iHerb

iHerb er en amerikansk internettbutikk som har et bredt vareutvalg innen økologisk supermat,  hud- og hårprodukter, husholdningsartikler, helse- og kosttilskudd og mye annet. Det er enkelt, trygt og lønnsomt å handle på iHerb. Lurer du på om du vil spare penger! Her er tilfeldigvis en pris sammenligning: Spirulina (pulver) 454g koster i Norge mellom 590- 610 kr, mens på iHerb koster identisk Spirulina kr 198,85! Sparer 412kr!

Her er noen regler og gode tips ved å handle på iHerb.

Sikkerhet: iHerb er kryptert (adr er)  https. Dette betyr at iHerb er en meget sikker internettbutikk der hackere har liten eller ingen mulighet til å få tak i ditt kort og kontonr, brukernavn, passord og annen sensitiv informasjon. Mange andre nettbutikker har adr: http (ikke kryptert). Facebook er stort sett alltid http, og en god regel er og unngå linker som ser mistenksomme! Kan medføre at noen lett kan overta ditt brukernavn, passord og din identitet! Du handler trygt på iHerb. Det kreves selvsagt at du i tillegg har et sikkert (trådløst) nettverk i hjemmet!

Til alle førstegangskjøpere: du kan få 5$ rabatt på ditt først kjøp ved å bruke koden SOG801, som er min kode på iHerb. Alle som handler på iHerb vil få sin egen kode. Denne koden kan gies videre til venner og bekjente som gjør at de får 5$ rabatt på sitt første kjøp. Bruker du koden min blir jeg veldig glad :)

 

 • Nettbutikken iHerb ser slik ut:

 • Tips: Sjekk kategorien New jevnlig. iHerb tar kontinuerlig inn nye produkter. Savner du et produkt så lønner det seg å skrive en mail. Ved hver bestilling får du alltid en gratisprøve. Velg selv under kategorien Free.

 

 

 

 

• Her er en Introduksjonsvideo om iHerb.

Jeg handler (nesten) alle mine matvarer/ husholdningsartikler og hudpleieprodukter på iHerb 🙂

Gode tips

• Ikke bestill varer over 200 kr. Da slipper du å betale moms på vareverdi og tollavgift. Bestiller du varer over 200 kr, blir du belastet for mva og tollavgift. Er du usikker hvor mye du har handler for- bruk valutakurs mens du shopper. HUSK: dollarkursen er stadig i endring, og den kursen som gjelder er den dagen pakken ankommer Norge- så vær smart og bestill for ca 180Nkr. Da er ditt kjøp sannsynligvis UNDER 200Nkr!

                                                                                                                                                                                                               

Frakt:
•  International Airmail tilbyr to grenseverdier av frakt som går på vekt:
Billigste frakt
er varer  som veier under 1814 g = 4$. Dermed lønner det seg å fordele produktene på flere pakker om man skal bestille mye. Dette alternativet har ikke sporing på pakkene, så følg med hva du bestiller, og hva du mottar!  Mottaes ca 7-14 dager etter bestilling.

 

Billigst frakt:

 

Frakt DHL

•  DHL frakt er pakker som veier over 1814 g. Noen ganger haster det for meg å få et produkt, og da velger jeg DHL framfor det billigste alternativene. Frakten betales utifra vekten på pakken. DHL leverer innen 2-6 dager, og har sporing på leveransen.

 


                                                                                                                                                                                                                      

 • Jeg har bestillt mye fra iHerb, og jeg er strålende fornøyd. De har rask levering- maks 15 dager med billigste porto, eller minimum 2 dager med DHL (dyrere porto).
  Jeg blogger kontinuerlig om mine favoritter, hvilke produkter jeg bestiller, og linker direkte til produktene. Du finner alle produktene under linken iHerb favoritter. Jeg velger aller helst økologiske produkter, som dessverre er dyrere enn konvensjonelle produkter. Velger økologisk for helsa og miljøet sin del, og synes det er verd å investere i god helse framfor annen bruk av mine penger! Har du noen spørsmål så er det hyggelig at du spør.

 • Produktet klassifisert som legemiddel
  Norge har strenge krav ved import av kosttilskudd og urter. Er du i tvil om produktet du er iferd med å kjøpe er ulovlig, så råder jeg deg til å kjapt sjekke dette selv. Urter klassifisert som handelsvare må ikke importeres mer enn 3 måneders forbruk. Alt over blir betegnet som legemiddel.
  Urter kvalifiseres henholdsvis som handelsvare (H), reseptpliktig legemiddel (LR) og legemidler (L). Dette sjekker du på Urtelisten på Lovdata.no.

  Mistenker du et produkt er oppført som legemiddel,  kan du sjekke dette på Legemiddellisten Lovdata.no.

  Tilslutt så vil jeg rose iHerb for det fantastiske vareutvalget, god service, rask levering, billig frakt og rimelige produkter 🙂

 • Terese

  Hei,
  Fin guide 🙂
  Jeg er også kjempefornøyd med iherb, men akkurat nå venter jeg (utolmodig) på en pakke som jeg bestilte for ei god stund siden. Brukte DHL frakt for å få den fort og i tillegg bestilte jeg for over 200,- denne gangen (noe jeg vanligvis ikke gjør).
  Ser pakken kom til Oslo 9. mars og der ser den ut til å ligge….
  Har heller ikke bestilt noe ulovlig (Lechitin, Rice Bran Solubles og multidophilus)
  Har du noen erfaring med slikt? Hvorfor ligger den bare der?
  Håper Molboe Norge hever tollgrensa snart… Det er på høy tid!!

  • Elin Larsen

   Fint at guiden er til hjelp. Har ikke så mye erfaring på det. Men, har du ringt og hørt hvorfor den ligger der? Bruker du DHL så skal det gå raskt (du betaler jo som sagt for det), så kanskje det kan hjelpe å purre på tollvesenet. Lykke til 😉

   • Terese

    Ja, ikke sant. Jeg får ta en telefon 🙂 Patience is a virgin…
    Det blir å fortsette med mange 200 kr pakker ~ fungerer best det 🙂

    • Elin Larsen

     Ja, det er vel den beste og enkleste løsningen. Til nøds så fungerer DHL 😉

 • Heisann!
  Eg har bestilt nokre gonger frå iHerb, men allikavel eit spørsmål. Når ein bestiller for 200kr for å unngå toll, inkluderer dette frakta også? Eller kan man legge den til etter at handlekorga er komt opp i 200kr? Hittil har eg inkludert frakta i dei 200kr, berre for å vere på den sikre sida….

  • Elin Larsen

   Frakt er utenom, men husk at valutakurs varierer. Valutaursen som gjelder er den dagen pakken ankommer Norge. Hold deg til rundt kr 185 kr for å sikre deg. Lykke til og kos deg.

   • Monica

    Kjemeflott side du har:-) Brukte koden din første gang jeg handlet hos iherb i mars og bestilt en pakke eller to i uken siden da. Alle pakkene har kommet frem, men på de siste tre har de inkludert frakten når de har oppgitt verdi på pakken og det har ikke gått greit i tollen:-( Vet du om det er noe nytt de har begynt med eller er det bare jeg som har vært uheldig?

    • Elin Larsen

     Hyggelig at du liker bloggen, og at du brukte koden 🙂 Jeg har ikke hørt at de har endret lover. Fikk tre pakker i forrige uke, og det gikk helt greit. Kan være lurt å ta en tlf for å forsikre seg om at lovene ikke er endret, og at du klager? Hvis du sender e-post, og fremlegger bestilling ekskludert porto så skal det være mulig å ordne opp i dette (slik at tollmyndighetene ser at du er innenfor 200 kr). Tollmyndigheten kan ta feil, så det er lurt å følge med. Pass på at du ikke har overstiget 200kr ved ankomst Norge- valutakursen er variabel.

 • Agnete

  Nå har jeg akkurat lagt inn min første bestilling hos IHerb – og selvsagt brukte jeg koden din 🙂 Takk for en flott og oversiktlig veiledning til bestilling, den var til god hjelp!!

  Nå har jeg bare ett spørsmål – den koden jeg nå fikk, er den kun for å verve nye kunder eller skal vi også selv bruke den noen ganger?

  • Elin Larsen

   Du får 5$ rabatt kun ved første kjøp. Nå som du har handlet, kan du gi din kode videre til andre. Dermed får du rabatt på ditt neste kjøp, og de som benytter koden din får 5$ rabatt. Genialt og takk Agnete for at du brukte min kode 🙂

 • monica

  Har sendt mail til iherb, men ikke noe svar å få. Ser på facebook siden deres at de også har gjort det med flere i Norge og England. Synd at det har blitt sånn.

  • Elin Larsen

   Har du sjekket med tollvesenet?

 • monica

  Fått svar fra iherb nå. Det har vært en feil i systemet deres som desverre har lagt til frakten når de har skrevet på vareverdien. Det skal være rettet nå og de som ikke har sluppet unna tollen kan ta kontakt med kunderservicen og få refundert utgiftene de har hatt. Jeg var heldig med mine pakker for den ene gikk akkurat under 200 kr (inkl frakt) og den andre hadde tollvesenet stemplet «ikke avgiftspliktig» på (verdien som sto på var 37 dollar). Pleier handle for c

  • Elin Larsen

   Godt at det ordnet seg 🙂

 • monica

  a 30 dollar for å være på sikre siden så kan nå fortsette med det uten å tenke på frakten:)

  Prøvde grønnsaksburgerene dine i dag og de var knallgode:) Takk for supre oppskrifter:))

  • Elin Larsen

   Flott med oppklaring. Ja, de grønnsaksburgerne er digge 😉

 • monica

  Var kun en av tre som jeg måtte betale for, men greit nok for har tjent mye på alt jeg har handlet.

 • Flott og informativ side Elin;-) Her fikk svar på alt jeg lurte på ang. bestilling fra iHerbs.

  • Elin Larsen

   Godt å høre May Helen.

 • nathalie

  Hej,
  vilken fin blogg du har! Och härliga recept. Hittade hit när jag googlade efter goda recept, så såg jag att du har fibromyalgi precis som jag, och gillar hälsosamt leverne precis som jag…så jag har fortsatt kika in på sidan med jämna mellanrum=) Eftersom jag har massor allergier så har jag kikat efter alternativa produkter till mjöl, och såg att de har massor sorter jag kan beställa från iherb. Nu har jag dock kommit på en del frågor…Vet du om detsamma kostnader gäller för sverige som för norge? Om man ska beställa mycket (ca 45-50 dollar och 4,5-5 kg), tjänar man ändå mer på att beställa fler paket? Är det bara då man slipper tullavgifter? Om man beställer fler olika paket samma dag och till samma adress, vet du om de skickar det tillsammans eller separat då? Eller bör man vänta några dagar mellan varje beställning?
  Tack för svar
  Många hälsningar

  • Elin Larsen

   Hyggelig å høre at bloggen inspirerer Nathalie. Beklager, men jeg vet ingenting om regelene i sverige- dessverre. Hvis du leter litt så tenker jeg alle dine spørsmål kan bli besvart hoa svenske tollmyndigheter 🙂