Grytebrød med sjokolade- og appelsin

Grytebrod med sjokolade- og appelsin

No knead brød har tatt nasjonen med storm, og har blitt svært populært. Det med god grunn! Nå kan alle bake brød som en ekte mesterbaker med denne særdeles enkle og ukompliserte teknikken.

I dag kan jeg friste med sjokolade- og appelsinbrød. Jeg ble inspirert av Ina sin oppskrift, som du finner HER.

Grytebrød med sjokolade- og appelsin er ferdigsmurt- en blingse med mørk sjokolade på. En annen oppskrift jeg anbefaler er Eltefritt eplebrød med valnøtter, kanel og rosiner som av Eltefri bakst er min favoritt.

Grytebrød med appelsin- og sjokolade

 •  400g hvetemel
 • 100 g sammalt hvete
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 2 ss brunt sukker
 • 3 dl vann
 • 1 ¾- 2 dl appelsinsaft, ferskpresset

Eltefritt sjokolade- og appelsinbrod

Mmm, myk smeltet sjokolade med crunchy skorpe. Selvsagt best når brødet er nybakt og mens det ennå er lunt!

Sjokoladefyll:

 • 200g kokesjokolade
 • 50g smør, temperert

Rør alle ingrediensene raskt sammen unntatt ingrediensene til sjokoladefyll. Deigen skal være litt klissete- ikke tørr, så juster eventuelt med væske. Dekk deigen til med plastikk. La heve i 14- 18 timer. Nå er deigen nokså klissete. Ha godt med mel på bakepapir på bakested. Dryss litt mel over deigen før den legges på bakested. Form en firkant. Knekk til sjokoladebiter og temperert smør i en kjøkkenmaskin og kjør til den smuldrete masse. Ha et lag med sjokolade- og smørfyll på den firkantete deigen. Brett deigen (den ene halvparten legges over den andre delen og klem endene sammen for å unngå at fyllet flyter ut).

Flat ut deigen litt og legg et nytt lag med sjokoladesmør. Gjenta brettingen 1-2 ganger til (den ene halve delen brettes over den andre). Viktig at sjokoladen brettes inn i deigen. La deigen heve under et klede/ lokk i 2 timer. Etter 90 minutter sett komfyr på 250 grader med jerngryte og lokk på nederst rille. Brett deigen et par ganger hvis deigen flyter litt ut, som forøvrig har ingenting og si for bakeresultatet.

Etter 2 timer fjern overflødig mel på bakepapir, og løft bakepapir som snues forsiktig opp-ned ned i jerngryten. Rist litt på gryten slik at deigen legger seg til rette. Ha på lokk, stek i 30 minutter. Ta av lokk og senk varmen til 220 grader. Stek 10-15 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevar brødet godt innpakket i klede. Slik bevares den crunchy skorpen.

Grytebrod med sjokolade og appelsinsmak

Enjoy!

, , ,

2 Responses to Grytebrød med sjokolade- og appelsin

 1. ina 7 april, 2014 at 19:32 #

  Hei Elin!
  Så hyggelig at du fant inspirasjon hos MPB og takk for link :)
  Brødet ser kjempegodt ut!

  hilsen
  ina

Legg igjen en kommentar