Blåskjellsuppe til hverdags

Har du travle hverdager, og opplever ofte at hurtigmat blir dine løsninger? Sliter du med dårlig samvittighet i forhold til at du burde spise mere næringsrik og naturlig mat, men ikke har tid? Da kan denne suppen være midt i blinken for deg- blåskjell er næringsrik «fastfood» fra havets økosystem.

I motsetning til ferdigmat er denne oppskriften sunn og en velkjent delikatesse. Endel vil kanskje hevde at blåskjellsuppe bør serveres til spesielle anledninger, og at det til og med er litt avansert. Vel, det kan jeg avkrefte, for noe enklere mat som samtidig gir en fantastisk smaksglede skal en lete lenge etter. Det som tar tid er å skrubbe skjellene, samt sjekke at de er hele og er ok. PS: en kan få kjøpt blåskjell ferdig skrubbet og skylt- dermed sparer en enda mere tid i en noe hektisk hverdag.

Når alle ingrediensene er målt opp og kuttet så tar suppen knappe 7 minutter å lage. Fantastisk middag, rik på viktige næringsstoffer og en himmelsk smaksopplevelse.

Enkel kremet blåskjellsuppe til hverdags for 2:

 • 1 kg levende blåskjell skrubbes og vaskes (sjekk at alle er lukket og hele, eller gi de en kakk for å se om de lukker seg)
 • 10 g finhakket og knust hvitløk
 • 30 g finhakket gul løk
 • 40 g hakket purreløk
 • 2 dl eplemost (til fest anbefales hvitvin, men eplemost fungerer ypperlig)
 • 2 dl kremfløte

Slik gjør du: varm en stor kasserolle og hell en god klunk olivenolje. Viktig at kasserollen er varm før olje haes i. Ha deretter i all løk, og surr slik at smakene trekkes fram. Stek løken noen minutter- ikke ble brun eller svidd. Hell i eplemost, og vent til den koker før blåskjellene haes i. Rør rundt, og ha på lokk. La koke i 4 minutter til blåskjellene åpner seg. Det er nå den deilige kraften lager seg selv. Blåskjellene inneholder væske som frigjøres idet de åpner seg. Etter 4-5 minutter er skjellene åpnet, ta av lokket og hell i kremfløten og rør litt på kjelen slik at fløten blander seg med kraften. Ikke kok lengre enn oppgitt for da kan blåskjellene ble til gummi. De skal ha en mør konsistens. Jeg kokte litt gulrøtter og erter og hadde i suppen. Serveres rykende varm med litt urter over, og gjerne sammen med et godt brød og litt aioli (ikke nødvendig). PS: de skjellene som ikke er åpne kastes!

Håper oppskriften frister til utprøving for alle som liker blåskjell. Kanskje noen blir positivt overrasket!

 

Ønsker alle en fin dag med mye god mat og vakre opplevelser

 

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,

6 Responses to Blåskjellsuppe til hverdags

 1. Lovelyliller.com 21 november, 2012 at 15:47 #

  så deilig1 jeg har faktisk spist masse blåskjell i det siste. Det er godt med noe annerledes :))

  • Elin Larsen 21 november, 2012 at 20:11 #

   Kult :-)

 2. Madeleine 21 november, 2012 at 20:54 #

  Ja, denne suppen frister absolutt til utprøving. Spiser blåskjell om sommeren når vi har «sjømatkvelder», men har aldri prøvd meg på å lage suppe – det tror jeg det må bli en endring på gitt ;)

  • Elin Larsen 21 november, 2012 at 22:01 #

   Gled deg :)

 3. Kamilla Haaland 25 november, 2012 at 12:06 #

  Hmm, jeg er en dårlig sørlending, liker hverken reker eller blåskjell…. MEN det seer utrolig godt ut, det skal det ha!!

  • Elin Larsen 25 november, 2012 at 22:06 #

   Takk Kamilla :)

Legg igjen en kommentar