Hjemmelaget vaniljesukker (ekte)

Hjemmelaget vaniljesukker

Hva gjør du med vaniljestang som du har benyttet til å lage feks tjukkmelkspudding med villbringebær eller jordbærmarmelade med vanilje og sitron! Tips: skyll vaniljestang etter bruk, og la den tørke. Legg den deretter i et glass med sukker. Sørg for å skru lokket godt igjen. Når du har samlet noen vaniljestenger på dette viset, så hell alt i en blender og blend til vaniljestangen er pulverisert. Det er dette som er ekte vaniljesukker!

Vaniljesukker

Bildet over: jeg samler vaniljestenger over tid i et glass med sukker i.

Visste du at vaniljesukker du kjøper på butikken inneholder vanillin! Hva er så vanillin? Det er kjemisk fremstilt for å smaksette det vi idag «tror» er den naturlige smaken av vanilje. Ekte vanilje er derimot verdens nest dyreste krydder, slått av safran som topper listen. Det er en nøysommelig prosess fra å være vanilje, som opprinnelig er frøkapsel på en orkidetype til den forvandles til en vaniljestang rik på smak, aroma og fått den karakterististiske mørkebrune farge. Det kan ta bortimot 6 måneder!

Så neste gang du tenker å kjøpe «vaniljesukker» så lag heller ekte vaniljesukker. Måten jeg lager vaniljesukker på er gjenvinning.

ekte vaniljesukkker

Jeg elsker smaken av «ekte» vanilje!

  • Jeg lagde et svææært glass med vaniljesukker for et år siden ca, men det gikk unna så fort at jeg skulle ønske jeg hadde laget to. Har ikek fått laget det på nytt, men burde kanskje det – det er jo så godt 🙂 ha en fin uke!

  • Dette lagde jeg og ga bort i julegave til søstre og bestemor i fjor. Var en stor hit, og spesielt ene søstra kommenterte hvor kjekt det var med de små svarte vaniljeprikkene når hun lagde glasur til gulrotkaka si 🙂

    • Elin Larsen

      Takk for tipset May Kristin 🙂