrea

  Nam 😀 de norske eplene er så gode! Hvor mye sukrin+ må jeg ha i stedet for rårørsukker i bunnen? 🙂

  • Elin Larsen

   Er ikke sikker da jeg sjelden har brukt sukker. Prøv deg fram til at røren blir pisket til litt fastere form. Lykke til.

 • Den så nydelig ut! Ser du er begynt å bruke sukker igjen? Ha en fin dag! 🙂

  • Elin Larsen

   Livet er i stadig endring Hege, og det skal det vel være! Alt med måte, og forskere sier at litt sukker ikke er skadelig. Forskjellen tror jeg ligger i om en lager maten selv eller om en kjøper ferdigprossessert mat. Nå debatteres det i ulike fora at sukrin, stevia etc er skadelig, og da tenker jeg at rårørsukker passer meg for tiden. Kanskje du og jeg velger noe annet i morgen! Hvem vet… En ting jeg vet er at jeg velger det som passer meg til enhver tid 🙂

   • Ja, jeg har sett at det er mange diskusjoner ute å går, og det er bra! Vi får håpe de blir enige, til slutt ^^
    Jeg for min del bruker mest dadler (og banan), synes de er kjempefine å bruke til søtning, i det meste 🙂

    • Elin Larsen

     Flott å høre Hege 🙂

 • Namnam, både sunt og godt samtidig! Helt herlig 🙂

  • Elin Larsen

   Bra kaken faller i smak Anette 🙂

 • MMm, nydelig!! Lukten av eplekake i ovnen må jo bare være den beste! Sammen med kanel smaker det himmelsk! 🙂
  Ønsker deg en fin kveld Elin.

  • Elin Larsen

   Alltid en vinnerkake. Ha det like fint Ragnhild 🙂

 • Klette Vigdis

  Her i Gambia, hvor jeg er, feirer de nå TOBASKI og vi har fått en masse geitekjøtt av naboer samt andre. Mitt problem er dessverre at jeg har aldri prøvd det før da det er vanskelig å få fatt i hjemme. ( Norge. ) her har jeg kun BBQ kjøttet, Har du oppskrifter på geitekjøtt til middag. kokt , stekt eller annet. kanskje på pizza om det passer ? Jeg har nylig laget eplekaken din. 3 stk 🙂 vi slakter ikke geit så noe måtte jeg gi tilbake følte jeg. Bare elsker denne tradisjonen som gir alle mat i 3 dager.. Eplekakene ble virkelig godt mottatt. Ingen baker her nede kun europeere så dette var midt i blinken . Tusen takk for kjempegod oppskrift.