Pannekaker med jordbærsirup

Pannekaker med jordbærsirup

Hvorfor ikke bytte ut den tradisjonelle «tunge» lønnesirupen med forfriskende jordbærsirup til barnas favorittmiddag- pannekaker!  Jordbærsirup på toppen servert med både blåbær og selvsagt jordbær er en sommerlig og «lett» middag.

Jeg digger jordbærsirup, som tar kun noen få minutter å lage, og som er meget anvendelig i annen mat som feks salater, topping på granola/ havregryn, kakefyll i kremkaker og  jorbærfrosting/ glasur etc. pannekake med jordbærsirup

Dette er en enkel og ujålete pannekakeoppskrift, som er lett å lage. Når jeg stekte pannekakene så brukte jeg ghee (ikke nødvendig, men stek da med usaltet smør). Jeg hadde laget litt på forhånd, det er klaret usaltet smør som er varmet opp på meget svak varme. Melkeproteinet faller til bunn i kjele (det hvite) og skilles fra det flytende (gule)=  ghee. Ghee tåler høy temperatur, slik unngår en brunsvidd panne under steking. Pannekakene skal stekes på middels varme, og jeg brukte en liten spiseskje ghee i stekepannen for hver lapp.

Jordbærsirup

Jordbærsirup (6 dl):

 • 600 gram korona jordbær- aller helst nypukkede bær
 • 3 ss sukker (et sunnere er alternativ sukrin)
 • 250 gram lys sirup- Lyles Golden Syrup (sunnere alternativ er lønnesirup)- er bærene veldig søte, så tilsett mindre sirup og mere lime enn oppgitt
 • 1-2 ss limesaft

Rensk bær og kutt de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker noen minutter- til de blir myke. Hell de over en sil, og press saften ut. Tilsett sirup og varm til kokepunktet, og smak til med limesaft. Helles over i sterilserte rene flasker og oppbevares kjølig. Jordbærsirupen smaker helt fantastisk etter 3-5 dager- ren, frisk, søt, syrlig og deilig på smak. Tilsett sirup i sterilisert flaske med topp. Oppbevares kjølig. Min erfaring er at holdbarheten er minimum 3- 4 måneder.

Pannekaker med bær toppet med jordbærsirupPannekaker (8 lapper for 2 pors)

 • 4 egg
 • 260 gram mel
 • 3 dl melk
 • 40 gram sukker
 • 6 ss smeltet smør

Ha mel i en bolle og lag en fordypning. Ha i sammenpiskede egg og visp godt med en ballongvisp. Visp inn resten av melk, sukker og smør. La svelle i 20- 30 minutter før steking.

Pannekaker med jordbærsirup

Jeg stekte serranoskinke på middels sterk varme og la på matpapir (renne av fett, og slik blir de crispy). En god kontrast mot den myke pannekaken. Sistenevnte er selvsagt ikke nødvendig da pannekakene er friske med denne deilige sirupen laget av norske jordbær.

Pannekaker med ferske bær og jordbærsirup

Serveres med ferske bær og rikelig med frisk jordbærsirup på toppen.

Annet tips der jordbærsirup smaker forfriskende godt er Sommerens beste jordbærsalat.

Velbekomme! :)

 • Trine

  lagde dette om dagen, fantastisk godt. takker så mye for din oppskrift :)

  • Elin Larsen

   Hyggelig å høre Trine :)

 • http://remixen.wordpress.com Remi

  Hei! Du skriver når den blir best (etter 3-5 dager), men når blir den verst? Altså hvor lenge holder sirupen seg?

  • http://elinlarsen.net Elin Larsen

   Er flasken sterilsert før sirup tilsettes og oppbevares kjølig med topp holder den seg i mange måneder i kjøleskapet. Lengste jeg hadde min bringebærsirup (tilnærmet oppskrift) var i 3-4 måneder. Den var fortsatt like god, men da brukte jeg resten av sirupen.