Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

I dag har vært en berikende dag for Stian og meg. For en stund siden tipset Stian meg om at VG hadde en stor konkurranse om å kåre Norges beste 17-mai kake. Stian mente jeg lager så mye god mat, og at jeg måtte bidra. Resultatet vises på VGs forside (både papir og nettutgaven i dag). Jeg vant hele konkurransen, og er ufattelig glad. HER er oppskriften til årets vinnerkake. Hurraaaaaaaaa!

Kyllingburger med crispy bacon, ost og tomatconfit

Stian og jeg feiret seieren med saftige kyllingburgere, crispy bacon, ost, tomatconfit, hvitløksdressing og hjemmelagde hamburgerbrød. Ønsker du heller å bake grove burgerbrød så klikk HER. Jeg har også oppskrift på glutenfritt burgerbrød.

Kyllingburger med hjemmelagde hamburgerbrød

Kyllingburger (oppskriften gir omtrent 12 burgere)

 • 800 gram kyllingkjøttdeig
 • 1 egg
 • 1 ½ ts salt
 • 1 ts hvit pepper
 • 100 gram finhakket løk
 • 10 gram finhakket vårløk
 • 10 gram finhakket rød chili
 • 2 ss finhakket blad persille
 • 1-2 ss sitronsaft
 • 1 ts sitronskall- finrevet

Forvarm ovn på 180 grader. Bland alt sammen, og la smakene trekke i 10 minutter. Form burgere, og stek i litt smør eller olje på middels sterk varme på begge sidene (2-3 minutter). Legg burgerne på stekebrett, og la ettersteke omtrent i 10 minutter i ovn, nederste rille. Burgerne ble supersaftige og rik på smak. Viktig og presisere at tilbehør i kyllingfarsen må være finhakket.

Hjemmelagde kyllingburgere

Jeg hadde litt parmaskinke i kjøleskapet og stekte de på middels varme, og lot de tørke på matpapir (slik blir de crispy). Istede for tradisjonell ketchup, erstattes det med tomatconfit (tror de fleste ketchup-fantaster blir positivt overrasket).

Enjoy! ;)

 • andrine

  Tips: Ikke ha i saltet før du skal steke de, strø heller på rett før.. ellers tørker de inn og blir veldig tørre 😉

  • Elin Larsen

   Mulig det, men mine kyllingburgere var svært saftige (skriver det i innlegget)! :)

  • Lars

   For noe tull, saltet skal sette seg i deigen før steking, hjelper til med både smak og binding.

   • Elin Larsen

    Godt- da er vi enige Lars :)

 • Oda

  Gratulerer!! Kaken ser helt fantastisk ut! Og det gjør burgerne også. #sulten :)

  • Elin Larsen

   Tusen takk Oda :)

 • Une

  Så gøy, gratulerer! Kaken ser ut som en skikkelig fest!!

  • Elin Larsen

   Tusen takk Une. Dette var svært gledelig, og kaken både ser og smaker fantastisk godt 😀

 • Hvor ser det godt ud, får lyst til burgere helt fra morgenstunden af.

  – Anne

  • Elin Larsen

   hehe, litt tidlig kanskje! 😉

 • Hei, Elin!

  Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  • Elin Larsen

   Fint :)

 • Therese

  Blir like skuffet hver gang jeg ser noen skriver de lager kyllingburger, så har de brukt MUK… AKA kyllingkjøttdeig…

  • Elin Larsen

   Hei Therese. Jeg kverner kyllingfilet/kjøtt= kyllingkjøttdeig. Det er ikke alltid jeg spesifiserer dette i mine oppskrifter, men fra tid til annet skriver jeg at jeg kverner kjøttet selv. Jeg foretrekker blant annet kjøttprodusenter som Stange, Liveche og Holte. De som er litt kjent på bloggen vet at jeg liker gode råvarer og at jeg ønsker å vite hva jeg spiser :) Håper dette er betryggende for deg, og vit at oppskriften er 100% fri for MUK. Ønsker deg en fin pinse :)

 • Irene

  Hei! Kan disse fryses? Hos oss blir så mange burgere litt mye til en middag..

  • Elin Larsen

   Det går nok bra Irene :)

 • Kirsti

  Vil bare dele min oppfatning av MUK-produkter. Dette er ikke ment som kritikk til verken Elin eller andre som har postet noe her, kun min oppfatning.

  Det såkalte MUK-produktet – er det så ille? I dagens verden – og spesielt i vår del av verden – er vi så opptatt av å spise bare rent kjøtt. Det er MYE mer på kyllingen (og andre dyr for så vidt) enn rene brystfileter, lår og vinger, og vi kan da ikke bare kaste dette? Jeg synes det er flott at slakteriene tar ansvar og bruker dette til noe, dvs menneskemat. Vi har på ingen måte vondt av å spise blandede produkter, så lenge disse ikke er stappet med mettet fett, salt og andre tilsatte produkter. Kjøtt og slintrer som er så most som i kyllingkjøttdeig fungerer fint.

  Nå kan det hende at det er mer i disse MUK-produktene enn jeg kjenner til, og er derfor åpen for korrigering. Så fremt ingen beviser tilsier at kyllingkjøttdeig og andre MUK-produkter er helseskadelig, foretrekker jeg det fremfor mye av halvfabrikatamaten som blir tilbudt oss i mengder.

  • Elin Larsen

   Tusen takk for dine synspunkter Kirsti. Mange gode poeng :)

   • Kirsti

    Takk Elin. Synes for øvrig at bloggen din er veldig bra! :) Har skrevet ut oppskriften på pavlova, håper å prøve meg på den i sommer. Liker å lage mat, men er helt udugelig på baking.

    Mht mitt forrige innlegg, så bruker også jeg rene produkter, gjerne Stange-kylling, kjøper fersk fisk fra fiskebutikk osv, men ikke hver dag. Og håper jeg er ydmyk for at ikke alle har råd til det og må velge de billigste – og kanskje ikke de beste – produktene av ren nødvendighet.

    Takk for inspirerende blogg, kommer garantert til å sjekke den for inspirasjon av og til :)