Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

I dag har vært en berikende dag for Stian og meg. For en stund siden tipset Stian meg om at VG hadde en stor konkurranse om å kåre Norges beste 17-mai kake. Stian mente jeg lager så mye god mat, og at jeg måtte bidra. Resultatet vises på VGs forside (både papir og nettutgaven i dag). Jeg vant hele konkurransen, og er ufattelig glad. HER er oppskriften til årets vinnerkake. Hurraaaaaaaaa! ;-D

Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

Stian og jeg feiret seieren med saftige kyllingburgere, crispy bacon, ost, tomatconfit, hvitløksdressing og hjemmelagde hamburgerbrød. Ønskeer du heler å bake grove burgerbrød så se her. Jeg har også en deilig oppskrift på glutenfritt burgerbrød.

Kyllingburger med hjemmelagde hamburgerbrød

Kyllingburger (oppskriften gir omtrent 12 burgere)

 • 800 gram kyllingkjøttdeig
 • 1 egg
 • 1 ½ ts salt
 • 1 ts hvit pepper
 • 100 gram finhakket løk
 • 10 gram finhakket vårløk
 • 10 gram finhakket rød chili
 • 2 ss finhakket blad persille
 • 1-2 ss sitronsaft
 • 1 ts sitronskall- finrevet

Forvarm ovn på 180 grader. Bland alt sammen, og la smakene trekke i 10 minutter. Form burgere, og stek i litt smør eller olje på middels sterk varme på begge sidene (2-3 minutter). Legg burgerne på stekebrett, og la ettersteke omtrent i 10 minutter i ovn, nederste rille. Burgerne ble supersaftige og rik på smak. Viktig og presisere at tilbehør i kyllingfarsen må være finhakket.

Hjemmelagde kyllingburgere

Jeg hadde litt parmaskinke i kjøleskapet og stekte de på middels varme, og lot de tørke på matpapir (slik blir de crispy). Istede for tradisjonell ketchup, erstattes det med tomatconfit (tror de fleste ketchup-fantaster blir positivt overrasket).

Enjoy! ;)

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,

19 Responses to Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

 1. andrine 14 mai, 2013 at 19:40 #

  Tips: Ikke ha i saltet før du skal steke de, strø heller på rett før.. ellers tørker de inn og blir veldig tørre 😉

  • Elin Larsen 14 mai, 2013 at 19:48 #

   Mulig det, men mine kyllingburgere var svært saftige (skriver det i innlegget)! :)

  • Lars 20 mai, 2013 at 23:33 #

   For noe tull, saltet skal sette seg i deigen før steking, hjelper til med både smak og binding.

   • Elin Larsen 20 mai, 2013 at 23:51 #

    Godt- da er vi enige Lars :)

 2. Oda 15 mai, 2013 at 11:00 #

  Gratulerer!! Kaken ser helt fantastisk ut! Og det gjør burgerne også. #sulten :)

  • Elin Larsen 15 mai, 2013 at 11:14 #

   Tusen takk Oda :)

 3. Une 15 mai, 2013 at 12:17 #

  Så gøy, gratulerer! Kaken ser ut som en skikkelig fest!!

  • Elin Larsen 15 mai, 2013 at 12:21 #

   Tusen takk Une. Dette var svært gledelig, og kaken både ser og smaker fantastisk godt 😀

 4. A + K = ♥ 16 mai, 2013 at 09:51 #

  Hvor ser det godt ud, får lyst til burgere helt fra morgenstunden af.

  – Anne

  • Elin Larsen 16 mai, 2013 at 10:37 #

   hehe, litt tidlig kanskje! 😉

 5. Magne D. Antonsen 16 mai, 2013 at 15:34 #

  Hei, Elin!

  Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  • Elin Larsen 16 mai, 2013 at 15:53 #

   Fint :)

 6. Therese 18 mai, 2013 at 16:38 #

  Blir like skuffet hver gang jeg ser noen skriver de lager kyllingburger, så har de brukt MUK… AKA kyllingkjøttdeig…

  • Elin Larsen 18 mai, 2013 at 17:51 #

   Hei Therese. Jeg kverner kyllingfilet/kjøtt= kyllingkjøttdeig. Det er ikke alltid jeg spesifiserer dette i mine oppskrifter, men fra tid til annet skriver jeg at jeg kverner kjøttet selv. Jeg foretrekker blant annet kjøttprodusenter som Stange, Liveche og Holte. De som er litt kjent på bloggen vet at jeg liker gode råvarer og at jeg ønsker å vite hva jeg spiser :) Håper dette er betryggende for deg, og vit at oppskriften er 100% fri for MUK. Ønsker deg en fin pinse :)

 7. Irene 21 mai, 2013 at 10:13 #

  Hei! Kan disse fryses? Hos oss blir så mange burgere litt mye til en middag..

  • Elin Larsen 21 mai, 2013 at 10:30 #

   Det går nok bra Irene :)

 8. Kirsti 22 mai, 2013 at 10:49 #

  Vil bare dele min oppfatning av MUK-produkter. Dette er ikke ment som kritikk til verken Elin eller andre som har postet noe her, kun min oppfatning.

  Det såkalte MUK-produktet – er det så ille? I dagens verden – og spesielt i vår del av verden – er vi så opptatt av å spise bare rent kjøtt. Det er MYE mer på kyllingen (og andre dyr for så vidt) enn rene brystfileter, lår og vinger, og vi kan da ikke bare kaste dette? Jeg synes det er flott at slakteriene tar ansvar og bruker dette til noe, dvs menneskemat. Vi har på ingen måte vondt av å spise blandede produkter, så lenge disse ikke er stappet med mettet fett, salt og andre tilsatte produkter. Kjøtt og slintrer som er så most som i kyllingkjøttdeig fungerer fint.

  Nå kan det hende at det er mer i disse MUK-produktene enn jeg kjenner til, og er derfor åpen for korrigering. Så fremt ingen beviser tilsier at kyllingkjøttdeig og andre MUK-produkter er helseskadelig, foretrekker jeg det fremfor mye av halvfabrikatamaten som blir tilbudt oss i mengder.

  • Elin Larsen 22 mai, 2013 at 13:00 #

   Tusen takk for dine synspunkter Kirsti. Mange gode poeng :)

   • Kirsti 22 mai, 2013 at 13:33 #

    Takk Elin. Synes for øvrig at bloggen din er veldig bra! :) Har skrevet ut oppskriften på pavlova, håper å prøve meg på den i sommer. Liker å lage mat, men er helt udugelig på baking.

    Mht mitt forrige innlegg, så bruker også jeg rene produkter, gjerne Stange-kylling, kjøper fersk fisk fra fiskebutikk osv, men ikke hver dag. Og håper jeg er ydmyk for at ikke alle har råd til det og må velge de billigste – og kanskje ikke de beste – produktene av ren nødvendighet.

    Takk for inspirerende blogg, kommer garantert til å sjekke den for inspirasjon av og til :)

Legg igjen en kommentar