Landkylling med timianstekte båtpoteter og hvitløk

Dette er en  nydelig middag som er enkel å tilberede. Jeg elsker kombinasjonen timian, hvitløk og maldonsalt som gir en fabelaktig smak.

Oppskrift 2 personer:

2 landkyllling- bryst (Stange). Løft skinn og ha salt, pepper og sitronsaft og gjerne litt timian eller andre type urter under. Jeg steker kun den ene flat siden på middels sterk varme i stekepanne noen få minutter (1-3 minutter), og ettersteker i ovn på 175 grader i 18-25 minutter med litt smør. Hell litt kraft/ smør over kyllingen under steketiden- blir saftigere og bedre på smak.

Vask og skrubb 8-10 små Amandine poteter, og kok dem nesten møre.
Del potetene i to eller flere passende biter, og stekes i 3- 4 ss meierismør, sammen med 1/2 potte finhakket timian (fjern stilkene), og 6 fedd knust og hakket hvitløk, og dryss over maldonsalt.
Stek potetbåtene møre og gylne.

Forvell 10 asparges.

Jeg bruker mer smør enn oppgitt. Siden det er lørdag så skeier jeg litt ekstra ut. Smør stekt med timian, hvitløk, poteter og madonsalt gir god smak, og kan brukes som kraft til middagen. Derfor anbefaler jeg at den som vil tilsetter mer smør enn angitt for å heve smaken. Håper lørdagens mattips faller i smak.

Nyt lørdagen, fridagen og selve livet med en deilig smaksopplevelse til middagen- fordi du fortjener det!

 • Mmm dette er jo faktisk noe jeg kan lage til meg og kjæresten. takk for den hyggelige kommentaren Elin. Takk for at du er du. ha en fin lørdagskveld 😀

  • Elin Larsen

   Hyggelig skrevet av deg søte Liller. Ha en like fin kveld- med kjæresten 😉

 • Hei Elin,
  Jeg har vært innom her noen ganger, og blir alltid inspirert og sulten på sunn god mat! Jeg elsker kylling, så denne her må jeg klart prøve! Bor for tiden i Pisa, Italia, men jeg har veldig lyst til å gå på et av matkursene dine (har du noen til høsten?) når jeg kommer tilbake til Trondheim!

  Har du noe erfaring med hvordan barn reagerer på søtsaker uten sukker, osv? Har selv fire barn og de er veeldig glad i søtt, men ikke hvis det smaker for «uvant»…

  • Elin Larsen

   Hei Connie. Takk for at du tar deg tid til å kommentere. Hyggelig å høre at bloggen inspirerer. Det blir antagelig dessverre ikke noen kurs framover (opptatt med skole og div). Kanskje det blir kurs på nyåret- i så fall blogger jeg om det. Jeg bruker endel agave (Helios) og Xyla fåes kjøpt på iHerb. De synes jeg smaker naturlig søtt, og agave er ypperlig i sjokolade, og xyla i bakst. Lykke til.

   • Tusen takk for tipsene, Elin, og ha en strålende søndag! 🙂

    • Elin Larsen

     Bare hyggelig Connie. Ha en flott søndag.

 • Pingback: landkylling oppskrift | ordnettsteder.eu()